15. dubna 2021

HRAJEME SI: První jarní květiny - Pexeso od Little Bears

Rodinku malých medvědů Little Bears ode mě už několik let znáte. Dali jsme se dohromady před pár lety díky puzzlím Čtyři roční období a měli jsme tu možnost setkat se i osobně. Od té doby je podporuju, co mi síly stačí a moc fandím všemu, do čeho se pustí.

V zimě loňského roku vyběhli s krásným pexesem zimních zvířat a letos už stihli další novinku, tentokrát zaměřenou na první jarní květiny, kterou vám představím v dnešní recenzi. K tomuto pexesu se navíc váží i pracovní listy pro školáky, předškoláky a omalovánky. Vše můžete dohromady koupit také za zvýhodněnou cenu komplet v jarní sadě, ve které jsou navíc dvě krásné jarní pohádky.

V pexesu najdete 20 druhů květin, které rostou a kvetou na jaře v české přírodě. Každý obrázek je doplněn o název, a piktogramy u květin tak na první pohled uvidíte, zda jsou léčivé, chráněné, jedovaté či nepůvodní (cizokrajné, dovezené z jiných zemí). Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).


 

JARNÍ PEXESO OBSAHUJE

  • Dvacet dvojic karet květin
  • Praktický látkový pytlíček
  • Vzdělávací plakát


 

LÁTKOVÝ PYTLÍČEK

Už u pexesa zimních zvířat jsem se kochala nad krásným látkovým pytlíčkem s třpytivým nápisem - jo mám ráda vše, co se třpytí. Tentokrát je pytlíček v jemné mintové barvě opět s třpytivým nápisem. Má šňůrky na utažení. Pokud tvoříte poličku ročních období, nemusí vám zabírat místo, ale můžete ho pověsit někam na bok poličky. Rozměry pytlíčku jsou 18x18cm.


 

VZDĚLÁVACÍ PLAKÁT

Vzdělávací plakát je prakticky složený, že se snadno vejde do pytlíčku, ale i do kapsy. Dozvíte se v něm, které květiny jsou léčivé, jedovaté, chráněné nebo nepůvodní ve smyslu. O každé z nich si můžete přečíst zajímavé informace. Plakát je oboustranný a v rozloženém stavu je o velikosti A3.








 

PEXESO DETAILNĚJI

V pexesu tedy najdete dvacet párů prvních jarních květin, které můžete potkat na procházce, nebo které kvetou kolem vaše obydlí. Týká se to například Narcisu, Hyacintu, Koniklece, Sasanky, Sedmikrásky, Tulipánu, Šafránu apod. Rozměry jednotlivých karet jsou 6x6cm.




 

Pexeso je z pevného tvrdého kartonu, kdy si troufám říct, že i té naší pažravé Olívii by dalo docela zabrat, než by ho rozkousala. Ne, že by ho měla nadosah, ale ona je všude a ne vždy stihneme zachraňovat.


 

PRACOVNÍ LISTY PRO PŘEDŠKOLÁKY

Pracovní listy pro předškoláky jsou takovým zpestřením celé práce s pexesem. Obsahují celkem 16 listů a jsou určeny dětem ve věku 4-7 let. Jsou to aktivity pro rozvoj grafomotoriky, logiky, pozornosti a orientace v prostoru. Vyplňováním pracovních listů si děti také procvičí prostorové, sluchové a zrakové vnímání a navíc přirozeně posílí svoji schopnost koncentrace na určitý úkol.

 







ZÁVĚREM

Zkuste si sebou na procházku zabalit vzdělávací plakát s kartami květin a odškrtávejte si, které jste potkali. Můžete je i porovnat s obrázkem na kartách a díky plakátu se o nich hned na místě dozvíte zajímavé informace. 

Navíc se vám rozšíří obzory, co všechno kolem vás kvete. Já třeba netušila, jak blízko bydliště máme šafrán :). Svou velikostí se vám krásně vejde do batůžku.

Pexeso prvních jarních květin můžete zakoupit na eshop.littlebears.cz přímo ZDE.


Cena: 239Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat