28. června 2022

HRAJEME SI: Kouzelné malování vodou - Módní salon

Kouzelné vodní malování znám mnoho let. Už v době, kdy byla Klaudinka malinká, jsem pořídila tehdy na Aliexpressu látkovou podložku s tužkou. Vyrábí se různé druhy, ať už s jednobarevným pozadím nebo s pozadím rozděleným do více barev - stejně tak jsou na tom magnetické destičky.

Holky z těch malých už dávno vyrostly, ale z mého pohledu je to pořád aktivita k nezaplacení. Není z toho žádný binec a zabaví se u toho několik dětí najednou. Když jsem na eshopu 4kids narazila na toho kouzelné vodní malování s tématem módního salonu, řekla jsem si, že by holky mohlo bavit nejen doma v pokojíku, na balkoně anebo na cestách autem.

Právě ve spolupráci s eshopem 4kids bych vám chtěla vodní malování na téma módního salonu detailněji představit, ať nekupujete zajíce v pytli a přesně víte, co vás čeká.

 

 

KRESLÍCÍ PLOCHA

Toto kouzené malování vodou mě zaujalo především proto, že má, ve srovnání s jinými, opravdu velikou kreslící plochu a to konkrétně 60x45cm, což je super.

Mínus ale vidím v tom, že i když dítě tužkou nedře, je poznat, že už se podložka používala - tato fotka je pořízena po prvním použití a následném zaschnutí. 

Správně by měly být obrázky co nejméně viditelné, ale v tomto případě jde o vinylovou podložku, která není tolik poddajná, jako klasické látkové vodní a už po prvním rozbalení jsou na ní vidět popraskané části vzniklé přehnutím.


 

NAPLNIT TUŽKU A HURÁÁÁ MALOVAT

Tužku stačí naplnit vodou a následně ji zkuste pomačkat, aby dítě už malovalo s mokrým hrotem a nemuselo tlačit - tím by mohlo podložku poškodit. Stačí jemné tahy tužkou a obrázek se začne vybarvovat.




 

Obrázek neusychá zas tak rychle, aby vám mizel pod rukama. Stihnete v klídku vybarvit například celou postavu, než začnete pozorovat postupné mizení.


 

Prozkoumáte kousek po kousku, co všechno obrátzek skrývá.


 

POSTUPNÉ USYCHÁNÍ

Usychání vypozorujete tak, že se obrázek pomalu ale jistě začne ztrácet. Nedokážu říct, po jaké době to je, protože dost záleží také, jestli jste venku, u otevřeného okna, v průvanu apod. Vítr a vánek to samozřejmě urychlují.




 

CELÁ PLOCHA VYMALOVANÁ

Podložka je určena dětem od 3 let. Menší děti by na tužku mohly více tlačit. Pokud byste ale chtěli vodní malování dopřát i menším (například mladším sourozencům) anebo pokud by vaše 3 leté děti neměly dostatek trpělivosti na malování přiloženou tužkou, můžete vzít na pomoc štětec - jen myslete na to, že potrvá déle, než proschne (takto mokré sušit nejlépe zakolíčkované).


 

TUŽKA PLNĚNÁ VODOU

Tužka se jednoduše odšroubuje a naplní vodou. Následně je potřeba nechat chvíli čas, aby voda došla až ke hrotu a ten se pořádně nasáknul. Tužka se dětem dobře drží, ale při častém tlačení se hrot může rozjet (takovou zkušenost máme už s tužkami stejného stylu)



 

ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, čekala jsem lepší kvalitu .. tento druh látky není z mého pohledu úplně ideální, protože nechává přehyby a přehyby hlavně praskají. 

Každopádně ale musím říct, že jsou holky nadšené - ty starší, pro které jsem podložku chtěla. Doma jsem našla ještě jednu tužku a tak si mohou malovat obě dvě zároveň. Velikost plochy je opravdu parádní a vejdou se k ní obě dvě. Každá si vybarvuje svoje a průběžně se kolem podložky střídají.

Je to zároveň ideální tip pro starší sourozence, kteří už vyrostli z té základní podložky ale vodní malování je pořád láká. 

Klidně bych podložku využila i k vodě, kdy se děti často snažíme zabavit na suchu a ne vždy fungují různé druhy jídla, hahaha.

Pokud vás podložka kouzelného malování zaujala, najdete ji na eshopu 4kids přímo ZDE.

 

Cena: 199Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat