2. června 2022

UČÍME SE: Pilníček pro tvůj jazýček aneb veselé logopedické básničky

Naše internetové přátelství s Vendulkou Hegerovou brzy přesáhne 5 let a já mám pocit, jako by to bylo včera, kdy mi od Vendulky přišlo poděkování za recenzi úplně prvního čísla časopisu Puntík. Od té doby jsme zůstaly v pravidelném kontaktu a já se ji snažím podpořit, co mi síly stačí.

Ráda bych vám proto představila krásnou novinku plnou logopedických básniček, která se nazývá Pilníček pro tvůj jazýček. Je určena dětem od 4 do 10 let pro vypilování hlásek C, Č, S, Š, Z, Ž, R, Ř a L. Často jsou básničky i hlášky vtipné, tak se u ní i dost zasmějete.

Tak si ji pojďme prolistovat blíž :-).

 

 

 

QR KÓD PRO NÁVOD A KLÍČ

Pokud naskenujete QR kód anebo najedete na zmíněnou webovou stránku, dostanete se k podrobnému návodu, jak s knížkou pracovat. Postup je rozdělen do několika fází a zjistíte, jak pracovat s knihou v první části a jak pokračovat v té druhé. Také jakým způsobem pracovat s obrázk. Je to skvělá inspirace, když vám to už kolikrát nemyslí - jo, vim o čem mluvím :-D.


 

LISTUJEME PILNÍČKEM

V každé ilustraci najdete mnoho věcí na dané písmenko, tak je můžete pilně hledat. Jejich seznam najdete na úplném konci návodu v QR kódu. 

Konkrétní písmeno najdete v levém horním rohu, v pravém horním rohu v písmenkové polévce a vždy je v celé básničce i v ilustracích zvýrazněno konkrétní barvou.

Ke každému písmenu (C, Č, S, Š, Z, Ž, R, Ř, L) jsou dvě básničky.










 

ZVÍŘATA ZDRHAJÍ !!!

Velký pátrací obrázek, na kterém je potřeba najít všechna vypsaná zvířata, uzavírá první část Pilníčku a přechází do druhé, která je zaměřena na krátké čtyřverše. Na tomto obrázku jsou všechna písmenka najednou a všimněte si, že jsou stejně barevně odlišeny, jako na předchozích stranách. Hledáte zvířata jak cizokrajná, tak i volně žijící v naší krajině.


 

PÍSMENKA NA ZAČÁTKU A NA KONCI SLOVA

Druhá část Pilníčku je zaměřena na písmena, která najdeme na začátku a na konci slova. Opět jsou přehledně rozdělena. V levé horní části vidíte, že je C na začátku slova a na následující straně v pravé horní části vidíte, že je C na konci slova.

Takto jsou zpracovaná všechna zmíněná písmena - C, Č, S, Š, Z, Ž, R, Ř, L a dole na každé straně máte nápovědu, která slova začínají/končí na konkrétní písmeno.

U každé stránky se dá krásně zapovídat a vymyslet i další slova.




 

PŘÍŠERNĚ TĚŽKÁ BÁSNIČKA

Na závěr vás čeká příšerně těžká básnička, která je určena těm nejostřílenějším řečníkům a kaskadérům, vyšperkovaná těmi nejstrašnějšími shluky písmen. Ha! Ta stojí za to :-D.



 

ZÁVĚREM

Opět jedna z těch knih, která bude zdobit naši poličku a budeme ji využívat co nejvíce to půjde. Tím, že jsou básničky krátké, je ideální pro naše neposedné holky, které jen tak u ničeho nevydrží a zároveň ji můžu využívat u Olivky na slovní zásobu. Takže knížka, kterou šoupnu do kabeky a zaujmu s ní tři děti ve věku 2,5 a 8 let. Prostě bájo! 

Autorku Hanku Jelínkovou můžete znát například z Obrázkových říkanek, Obrázkových říkanek i třeba z knížek o Žerykovi. Je překladatelkou a lektorkou angličtiny. S Vendulkou už dost spolupracovala a jejich kombo se mi moc líbí :-).

A Vendulce opět gratuluji k parádnímu dílu, které jsme si zamilovali na první listování!

Věřím, že až z knížky holky vyrostou, přesunu ji do babyclubu, kde ji využijí zase jiné děti. Doufám, že z ní všichni budete mít stejnou radost, jako my, a že vám v pilování jazýčku pomůže.

Pokud vás kniha Pilníček pro tvůj jazýček zaujala, můžete si ji zakoupit rovnou u Vendulky v obchůdku přímo ZDE a když už budete v tom nakupování, mrkněte jaké další nádhery Vendulka nabízí :-).


Cena: 229Kč



Žádné komentáře:

Okomentovat