17. února 2022

UČÍME SE: Kouzelné čtení - O perníkové chaloupce

Abych pravdu řekla, tuto knížku jsem vůbec neplánovala pořizovat (podobně to mám například i s knihou Večerníčkovy pohádky). Holky rády poslouchají audio pohádky a chystám se teď v brzké době s Klaudinkou zaměřit více na čtení, ve kterém se hodně zlepšila. Neměla jsem proto potřebu mít Perníkovou chaloupku z edice Kouzelného čtení.

Jenže Sofinka o ní básnila a pokaždé, kdy viděla obrázek této knihy (pravidelně na zadní straně jiné knihy z edice Kouzelného čtení anebo v katalogu apod.) říkala, jak by si ji moc přála, jak by ji chtěla a jak se jí moc líbí. No a protože je Sofinka jedinečná, svá a jen tak si nic takto nepřeje, dostala ji od nás na podzim k 5. narozeninám.

A nakonec to není úplně špatné - pracuje s textem, vyhledává na obrázcích a poslouchá. Má z ní velikou radost a my jsme rádi, že je ráda.. Pokud s knihou sami váháte a nevíte, jestli ji pořídit, pojďte se na ni detailněji mrknout :-).

 


VYSVĚTLIVKY IKON 

  • Zapnutí knihy
  • Ikona pro čtení dvoustrany
  • Kniha - Poslech všeho, co se děje na obrázku
  • Kostka 1 - Zahraj si jednoduchý kvíz
  • Čtverec - Zastavení čehokoliv, co tužka říká
 



 

LISTOVÁNÍ KNIHOU

Na každé dvoustraně je v perníkové bublině text, který se týká konkrétní dvoustrany. Čtení textu spustíte jak čtyřmi tečkami pod textem, tak ikonou "play". 

Ikonou knihy se můžete jednotlivými dvoustranami detailně proklikat. Poslechnete si, co jednotlivé postavy říkají a čekají vás také zvuky zvířat či přírody.

Otázky jednoduchého kvízu jsou ve smyslu hledání konkrétních předmětů na obrázcích - například najděte čepici, šátek, vědro, pejska, čápa apod.


 

 

Nejdříve si můžete text na konkrétní dvoustraně poslechnout pomocí tužky a popovídat si o tom, co se v příběhu stalo a jak to nejspíš může pokračovat. 

Následně si můžete text ještě jednou přečíst, sami, a doplnit chybějící informace, které jste si třeba nezapamatovali nebo jste si jimi nebyli jistí. 

Nakonec pomocí kvízu projdete stránku a pokusíte se najít všechny zmíněné předměty. Není to tedy pouze pohádka jako taková, ale i práce s textem a vyhledávání v obrázcích.

 






ZÁVĚREM

Dalším mým přiznáním je, že holkám klasické pohádky nečtu a nijak jsem je k nim nevedla. Začaly se zajímat samy a chtěly je vyprávět nebo alespoň vědět o co v nich jde. Takto se Sofinka zamilovala právě do Perníkové chaloupky (kterou jsem ji musela pořídit i jako deskovou hru) a Klaudinka podobně miluje Tři malá prasátka.

I přes to, že jde v podstatě o vyprávění pohádky, můžete z činnosti vymáčknout maximum - práce s textem, čtení, hledání na obrázku, procvičování barev, písmen, vyprávění, orientace v prostoru a čase, rozšiřování slovní zásoby a mnoho dalšího. 

Pokud vás kniha O perníkové chaloupce od Albi z edice Kouzelného čtení zaujala a chtěli byste si ji pořídit, mrkněte například na Heuréku, kde je zrovna dostupná :-).


Cena: Od 349Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat