12. dubna 2023

HRAJEME SI: Play Doh sada Veterinář

Play-Doh je taková klasika mezi dětmi, které se s ní potkávají poprvé kolem 2 let věku, kdy už přestávají většinou ochutnávat pusou, ale zkoumají více rukama. U nás frčí Play-Doh už víc jak 7 let a kombinujeme ji s keramickou hlínou.

Dlouhé roky jsem doporučovala zubařskou sadu jako tu nejlepší ze všech Play-Doh sad, které nás nejvíce zaujaly a která frčela opravdu ve velkém. Jenže veterinární sada mění naprosto všechno! Zubař je stále skvělý především pokud potřebujete dítko připravit na preventivní kontrolu či zubařský zákrok, ale pejsek s přepravkou? To je víc!

Ve spolupráci s eshopem 4kids.cz bych vám ráda tuto veterinářskou sadu představila detailněji. Tolik věcí, tolik možností a hlavně .. pes :-). Tak se na ni pojďme podívat blíž.

 

 

OBSAH VETERINÁRNÍ SADY

  • Veterinární přepravka
  • Štěňátko
  • 5 barev modelíny
  • Nůžky
  • Stříkačka
  • Stetoskop
  • Nožík
  • Teploměr
  • Náplasti
  • Krabička na náplasti
  • Válec na obvaz
  • Pinzeta

 

 

NÁSTROJE SADY

Sada obsahuje vše, co potřebujete k ošetření pejska nebo spíše štěňátka. Stetoskopem si poslechnete srdíčko, zalepíte mu zranění náplastmi, které můžete uchovávat v krabičce. K dispozici máte pinzetu na střep nebo třísku, nůžky na stříhání obvazu, válec na výrobu obvazu i stříkačku na podaní léku či sirupu. Je toho tolik, že se podělí i víc dětí najednou. Holky si se sadou vždy hrají všechny společně.


 

Stetoskop je parádní a překvapuje mě, že se o něj neperou ale opravdu střídají, jinak by asi moc dlouho nevydržel. Je skládací, takže ho jednoduše vrátíte do krabice, ale pořád je to plast, který nevydrží úplně velkou sílu. Pružný ovšem je alespoň tak, že ho děti mohou roztahovat, než se trefí do uší :-D.

 

 

Krabička na náplasti je skvělá v tom, že do ní můžete schovat i plastové raznice, kterými náplasti vytváříte. Dobře se otevírá i zavírá a obsahuje ještě několik možností vytlačení vzorů.



 

Výrobník obvazů, jak tomu říkají holky :-D. Ten mě pobavil v tom, že nejen vytvoříte vzor obvazu, ale zároveň můžete vytvořit jenom válec se vzorem obvazu, nikoliv zamotaného, a otisknete i vzor zamotání. Chvilku mi trvalo ale, než mi to došlo. Je tedy více způsobů tvorby obvazů.


 

VETERINÁRNÍ PŘEPRAVKA

Doslova kouzelný kufřík nebo spíše kufřík mnoha překvapení. Skrývá tolik možností tvorby dalších komponentů a veterinárních potřeb, takže máte všechno prakticky po ruce a nemusíte nic vyloženě hledat po krabici. Vytvoříte kost, známku, mašličku, srdíčko, léčiva, šátek, obojek a mnoho dalšího.



 

PĚT BAREV MODELÍNY

Veterinární set obsahuje celkem 5 barev modelíny - modrou, hnědou, růžovou, červenou a zelenou, což v podstatě stačí a nemáte pocit, že by chybělo něco dalšího. Většina z vás má už nějakou sadu modelín určitě doma, tak ji můžete jen přihodit případně, abyste mohli mít větší množství obvazů třeba.


 

STŘÍPKY HRANÍ S MODELÍNOU 

Stříhání modelíny na kousky je skvělé na motoriku nebo když se prckové teprve s nůžkami účí a nepotřebujete hned mít rozstříhané vše, co máte kolem sebe.


 

Injekce holky moc baví. Podávají pejskovi sirup do pusy nebo vytváří nekonečné hady, ze kterých tvoří mističky na vodu i granulky.


 

Obvazu jednoduše tleskám, ten mi přijde z celé sady asi nejvíc geniální a trefný!


 

Přejdeme k vyraženým miniaturkám, které si můžete s veterinární sadou vytvořit. Něco jsou opravdu malinké titěrnosti, které mám sotva přes článek prstu ale něco jsou i větší kousky, se kterými se dobře pracuje dál.




 

Lahvičky, mastičky, kost, psí známka, mašlička a mnoho dalších. Něco je hůře identifikovatelné ale holky s jejich fantazií nepotřebují přesně znát co je co a vytváří si vše dle sebe.




 

PEČUJEME O PEJSKA

Pejsek je roztomilý a zamilujete si ho hned na první pohled. Má pohyblivé uši a mezi nimi vyjímatelnou část s čupřinou.


 

Teploměrem změřit teplotu, jestli náhodou nepotřebuje nějaký lék.


 

Pejsek si dokáže olíznout až hlavu. Můžete mu zkusit vytvořit ten nejdelší jazyk, jaký dokážete - schválně jak moc bude dlouhý.






Mašlička z něj udělá krásnou holčičku. Může ji mít na oušku nebo na obou stranách a může ji mít také na krku, to pak vypadá naopak jako klučičí elegán.



 

Co se týče jazýčku, je potřeba dětem trochu pomoct s tlakem. Musí se více zabrat, aby modelína projela až dolu a začal se tvořit jazyk. Starší holky si psa tlačily proti svému tělu ale Olivka potřebovala mnohem víc asistenci.


 

Pejsek má ještě bílý stojánek, kterým vytvoříte srst tak, že vložíte modelínu spodní částí. Ouška vytvoříte nadzvednutím a vložením modelíny a drápky spodem packami. S holkama modelíny nemícháme, takže vše vytvářejí z jedné barvy.


 

Pořád je děsně roztomilý, že jsem si hru užívala i já! Ze všeho se modelína dobře vyndá, jen u oušek v zadní části je více záhybů, kam se nedostanete ani nožíkem, tak to chce víc vyklepat.


 

Sofinka mu připravila granulky, kterými naplnila krabičku na náplasti, což je další hezké využití, aby byly pamlsky pořád po ruce.


 

A co by to bylo za pejska, kdyby neměl jméno. Na něm se ale holky neshodly, tak mu každá říká jak se jí zrovna zachce a Sofinka si alespoň potrénovala písmena :-D.


 

ZÁVĚREM

Sada obsahuje tolik komponentů a možností, že i přes jednoho pejska si u toho vyhrají všechny tři holky bez hádek. Každá tvoří něco jiného a průběžně si věci půjčují. Jedna se stará o pejska, druhá stříhá svačinu, třetí tvoří náplasti či obvaz a takhle si hrají spíš solo ale vedle sebe a půjčují si co zrovna potřebují.

Na modelínu používám zalaminované podložky, na které jsem holky naučila a o které si samy říkají, když chtějí modelovat. Lepší by byly tácy ale i tohle bohatě stačí na takovou hru. Dá se jich mnoho stáhnout s různými vzory a zalaminovat. Některé máme zalaminované už opravdu dlouhé roky.

Pokud vás tento krásný veterinární set Play-Doh zaujal a chtěli byste ho pořídit (věřím, že vás nadchnul alespoň z poloviny jako nás), najdete ho na eshopu 4kids.cz přímo ZDE.

 

Cena: 489Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat