8. listopadu 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2023

Listopadové číslo časopisu Puntík už se u vás určitě zabydlelo. Holky mi sice naštěstí nijak nemarodí, ale vím, že mnozí marodi se nemohli dočkat, až vyjde zase něco nového, u čeho by mohli trávit dlouhé chvíle .. zvlášť, když se posunul čas a venku je brzy tma.

A co vás v něm čeká? Vyženete bacily ze dvou stránek, panda Švanda navštívil paní doktorku, Mája a Pip byli pro změnu na očním, obtáhnete tvary brýlí, zjistíte cestu bobků, najdete všechny nesmysly, s Olíkem a Lili si vyčistíte zuby, zahrajete si hru o čištění zoubků, vybarvíte obrázek dle barevných puntíků, ošetříte průzkumníka Žárovku, vyrobíte si lékárničku, procvičíte jógu a čeká vás toho ještě víc.

Tak se na listopadové číslo pojďme podívat blíže :-).


 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. VYŽEŇTE BACILY

Jojo období nemocí vidím především na chodu babyclubu, který je zase v pořádné ztrátě, ale doma kapesníčky vedeme spíš na utření  dětské pusy po jídle, než na smrkání. Každopádně takové hraní s papírovými bacily holky baví i takhle na papíře. Navíc můžete procvičit jemnou motoriku a zručnost tím, že krabičku na kapesníčky prostřihnete a budete kapesníček protahovat.

 

 

2. PANDA ŠVANDA

Panda Švanda je náš oblíbenec. Tentokrát musel k paní doktorce, protože mělli podezření na neštovice - o tom hned holky začaly vyprávět, protože s nimi mají zkušenost z minulého roku a Sofinka je hrozně špatně nesla. Jenže panda Švanda ve finále neštovice neměl .. co mu teda bylo?


 

3. MÁJA A PIP

Mája a Pip byli taky u doktora nebo spíše na očním u paní doktorky, která kontrolovala, jestli Mája náhodou nepotřebuje silnější brýle. Na následující straně máte za úkol spojit každé dítko s obrázkem, na který kouká a můžete ho také vybarvit.


 

4. VESELÉ BRÝLE

Holky naštěstí zatim brýle nepotřebují, ale uvidíme, jak to bude časem. Mamka začala nosit brýle až mnohem později, v době kdy snad byla ještě starší, než jsem teď já. Ségra byla už jako malinká na několika očních operacích a já mám dioptrie od první třídy, jen to od druháku na střední řešim čočkama - tyto brýlky vypadají krásně a děti si na nich kromě grafomotoriky procvičí taky tvary a barvy.


 

5. CESTA BOBKŮ

Cesta bobků je jedno velké dobrodružství :-D. Děti tyhle věci hrozně fascinují a baví. Já si zažila svoje u knížky Co je hovínko a stačilo mi na dlouhá léta :-D. Knížek zaměřených na hovínka je mnoho a nachechtáte se u nich neuvěřitelně. Zde je znázorněna cesta bobků ve zkratce, jak to celé probíhá, kam putují a co se děje dál.


 

6. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek vás na jedné straně zavede do koupelny, kde najdete pirátskou loď, záchod plný květin a mnoho dalšího, co vás pobaví. Také nesmí chybět pokyny k nalezené konrétních věcí jako například banán.


 

7. OLÍK A LILI

Olík a Lili si pro vás tentokrát připravili čištění zubů, malovanou básničku i procvičení jazýčku, který je potřeba procvičovat nejen kvůli správné výslovnosti. Olíkovi vyrostl nový zub, tak se na něj hned musel jít podívat.


 

8. ČISTÍME ZOUBKY

Další desková hra z dílny časopisu Puntík - pomůžete Olíkovi a Lili vyčistit všechny zuby? Můžete si vystřihnout kartáčky jako figurky anebo si můžete zvolit klasické figurky, které najdete doma. Hraje se tak dlouho, dokud se nevyčistí pořádně všechny zoubky. Je to klasická ťapačka, ale s přidanou hodnotou.


 

9. VYBARVOVÁNÍ DLE PUNTÍKŮ

Vděčná omalovánka, kterou holky jednu dobu cíleně vyhledávaly - pak jsme přidávaly složitější verze s písmeny, čísly a počítáním. Teď už je to čistě Olivčino vybarvování, jen je trochu háklivější na přesné odstíny, aby ty puntíky opravdu zmizely :-D.


 

10. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Miláček můj věčnej! Žárovka se zranil, říznul se do prstu. Jak budete postupovat? Na to se ptala Sofinky pani psycholožka v poradně, to mě docela zaujalo jaký otázky dostávala, protože něco bereme automaticky, že to děti musí znát ale u něčeho to tak neni. Na Žárovku můžete využít i opravdovou náplast, třeba se zvířátky.

 

 

11. VYROB SI LÉKÁRNIČKU

Tohle se povedlo! Nádherná lékárnička pro děti, u které jsem si řekla, že jim ji snad i zalaminuju neb oblepim izolepou, aby jim vydržela dlouho. Je skvělá a i když v posledních měsících moc nestříháme, protože to už nemáme kam dávat a holky stále využívají vystřihovánky z minulých čísel, tak tady jsem si řekla, že to musim vystřihnout brzy. Prohrabu jim jejich "doktorský box" a nachystám i přes můj odpor ke stříhání :-D.


 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou skvělou inspirací nejen na nové nápady, ale kolikrát i na připomenutí něčeho starého, co jsem viděla před lety, ale zapomněla na to nebo co je fajn si po letech zase připomenout - domácí sensorický kobereček jsem vyráběla z rohožky už mnoho let dozadu. Je to jednoduchý ale přišlo mi to náročnější na údržbu. Můžete jich dokonce vyrobit i méně menších.


 

13. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Tvoření a zábava s obličeji. Nezapomeňte využít pastelky a pořádně vše vybarvit - přidat můžete i pihy a následně budete přikládat oči, nos i pusu na správná místa. Také můžete vymyslet další možnosti třeba zamračené, smutné a vyzkoušet si na nich všechny emoce, které znáte.


 

ZÁVĚREM

Listopadové číslo je tedy trefně zaměřené na marody, kontroly u doktora, ošetření menších ranek a dokonce vytvoření překrásné lékárničky, která vám doma rozhodně nemůže chybět. Skvělé číslo, ze kterého budeme ještě nějakou chvíli čerpat a bude s námi i cestovat v autě. Trochu mi tam chybělo cokoliv o svatém Martinovi, to jsem tam čekala určitě, když se jedná o listopadové číslo ale naštěstí máme zásobu vyřešenou odjinud :-).

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat