7. dubna 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - duben 2023

Dubnový časopis Puntík se u předplatitelů zabydlel již před nějakou dobou a věřím, že ho doma má už také víc a víc čtenářů, kteří teprve předplatné budou zkoušet nebo o něm začnou přemýšlet :-). U nás je Puntík už takovou tradicí, že by bylo a asi i bude zvláštní, až nám jednou chodit přestane a holky z něj vyrostou.

V dubnovém čísle vás čeká skákání s kuřátky, Puntíkovy číslice, velikonoční kostým u Mylišáků, navržení oblečků, Maki pátrá, Olík a Lili, Matyldina farma, kouzelná kraslice, Mája a Pip, Hledáme obrázky, povídej a předváděj, medvídek Vilda, Puntíkovy nápady, jarní svačinka a tak dále.

Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).


 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. HOP A SKOK

Zaskákejte si s Puntíkem a kuřátkem. Nejprve prstem obtáhnete obloučky a později to zkuste tužkou - kuřátko vám vždy zobáčkem ukáže, na kterou stranu budete skákat. Poznáte květinu, ke které společně doskáčete?


 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

Na obrázcích jsou znázorněna čtyři roční období a na nich jsou schovaně číslice 4, poznáte je? A zkuste zjistit, co je na obrázcích celkem čtyřikrát? Můžete si také říct, co v konkrétním ročním období nejraději děláte a na co se těšíte.


 

3. MYLIŠÁCI A VELIKONOČNÍ KOSTÝM

Mylišáci se rozhodli oslavit Velikonoce jinak, než obvykle. Vyrobili si originální kostýmy pomocístarého papíru s lepidlem, který naplácali na dva velké a dva malé kameny. Pak už stačilo pár barev a živoucí kraslice se rozutekly po lese :-D.


 

4. NAVRHNI OBLEČKY

Mylišáci jako kraslice jsou parádní inspirací na novou velikonoční módní vlnu. Můžete je namalovat anebo je prostřihnout a přikládat všude možně, kde vás napadne. Tím se jejich kostým bude neustále měnit podle přírodnin, květin nebo různých látek.


 

5. OPIČKA MAKI PÁTRÁ

Opička Maki a její záhady, to je vždycky něco. Tentokrát se Maki rozhodla, že vyseje na zahrádku ředkvičky, hrášek a mrkev. Nachystala si semínka do misky a odběhla si do kůlny pro nářadí. Jenže když se vrátila zpátky, půlka semínek byla pryč. Nekdo je určitě snědl! Ale kdo? Kohout, myš nebo hrdlička - to jsou hlavní podezřelí. Pomozte Maki s pátráním.


 

6. MALOVANÁ BÁSNIČKA

Malované čtení nikdy neomrzí a teď se aktivně zapojuje už i Olivka, která mnohdy střelí takový blábol, že nejsme schopni číst dál :-D. O to větší je to ale sranda a užíváme si to skupinově.


 

7. MATYLDINA BIO FARMA

Tahle vystřihovánka mě mile překvapila. Matyldu jsem kupovala už v době, kdy byla Klaudinka malinká, takže je znám a vystřihovánka v podobě farmy. Vystřihnete víc jak deset zvířátek a k nim sestavíte budovu. To jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží :-D.

 

 

8. KOUZELNÁ KRASLICE

Krásná vystřihovánka v podobě malované kraslice, ve které se budou měnit obrázky podle toho, jak si sami nastavíte. Ve středové části se může prolínat zajíc, ovečka nebo slepice a také vrchní i spodní vzory můžete měnit. Když ale kraslici otočíte, máte zase jiné vzory a zvířátka.


 

9. KUDY DOMŮ

Pomozte zvířátkům najít cestu domu v tomto jednoduchém bludišti, které vás nasměruje k jejich domovům. Na této dvoustraně ještě zajíčel schoval 7 ozdobených vajíček, které je potřeba najít. Najdete je všechny?


 

10. HLEDÁME OBRÁZKY

Vezměte si do ruky tmavou pastelku a začmárejte v mřížce políčka se čtverci, srdíčky a taky s číslicemi - pokud vše provedete správně, mělo by se vám ukázat jedno písmeno a mužete ho zkusit i napsat. Moc hezká aktivita, která zaujala všechny holky.


 

11. POVÍDEJ A PŘEDVÁDĚJ

Krásná dvoustrana s několika druhy cvičení. Vyzkoušíte si včelku, ranní pozdrav jaru, zajíčka, ještěrku i ve vajíčku. Krátká básnička s jednoduchými cviky, které se mi určitě hodí také pro děti v babyclubu, protože ho zvládnou už nejmenší.


 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Další hezká inspirace na tvoření, kterou možná znáte. Já už ji někde zahlédla a líbila se mi jednoduchost, děti se vyřádí s barvami a nakonec vznikne krásný výtvor. Můžete využít pastelky, voskovky a u starších dětí vodovky nebo jiný druh akvarelových barev.



ZÁVĚREM

Určitě jsem nebyla jediná, kdo si všimnul, že kromě nesmyslu chybí taky průzkumním Žárovka, fňuk, ale asi je potřeba dělat obměnu a aspoň se na ně budeme přístě o to více těšit. Ale teda tohle mi nedělejte! :-D

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat