18. dubna 2023

HRAJEME SI: Skládačky Velcro od Pexi - Emoce

Skládačky Velcro od Pexi mě zaujaly především pro můj babyclub, který jsem chtěla zpestřit o nové aktivity pro děti. Jsou totiž z pružného plastu, takže mohem bytelnější a kvalitnější, než po domácku zalaminované aktivity.

Kromě toho, že si děti procvičí jemnou motoriku, prostorovou orientaci či paměť mohou napodobovat různé druhy emocí a zkoumat nebo zrcadlit vzájemně jeden druhého. S emocemi se tak seznamují, pracují s nimi a učí se je lépe uchopit i pochopit.

Ve spolupráci s Pexi bych vám jako první ze skládaček Velcro, které jsme dostali k vyzkoušení, ráda představila právě sadu emocí. Tak se na ni pojďme podívat blíže :-).

 

 

 

OBSAH SKLÁDAČKY EMOCÍ

  • 2 obličeje (kluk/holka)
  • 6 karet s emocemi
  • 20 částí obličeje

 

KARTY OBLIČEJŮ

Karty obličejů jsou opravdu veliké, větší než obličej tříletého dítěte :-D. Jsou na nich pevně přilepeny suché zipy, aby děti mohly umisťovat oči, nos i pusu. Pevný pružný plast je má velkou přednost v tom, že je z mého pohledu takřka nezničitelný.


 

DÍLKY ČÁSTÍ OBLIČEJE

Celkem dvacet dílků obličeje, u kterých poznáte na první pohled dle obočí části na kluka a části na holku. Nos a pusa je úplně jedno, na který obličej je přiřadíte, ale oči jsou rozdělené. Dílky jsou dobře uchopitelmé, jen nosy vypadají spíš jako uši, tak se to Olivce nechtělo moc dávat na místo nosu, ale přikládala ne na uši :-D.


 

KARTY EMOCÍ

Karet emocí je celkem šest a jak jsem zvyklá míst neustále pro holky něco anglicky a máme angličtinu v životě už tak moc zažitou, až mi chvíli trvalo, než mi došlo, že nejsou česky. Každopádně jsou to základní slovíčka, která si můžete i vy rodiče procvičit.


 

PŘÍKLADY SKLÁDÁNÍ

Můžete skládat podle karet a povídat si o emocích. Kdy jste veselí, kdy se smějete, kdy jste smutní apod. Můžete ale také skládat podle vlastní fantazie - zaručeno, že vzniknou vtipné situace jako například jaký výraz máme, když tlačíme na wc a tak dále :-D.


 

U prcků je to tedy spíše naučné, aby si zafixovaly, kde jsou oči, nos i pusa a aby se seznámily s různými emocemi. Ale jakmile k tomu posadíte starší děti, vzniká škála neuvěřitelně vtipných situací všeho druhu a vy se chechtáte způsobem, že vám poskočí břišáky :-D.


 

Děti se učí napodobit obrázek, což pro ně občas taky může být náročnější, protože ne každé oko je v emoci symetrické, ale přitom je správně.


 

Takové kulení očí pro někoho taky není úplně jednoduché. Naše Sofinka to umí dokonale, Klaudinka jen zvedá obočí a Olivka? Ta se chechtá, jak se ostatní snaží :-D.


 

VYUŽITÍ JAKO "MASKY"

Obličeje jsou opravdu veliké, takže jednotlivé emoce můžete zkoušet i takto proti sobě. Dětem to přijde opravdu vtipné, zvlášť když vymyslíte něco co se pomalu nedá napodobit.



DETAILY DÍLKŮ

Plast je pružný, ohebný a silnější, takže si troufám říct, že snesou jakoukoliv vodu, špínu, bláto a můžete si je proto užívat kdekoliv vás napadne. Jsou odolné a omyvatelné. Nedávala bych je dětem cíleně do vany, ale ven na zahradu na deku nebo třeba do auta na delší cestu mi přijdou parádní.



 

ZÁVĚREM 

Mám ráda aktivity, u kterých nadšeně sedí všechny tři holky bez ohledu na jejich věk. Sada je tedy sice doporučovaná dětem od 3 let až do předškolního věku, ale pokud máte bandu sourozenců, chytne to i ty starší. Skládačku bych doporučila i do školek, kde se pracuje ve větší skupině dětí (často i věkově smíšených) a vznikne tak větší růžnorodost jednotlivých emocí.

Pokud vás tato Velcro skládačka emocí zaujala, najdete ji různě v běžně dostupném hračkářství, například v Pompu ale také přímo na eshopu Pexi. Vymyslíte s ní spoustu zábavy a děti si procvičí mimojiné také inteligenci a paměť.

Suchý zip drží opravdu pevně. Zatím se nám nestalo, že by ho holky nějakým způsobem strhly nebo odlepily a to je nechávám často pracovat samotné ve skupině.


Cena: 348Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat