2. dubna 2021

PEČEME: Vykrajovátka ZOO + recept na tvarohové sušenky

Když už mám možnost vám, díky spolupráci s Tescomou, ukázat různé druhy vykrajovátek, nechci je prezentovat jako vykrajovátka na sušenky. Vždy se pro ně snažíme vymyslet něco speciálního, aby nešlo jen o to, že koupíte taková krásná vykrajovátka a upečete sušenky. 

Už jsme pekli sýrové mini pizzy, kořeněnou přílohu a řešili jsme, co s těmi posledními vykrajovátky, které obsahují 12 zvířat ze ZOO - což je teď aktuálním tématem, kdy se šíří pomoc pro udržení zoologických zahrad ve smyslu "pozvi zvíře na oběd".

Na webu Magnolio.com jsme našli úžasný recept na tvarohové sušenky, které si s dětmi můžete upéct, popovídat si o zvířatech v ZOO a třeba některé z nich rovnou pozvat na oběd :-).

 


 

DETAILY VYKRAJOVÁTEK

Vykrajovátek je v balení celkem 12 a je to konkrétně medvěd, kůň, velbloud, krokodýl, žirafa, hroch, klokan, nosorožec, želva, slon, lev a gorila.


 

Vykrajovátka jsou krásně veliká. dobře padnou do ruky dospělým i dětem a kromě náročnějšího krku u žirafy se s nimi pracuje velmi dobře.




TVAROHOVÉ SUŠENKY


Suroviny

  • 320g plnotučného tvarohu 
  • 250g mouky
  • 140g másla pokojové teploty
  • 4 lžíce moučkového cukru (namletého třtinového)
  • 1 lžička kypřícího prášku


Postup

Nejdříve promícháme tvaroh, se změklým máslem a cukrem. Přidáme mouku, kypřící prášek a zpracujeme hladké těsto, které dáme odpočinou do lednice alespoň na půl hodiny.

Oficiálně je v receptu rozdělení na tři díly a posypávání vanilkovým cukrem, ale my těsto jen obyčejně vyváleli na silnější plát a vykrájeli zvířecí tvary.

Vykrájené tvary přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem rozpálené troubě na 180°C přibližně 20 minut.



Vychladlé můžete ještě pocukrovat.

 






 

Sušenky jsou jemné, křehké a tááák moc dobré. Rovnou udělejte dvojitou dávku, ať mi pak nepíšete, že jsem vám to nenapsala rovnou.

Určitě je zařadíme emzi naše oblíbené recepty.

Přeji dobrou chuť.


ZÁVĚREM

Doufám, že vám s tímto receptem udělám radost. My se nadchli a já jsem ráda, že to tu nejsou jen samá vykrajovátka na cukroví, vánoční vykrajovátka nebo tipy na nejlepší vánoční cukroví, ale že se můžete nasbírat inspiraci i pro malé zoology. 

Tipy na netradiční zábavné učení se hodí zvlášť v situaci, kdy bude (až na výjimky) ještě nějakou dobu vše zavřené a každé dítko miluje zvířata. Ty naše rozhodně. Taky se po nich jen zaprášilo a hned se chystáme na další várku.

Vykrajovátka se mohou mýt v myčce a jsou z prvotřídního odolného plastu. Pokud vás zaujaly zrovna tyto zoologické, najdete je na eshopu Tescomy přímo ZDE.




Cena: 189Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat