2. listopadu 2023

ČTEME: Motýlek motýl

Kdo by neznal knihy od Petra Horáčka. Mezi naše nejoblíbenější ze všech patří Husa Líza a také Papuchalk Petr. Máme v knihovničce ještě Nejkrásnější místo na světě a zařadili jsme i tuto krásnou motýlí knihu Motýlek motýl, kterou bych vám ve spolupráci s nakladatelstvím Portál chtěla představit. 

"Lucinčina zahrada je plná barevných tvorů, kteří bzučí, ševelí a poletují. Ale kde se schovává ten, kterého má ze všech nejraději? Nádherný, pestrobarevný motýl? Krásná kniha, ze které na konci vyletí opravdický motýl. Tedy, skoro. Ale úžas malých (i velkých) čtenářů je i tak zajištěn."

Jak jiste víte, mám pro motýly slabost. Jsou pro mě symbolem krásy, lehkosti a svobody, proto je najdete i na mé ilustrované profilové fotce. Tato kniha má navíc nádherně blýskavou titulní stranu. Tak se na ni pojďme podívat blíže a pozor, ať nám motýl neuletí :-).

 

 

 

LISTUJEME KNIHOU

V jednoduchosti je krása a jednoduchost mnohdy řekne mnohem víc, než tisíc slov. Příběh vypráví o Lucince, která na zahradě potkala krásného barevného motýla.


 

Hrála si s ním a honila ho úplně po celé zahradě.


 

Byla z něj nadšená a užívala si jeho přítomnost, jenže druhý den motýl nikde nebyl. Na celé zahradě ho nemohla najít. Našla ale mnohem jiné živočichy.


 

Následující strany obsahují prostřihy, které souvisí s následujícími ilustracemi - beruška má na sobě vzor, který je zároveň vzorem Lucinčiných šatů. Pavouk má na sobě stejný vzor jako mají listy na následující straně apod.


 

Narazila také na broučky, šneka s oranžovou ulitou a potkala také několik fialových housenek, které se doslova spaly listem.


 

Tolik toho na zahradě potkala a poznala, včetně pruhovaného žlutého čmeláka, ale motýl stále nikde.


 

Jakmile se seznámila a pozdravila se všemi obyvateli zahrady, pátrala po motýlovi, který ale nebyl nikde .. hledala úplně všude.


 

Tak se Lucinka rozhodla, že na něj počká. Lehla si do trávy a čekala, když v tom ...


 

Tramtadadááááááááááááááááááááá ... žjooooova! Ten ale je! Krásný, velký, barevný motýl se najednou zjevil na obloze.


 

ZÁVĚREM

Obyčejně neobyčejná, nádherně barevná knížka plná živočichů na zahradě a především plná krásy pestrobarevného motýla, který na konci příběhu doslova vyletí z knihy. 

Publikace je určena těm nejmenším dětem, se kterými ji ale prohlížejte opatrně vzhledem k závěrečným stranám, aby motýl náhodou nepřestal létat, ale zabaví i děti celkově předškolního věku. Starší sourozenci ji mohou mladším číst třeba před spaním a potrénovat si čtení.

Kniha je většího formátu a v dětské knihovničce bude doslova zářit.



 

Pokud vás publikace Motýlek motýl zaujala a chtěli byste ji vašim ratolestem pořídit, najdete ji na eshopu Nakladatelství Portál přímo ZDE.

 

Cena: 212Kč (původně 249Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat