13. dubna 2023

TVOŘÍME: My first activities arts & crafts - Unicorns

Jednorožci, víly, netradiční panenky, příšerky, třpytky, flitry, duha apod. To vše vystihuje naší Sofinku, která je narozdíl od Klaudinky holčičí jak jen může být. Žije si ve světe fantazie, kdy vypráví a tvoří různé nadpřirozené příběhy. Jednorožci se jí drží dlouhá léta a vždy jsou sázkou na jistotu.

Když jsem si ve spolupráci s eshopem Booksforjoy.cz vybírala další produkty k recenzím, tato malá jednorožčí kreativní sada mi padla do oka a věděla jsem, jak nadšená z ní bude. Může vybarvovat, lepit i přenášet obrázky jednorožců a dokonce si může vyrobit kouzelný prach nebo jednorožčí roh.

Tak se na tuto čistě holčičí jednorožčí sadu pro malé milovnice jednorožců pojďme podívat blíže.

 

 

 

OBSAH KREATIVNÍ SADY

  • Špachtle na přenos obrázků,
  • Pracovní sešit s návody 
  • 4 duhy prostředí na přenos obrázků
  • 4 archy obrázků
  • 4 archy samolepek


 

PŘENOSNÉ OBRÁZKY

Ani nevím jakým způsobem to přeložit ale jedná se o obrázky na podobný způsob, jako jsou dětské tetovačky, jen k tomu nepotřebujete vodu ale špachtli, kterou je přetlačíte z folie na obrázek. Jsou to 4 archy o velikost A5 s hromadou různých obrázků jednorožců, ptáčků, srdíček, sladkostí, dekorací a mnoho dalšího.


 

SAMOLEPKY

Samolepky baví děti různého věku. Baví jak nejmenší prcky, tak i starší děti na prvním stupni ZŠ - je to tedy sázka na jistotu. Sofinka je samolepkový maniak. Má okolí postele tak polepené, že se jí tam snad už nic nevejde :-D. Samolepky mají svá místa v pracovním sešitě, tak si vždy pohlídejte, která kam patří, aby vám případně nechyběla. Samolepkové archy mají velikost A5.


 

PROSTŘEDÍ K DOTVOŘENÍ

Na výběr máte celkem 4 prostředí k dotvoření. Prostředí je očíslované a čísla najdete také na přenosných obrázcích, tak si pohlídejte i číslo k číslu. Dále je tvoření už čistě na vaší fantazii. Archy obsahují mnoho obrázků, že se vám stejně nevejdou všechny na jedno prostředí, takže je využijete třeba i jinde ve vlastním sešítku nebo kdekoliv budete chtít. Prostředí jsou o velikosti A4.


 

PRACOVNÍ SEŠIT S NÁVODY

Je to spíše knížečka, do které lepíte samolepky, vybarvujte jednorožce, plníte úkoly a v neposlední řadě tvoříte dle návodů - jednorožčí čelenka či kouzelý prach ve skleničce.


 

Vždy máte napsáno, co je za úkol a k tomu je také krátký text příběhu.



 

Návody na výrobu jsou jasé i když úplně nerozumíte angličtině. Pro mě je znalost angličtiny důležitá, takže k ní holky vedu od malička. Jen Sofi si i v tomhle jede po svém a kolikrát se chytne úplně jiných slovíček, než by měla :-D.



 

STŘÍPKY Z NAŠEHO TVOŘENÍ

Najít konkrétní samolepku a nalepit ji správně, do yznačeného pole je skvělý trénink postřehu a jemné motoriky, který je potřeba prcvičovat stále i u starších dětí. Nechat volnost ve sloupávání samolepek, vložit důvěru, že ji neroztrhnou a učit trpělivosti, aby je sloupávaly pomalu.




 

Přenos obrázků je trochu složitější proces, protože je potřeba obrázek opravdu pořádně a s trochu větší silou přejet špachtlí, jakobyste ho chtěli začmárat. Takže to vždy nechám dělat chvilku Sofinku a pak to po ní zkontroluju. Obrázky je nejlepší nejdříve z archu vystřihnout, nalepit na místo (nedají se přemístit, mohly by se z části otisknout a zničit) a následně přečmárat špachtlí.


 

Sofinka si vymyslela, že tenhle koník bude jíst meloun, tak jsme mu připravili ještě meloun :-D.


 

Správný přenos kontroluju i po nejstarší Klaudince, která už je preciznější a mnohem víc se snaží ale přeci jen je lepší obrázek zkontrolovat, než ho pak mít jen polovinu. Po hotových přenensených obrázcích už nepřejíždějte špachtlí, poškrábou se.


 

Sofinka vytvořila i příběh zamilovaných koníků a aby bylo poznat, jak moc se milují, tak nad ně přidala ještě srdíčko s křídly :-D. Klaudinku baví proces jako takový ale Sofinka to celé opravdu prožívá a vypráví příběhy.



 

ZÁVĚREM

Krásný kreativní set plný koníků a jednorožců, u kterého sice musím asistovat kvůli přenosu obrázků, ale Sofinka u něj vydrží tak dlouho, až ji musím trochu brzdit, jinak bychom nestihly nic jiného. Kdyby zvládala i přenos sama, alespoň týden bych o ní vůbec nevěděla :-D.

Pokud vás tento sladký jednorožčí set zaujal a chtěli byste ho pořídit, najdete ho na eshopu Booksforjoy.cz přímo ZDE. Značka SASSI je italská značka, takže si naplánujte objednání s tím, že dorazí přibližně za dva týdny. Určitě mrknětei na další nádherné produkty značky SASSI.

Z mého pohledu hodně muziky za málo peněz a mnoho hodin zábavy :-).


Cena: 240Kč (původně 320Kč)


 

Žádné komentáře:

Okomentovat