15. listopadu 2023

MÁMY SOBĚ: Rodinný kalendář Lyonis aneb organizace s lehkostí

Kalendáře Lyonis už od nás znáte několik let. Holky svoje kalendáře dostaly k Mikuláši roku 2019 a podrobnou recenzi na ně najdete ZDE. Od té doby se naše organizace posunula o několi levelů výš a k již zmíněným kalendářům přibyl ještě kalendář pro Olivku, checkllist a především rodinný kalendář, který mám neustále doslova po ruce a jsem na něj tak moc navyknutá, že když ho přemístím kvůli setření na nový měsíc, pořád otáčím hlavu na místo, kde ho mám.

Nejdříve jsme měli původní verzi rodinného kalendáře ale před několika týdny jsme dostali vymazlenou novinku, která má navíc celý vrchní týden (nejen) pro pravidelné aktivity. I ten původní ale využijeme, abychom mohli mít napsané dva měsíce dopředu.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat.

 

 

DETAILY KALENDÁŘE S LISTOPADOVÝMI PLÁNY

Z původního kalendáře jsem zvyklá mít název měsíce uprostřed nahoře, tak se toho držím i na nové vymazlené verzi, i když ho můžete psát o kolonku níž. Kalendář si můžete personalizovat a to tak, že si necháte napsat vaše rodinné příjmení. 

Houbičky jsem dostala již dříve k jiným popisovačům, tak je mám stále na kalendáři, když chci umazat větší kus a nechci mazat přímo popisovačem - o nich vám napíšu detaily později.

První řádek s dny v týdnu využívám k pravidelným aktivitám, které se točí neustále dokola a které v předchozím kalendáři zabíraly místo v kolonce. Takto jsou bokem. Vidím vždy přesně to, co potřebuju a navíc mi níže v kolonkách zůstává víc místa.


 

Zbytek měsíce mám popsaný klasicky s očíslovanými daty tak, jak jsem byla zvyklá i v původní verzi rodinného kalendáře. Zvolenými barvami zvýrazňuji důležité termíny a přidávám i tématické magnetky pro rychlejší obrázkový přehled. Často dopisuju v průběhu měsíce. Na začátku mám poloprázdno a dopisuji průběžně co je potřeba. 


 

Sady magnetek mám nachystané dole pod kalendářem. Několik z nich jsme použili už v říjnu, teď spíš dojíždíme vzhledem k počasí, co nám ještě zůstalo. Brzy je vyměním za krásné vánoční, o kterých vám taky napíšu později. Je na vás, které magnetky využijete a kolik jich bude. Já je obměňuji vzhledem k ročnímu období a aktuálnosti. Víc je využívám u holek ale mám i své přivlastněné sady.

 

 

Na poznámky a další důležité věci je místa dost. Můžete si tam zapsat nákupní seznam, jednorázové lítání po městě, otevírací dobu čekoholiv i třeba něco, co je potřeba udělat doma. K tomu více využíváme checklist, který máme na lednici. Tady jsem měla dříve rozepsané recenze, které jsem ten konkétní měsíc potřebovala zpracovat. Můžou tam být i různé poplatky a cokoliv dalšího. Nemůžete pak říct, že máte v kalendáři málo místa hahahaaa!


 

MAGNETKY VŠEHO DRUHU

Lyonis vyrábí magnetů tolik druhů, že se málokdy stane, abyste hledali něco konkrétního a nic nenašli - vzniklo tak i několik popisovatelných magnetů, na které si můžete napsat něco extra. Nemyslete si, že magnetky jsou jen pro děti a omrkněte je na eshopu pořádně. Uvidíte, jak se vám začne rychle plnit košík :-).


 

Hvězdičky využívám k označení dnů. Jsou menší, než magnetek s nápisem "dnes" a už jsem na ně navyklá, takže si šoupu hvězdičku (bílou/černou). Prázdný magnete mám po ruce, když potřebuju napsat něco extra a buď se mi to už nevejde napsat ručně anebo chci, aby to ještě víc vyniklo. Využijete ho úplně na cokoliv.


 

K tomuto konkrétnímu vymazlenému rodinnému kalendáři máte automaticky čtyři magnetky - dnes, speciální den, prázdniny a svátek. 


 

V nabídce jsou i velké kulaté magnetky na popsání, které můžete využít na cokoliv potřebujete, než třeba objednáte další nebo se vám nechce objednávat či se jedná o něco, co neni v nabídce. Na fotce je to hůře vidět ale jsou v pastelových barvách modré, růžové a také v bílé.


 

Překrásná vánoční sada, kterou rozhodně nemůžete minout - já si ji přivlastníla na svůj kalendář, abych ji nemusela mít hned třikrát. Holky se stejně kolikrát chodí koukat ke mně, aby viděly, kdy budou zase u táty - tím, že u mě vidí celý měsíc ale samy mají jenom týden, tak číhají co kdy bude. Kromě kalsických tradic obsahuje také den v pyžamu, den pohádek a dovádění ve sněhu.


 

SADA POPISOVAČŮ

Popisovače mi prošly rukama snad všechny, až na křídové, a můžu říct, že tyhle mi sedí ze všeho nejvíce. Černou jsem měla ještě z jiné sady, ale tam nejsou gumovací houbičky na víčku. Tyhle jsou za mě tedy nejlepší především v tom, že jakmile s nimi něco napíšete, už to jen tak neumažete. Můžete dopisovat, připisovat a nesmažete již napsaný text. Navíc s houbičkou přímo na víčku můžete rovnou umazávat chybu nebo zrušenou akci.



 

Dle písmena na balení poznáte tloušťku. Tyto jsou M takže silnější, ale ne tak silné jako jiné mazatelné fixy v nabídce. Píše se s nimi dobře různými velikostmi. Není to tedy tak ťitěrné, jako s černou, kterou mám ještě jako F, ale bohatě to stačí tak, abych napsala vše co je třeba a navíc text přečetla i z větší vzdálenosti.


 

Černou jsem objednala bokem v tloušťce F na drobnější psaní. V detailu vidíte i houbičku, kterou jednoduše mažete písmeno po písmenu a nezabere velkou plochu. Je opravdu tenká, takže popíšete mnohem víc prostoru, než s tloušťkou M.



 

ZÁVĚREM

Ještě bych chtěla dodat, že kalendář kombinuju s mobilní aplikací Workshifter, kde mám oddělený babyclub co se týče oslav narozenin a k tomu ještě dopsané florbalové turnaje a akce školy, abych věděla co kdy je vedle sebe/u sebe.

Bez rodinného kalendáře bych nedala už ani ránu. Časem plánuju ještě vymazlení, kdy bych je chtěla mít v předsíni vedle sebe, ale už jsem si zvykla tak moc, že ho mám doslova na otočení hlavy, že si moc nedovedu představit mít ho jinde. Takhle otočim hlavu, když pracuju na počítači nebo telefonuju a hned vím co, kdy, jak atd.

Nadchla se pro něj i ségra, která má ještě původní verzi u nich na ledici. Takže je úplně jedno, jestli máte děti, nemáte děti, máte tři psy, kočky nebo cokoliv dalšího. Nepotřebuju mít na očích několik měsíců dopředu, to mám případně v mobilu ve Workshifteru a tady se mi líbí, že smažu a jedu dál. 

Na eshopu najdete také magnetické samolepící tabule nebo přímo rámečky, do kterých můžete kalendář přemístit. Mně se nejvíce líbí v rámečcích, ale Olivka má svůj na myčce + my máme checklist na lednici ve výši očí.

Pokud vás kalendáře Lyonis zaujaly a chtěli byste je omrknout ještě blíže, prohlédněte si jejich eshop https://www.lyonis.cz/ a rozhodně máte vyřešeny dárky pro celou rodinu :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat