10. května 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - květen 2022

Květnový časopis Puntík máme doma již několik dní a už při listování jsem se nadchla!

S Mylišáky vyženete lumpy, užijete si zábavu s pandou Švandou, nakreslíte žábu, upletete věneček s Dinem a Saurou, zahrajete si fotbálek, vyperete prádlo s průzkumníkem Žárovkou, sestavíte skříň na Žárovkovo oblečky, vystřihnete Žárovkovi oblečení, s Vildou si uděláte výlet na Petřín, vyzkoušíte Puntíkovo nápady a mnohem víc.

Tak se na něj pojďme podívat blíž :-).

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PROLEŤ SE S PUNTÍKEM

Tyto úvodní aktivity se mi moc líbí, protože jsou jednoduché, něžné a lehce namotivují na pokračování v luštění časopisu. Dokreslíte chmíří a přečmáráte Puntíka dole v trávě, aby nebyl vidět. Pokud máte dítko, kterému se zrovna nechce, ale potřebujete s ním trnovat grafomotoriku či cokoliv podobného, věřím, že snadným začátkem rádo vpluje do příběhu.

 

 

2. VESELÝ LES

Mylišái v komixu vyhnali lumpy. Vypátrejte krysáky, schovává se jich celkem 7 a nakonec zkuste napodobit hudební nástroje z obrázku. Holky moc Mylišáci neberou, až na pár výjimek, kdy zažívají opravdu vtipné dobrodružství anebo je zrovna Halloween .. ale následující aktivity spojené s Mylišáky rády vyluští.


 

3. PANDA ŠVANDA

Švanda nás baví! Dělá teda kolikrát pěkně průšvihy, ale taky se rád učí nové věci. Tentokrát se seznámí s pulci a najde k nim žabku, která zapadla v příkopu a nemohla se dostat ven. K tomu ještě vybarvíte pláštěnku i holinky, popíšete mráčky na obloze a vyzkoušíte si v dlaních, jak bubnuje déšť. Líbí se mi příběhy, které vedou k dalším aktivitám aŤ už výtvarným nebo pohybovým.


 

4. KRESLÍME ŽÁBU

Tohle je prostě paráda! Stejně, jako vznikly vystřihovánky časopisu Puntík, tak bych uvítala vázaný sešit plný těchto kresbiček. Ideálně ještě mazatelných, hahaha. Klaudinka se k nim pravidelně vrací a baví jí to dlouhodobě. A to jsem jí původně nic takto předkládat nechtěla, chtěla jsem aby zkoušela sama .. jenže při jejím odporu k malování a kreslení jsem to naopak uvítala a sedlo jí to.


 

5. DINO A SAURA

Holky jsou dinosaurové, stále je to drží .. ne nijak do hloubky ale dinosauři je moc baví a proto je baví i Dino se Saurou. Ti upletou věneček, vybarvíte s nimi obrázek dle barevných puntíků, přečtete si malovanou básničku, vyzkoušíte frkačku z pampeliškového stonku a nakonec si zahrajete fotbálek se zmuchlaným papírem, který budete cvrnkat do branky. Prostě oarádní tři dvoustrany plné aktivit, které vás určitě chytnou!






6. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka s Edisonem věší prádlo na zahrádce, mezitím se v pračce pere další várka. Mrkněte se, co se pere v pračce a pověste prádlo na šňůru. Miluju ilustrace Andrey Popprové. Chtěla bych umět kouzlit s vodovkama či akvarelem stejně, jako ona. To je prostě nádhera!


 

7. OBLÉKAČKA A SKŘÍŇ PRŮZKUMNÍKA ŽÁROVKY

Jako malá jsem milovala oblékací panenky. I přes to, že to byl papír, vydržely mi mnoho let a střežila jsem je jako oko v hlavě. Do dnes mám před očima přesný vzhled. Je to moje dětství a jedna z nejoblíbenějších aktivit, když jsem byla malá. Proto jsem (ano já osobně) nadšená z oblékačky mého milovaného průzkumníka Žárovky a ještě navíc, když k tomu všemu má skříň. Běda! Jestli MI to holky poničí! :-D Tohle si zabavuju pro své účely .. tečka!






 

8. PUNTÍKOVY NÁPADY

Tohle je vždycky tak parádní inspirace nejen na tvoření či vyrábění ale i venkovní aktivity a já se vždycky těším, s čím dalším přijdou a co si pro nás připraví. I když se kolikrát nápady podobají tomu, co jsem už viděla jinde, vždy to vytáhnou o několik levelů výš.



 

ZÁVĚREM

Další číslo časopisu Puntík je za námi. Brzy to bude již 5 let, co časopis vzniknul, a troufám si říct, že se ho budeme ještě pěkně dlouho držet a i když mi z něj holky časem vyrostou, budu ho kupovat alespoň do babyclubu. Však já si nějaké další děti najdu .. hahaha :-D.

Klaudinka z něj pomalu vyrůstá a naopak Olivka do něj pomalu dorůstá. Sofi, jako prostřední, na Puntíkovi frčí spíše stylem prohlížení, ale s její povahou jsem vůbec ráda, že ji baví a že si vynutila mít svůj vlastní. Takže odebíráme stále už několik let dva.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

 

Cena: 49Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat