24. února 2022

HRAJEME SI: Zombie ruka - bláznivá hra plná výzev

Jak holky nekoukají na televizi, tak jim reklamy stejně neutečou a Klaudinka se pro Zombie ruku nadchla neskutečným způsobem a moc si ji přála. Mně se za ni ale nechtělo dávat tolik peněz - přeci jen je to kus plastu s kartičkama ( i když nápad zajímavý a provedení strašidelný).

Shodou okolností se ji zbavovala kamarádka, tak jsem po ni hned chňapla. O půlku levněji, to už by šlo. A Klaudinka ji dostala k Vánocům. Před tím jsme ji ale museli tajně vyzkoušet na našem deskohraní. Hráli jsme ji ve třech hráčích s puberťáky a musím říct, že to není vůbec špatná záležitost. Překvapilo mě, jak nás to zaujalo a bavilo a časem mám proto v plánu vytvořit kartičky pro dospělé

Tak se na ni pojďme podívat detailněji :-).


 

OBSAH HRY

  • Hrací karty s výzvou
  • Hrací karty JOKER
  • Zombie ruka

 

HRACÍ KARTY S VÝZVAMI

Karet s výzvami je opravdu velké množství a výhodou je, že se dají snadno vytvořit další, aby se původní prady/úkoly neohrály. I proto by se mi líbila verze pro dospěláky, protože základ hry je moc fajn a dalo by se z toho vyždímat mnohem víc.


 

DETAILY HRACÍCH KARET

Část s pravdou je, musím říct, zajímavá a děti se mohou hezky rozpovídat, pokud se nestydí a chtějí komunikovat. Je to hezká příležitost i na vzájemné poznávání se nebo zjištění něčeho, o čem byste se třeba ani s dětmi jen tak nebavili nebo by vás nenapadlo se na to zeptat.

Výzvy jsou kolikrát opravdu vtipné například dělat toreadora, zpívat operu, chození po špičkách, pantomima, kreslení poslepu apod.

I tresty jsou kolikrát vtipné a někdy i dost nepříjemné jako například držet minci nosem o zeď, klečet v koutě další kolo, masírovat záda jinému hráči, vyjmenovaná slova, ukázat bicepsy apod.




 
 
Jokera má každý hráč před sebou už rovnou připraveného a může ho jedinkrát za celou hru využít a tím se vyhnout nepříjemné výzvě, pravdě nebo třeba trestu.
 

 

ZOMBIE RUKA V DETAILECH

Zombie ruka je na 3x AA baterie, které ale nejsou součástí balení. Na vrchní části ruky najdete posuvné tlačítko ON/OFF a také tlačítko určeno pro spuštění akce ruky. Jakmile se začne otáčet a ukáže na některého z hráčů, po pár vteřinách ještě posmrtně cukne a to mě vždycky můžou ze stropu sundavat, jak se leknu :-D.



 
 
Je veliká a nejvíc ze všeho nás stejně baví ji pozorovat, jak se točí dokola a my čekáme, na koho ukáže - nejednou jsme měli pocit, že si na jednoho z hráčů zasedla .. potvora :-D.
 

 

PRAVIDLA A ZPŮSOB HRY

Hra je určena pro 2-6 hráčů, což je ideální počet i pro náš deskoherní kroužek. Je primárně pro děti ve věku 8+ ale považuju ji i jako zajímavou rodinnou hru.

Posadíte se dokola kolem ruky tak, abyste mezi sebou měli prostor - aby se nestalo, že bude ruka pravidelně ukazovat do prázdna.

Každý z hráčů si vezme jednu kartu JOKER s tím, že ji může použít pouze jednou za celou hru. Balíček karet dejte na místo tak, aby na ně ostatní dobře dosáhli a zároveň aby nepřekážely kroužící zombie ruce. Nejmladší hráč započne hru.

Zvolte hráče, který bude číst kartu aktivnímu hráči a střídejte se u toho. Zapněte ruku a vyčkejte, na koho ukáže. Zvolený hráč mu dá na výběr mezi pravdou a úkolem. Pokud aktivní hráč nesplní úkol nebo neodpoví pravdivě, přichází na řadu trest. Pokud odmítne trest vykonat, přichází o jednu ze svých dříve nasbíraných karet. Naopak kakmile úkol splní a dobře odpoví, bere si kartu k sobě.

Vyhrává ten, který nasbírá co nejdříve celkem 6 karet.



ZÁVĚREM

Taková ptákovina a jak dokáže nadchnout nejen děti ale i dospěláky. Není to věc, kterou bychom jako deskohráči hráli denně ale s dětmi si k ní rádi sedneme a až dám dohromady kartičky pro dospělé, bude to skvělá verze i ke sklence něčeho dobrého, kdy si budeme chtít více povídat, než hrát.

V podstatě bych řekla, že to je taková "flaška" v plastové zombie podobě .. a kdo z nás kdy nehrál "flašku" že? Nostalgie jako blázen. Kolikrát se i mezi vážnými deskohráči hezky usídlí podobná blbinka, která rozesměje a zabaví :-).

Pokud vás Zombie ruka zaujala, nebo spíše vaše děti, a rozhodli jste se pro ni, najdete ji například na eshopu 4kids.cz přímo ZDE.


Cena: 849Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat