1. června 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červen 2022

Hola, hola, hola! Červnový časopis Puntík už nějakou tu chvíli na všechny volá!

Proletíte se s motýlkem, seznámíte se s Brunem a Berdou, najdete balonek s opičkou Maki, dobarvíte rogalo, najdete všechny nesmysly, poletíte letadlem, deskovou hrou vyzvednete zavazadla, zapátráte nad rozdíly, s průzkumníkem Žárovkou se projedete na labuti a uletíte v horkovzdušném balonu, vyzkoušíte Puntíkovy nápady a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. KAM LETÍ MOTÝLEK?

Moc hezká aktivita, kdy vystřihnete motýlka, připevníte ho na svorku a pomocí magnetu se proletíte po květinách. Jednoduché a přitom chytlavé a zábavné.

 

 

2. BRUNO A BERDA

Bruno a Berda jsou noví hrdinové z dílny Anety Žabkové. S nimi rozhodně zažijeme stejnou srandu, jako s Mylišáky. V prvním díle prozkoumají životní cyklus housenky.


 

3. HMYZÍ LUŠTĚNÍ

Motýla můžete vybarvit podle předchozí strany anebo dle vlastní fantazie. Klaudinka si ho vybarvila duhově, jak jinak :-D. Dále máte za úkol spojit hmyzáky se stejným prokousnutím v listu.


 

4. MAKI PÁTRÁ

Opička Maki nás moc baví. Dost podobně, jako únikovka v Tečce! Tentokrát potřebuje vyřešit záhadu ztraceného nafukovacího balonku. Musí vypátrat, jestli je zloděj zvíře anebo člověk a nakonec se dozvíte, co se s balonkem stalo a jestli byl zloděj vážně zlodějem.


 

5. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly jsou láska a jsem tak moc nadšená, že vznikne i samostatný speciál zaměřený na nesmysly - o tom jsem si dřív nechala sotva zdát a ono se to stane skutečností. Wow! Na to se moc těšíme a rozhodně to bude nejoblíbenější časopis na cesty.


 

6. LETIŠTNÍ HRA

Deskové hry v Puntíkovi jsou sice klasické ťapačky, ke kterým potřebujete kostku a figurky, ale mě osobně vždycky potěší, protože se snaží být pokaždé něčím jiné a zajímavé.


 

7. HLEDÁNÍ ROZDÍLŮ

Stejně jako Klaudinku baví nesmysly a bludiště, baví ji moc i hledání rozdílů. Ty už jsem sama začala vyhledávat v náročnější podobě ale ne zas moc, protože ji to pak přestane bavit. Ideální počet je těch 10-15 rozdílů, než by mi s tim sekla.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Miláček můj úžasnej! Kéž by měl další svoji knihu i on. S Edisonem se vydali na pouť a chtějí získat balonek, za jaký provázek mají zatáhnout? Kolik korálků je na provázku, který vede k balonku? A co uvidíte, když prosvítíte následující stránku?


 

9. V BALONU

Létající horkovzdušný balon s průzkumníkem Žárovkou a Edisonem nám visí v pokojíku stejně jako planety s předchozího čísla časopisu Puntík. Tyto závěsné vystřihovánky mám mnohem raději, než něco, co jen vystavím. 




 

10. FOUKÁNÍ BUBLIN

Foukání bublin je skvělým dechovým cvičením pro děti a celá aktivita je zpestřena vystřihovánkou, kdy bubliny posouváte dle toho, jak holčička fouká.



 

11. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou pravidelnou dávkou inspirace. Okamžitě, když jsem tento tip viděla, musela jsem začít hrabat bublinkovou folii a vrhneme se na tvoření hned, jak se po neštovicích vrátím zpátky za dětmi do babyclubu :-).



ZÁVĚREM

Puntík paří do naší rodiny už téměř 5 let! Klaudinka z něj pomalu vyrůstá a naopak Olivka už silně vyžaduje mít svůj a je schopna se o Klaudinčin i hádat, že ho chce taky. 

Sofi, jako prostřední, na Puntíkovi frčí celé ty roky spíše stylem prohlížení, ale s její povahou jsem vůbec ráda, že ji baví a že si vynutila mít svůj vlastní. Takže odebíráme stále už několik let dva.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

 

Cena: 49Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat