6. dubna 2023

HRAJEME SI: Luční hmyz - Pexeso od LittleBears

A zase ti malí medvědi. To už je let, co jsme se dali dohromady a pravidelně pro ně píšu recenze. Ty začaly nejdříve s puzzlemi Čtyři roční období a postupem času se přidávaly další recenze knih i adventnich puzzlí. Vyběhli s překrásným pexesem zimních zvířat i prvních jarních květin, ke kterým se váží i pracovní listy pro školáky, předškoláky a omalovánky. Vše můžete dohromady koupit také za zvýhodněnou cenu komplet v jarní sadě, ve které jsou navíc dvě krásné jarní pohádky.

Tentokrát se podíváme na další parádní pexeso, V pexesu najdete 20 krásných obrázků lučního hmyzu a abych pravdu řekla, toho pexeso mi zdílny LittleBears přijde zatím nejkrásnější. Hmyz je na obrázcích navíc rozdělen dle piktogramů, ve kterých se děti lépe orientují.

Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).

 

 

 

HMYZÍ PEXESO OBSAHUJE

  • Dvacet dvojic karet květin
  • Praktický látkový pytlíček
  • Vzdělávací plakát


 

LÁTKOVÝ PYTLÍČEK

Ty jejich látkové pytlíčky s třpytivým textem, to je láska na první pohled. Skladné do poličky, skřínky nebo jen tak na zavěšení a vypadají naprosto skvěle. Jsou tak vhodné i na cesty, kdy nemusíte řešit krabičku ale pytlík sbalíte v podstatě kamkoliv. Šňůrka zajistí, že se vám při cestování nevysype.


 

VZDĚLÁVACÍ PLAKÁT

Ani zde nesmí chybět vzdělávací plakát se zajímavými informacemi, který jednoduše složíte zpátky do pytlíčku a můžete ho tak brát sebou třeba i na výlety, kde se budete snažit najít co nejvíce druhů.


 

Obrázky jsou stejné jako přímo na kartičkách pexesa, takže snadněji najdete konkrétního hmyzáčka, o kterém si přečtete víc informací a detailů. Například se dozvíte jak mezi sebou hlava nehlava perou roháčové obecní, jak dlouho vydrží být vzhůru sršeň obecná anebo že ruměnice pospolná je velmi společenský brouk.


 

Podle piktogramů se dozvíte, jaký je životní cyklus konkrétního hmyzáčka a čím se larvy či dospělci hmyzu živí. U babočky tak vidíte, že prochází dokonalou proměnou a je nektarožravá v kombinaci s rostlinnou stravou.


 

PEXESO DETAILNĚJI

V pexesu tedy najdete 20 krásných párů hmyzu, který můžeme kolem sebe vidět. Seznámíte se s roháčem obecným, pískorypkou ryšavou, sršňí obecnou, kněžnicí páskovanou, mrchožroutem obecným, běláskem řepkovým, kobylkou zelenou, ruměnicí pospolnou, cvrčkem polním, vážkou žlutoskvrnnou a mnoho dalšími.


 

Pexeso je z pevného kartonu, který by mohl odolat kdejakému zakousnutí mladších sourozenců nebo nechtěnému vylití tekutin apod. Jsou to opravdu krásně vytvořené karty s vymazleným pozadím.





 

ZÁVĚREM

To je zase nááádhera, co říkáte? Tyto naučné hry v kombinaci s překrásnými ilustracemi jsou jednoduše srdcovkou, na kterou nedám dopustit. Pokud vám chybí ve sbírce, určitě neváhejte. U nás nesmí chybět na jarní poličce společně s jarními květinami.

Kromě klasického pexesa můžete kartičky jen tahat a snažit se je správně pojmenovat anebo si k nim vytvořte třísložkové karty pro lepší zapamatování názvů. Také je můžete třídit podle jejich životních cyklů apod.

Pokud vás pexeso lučního hmyzu zaujalo a chtěli byste ho pořídit, najdete ho mezi dalšími poklady na eshopu littlebears.cz přímo ZDE.


Cena: 259Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat