28. listopadu 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - prosinec 2023

Na prosincový časopis Puntík se těšíme ze všeho nejvíce, protože nám díky němu vznikají nové a nové vánoční dekorace, které následně točíme dokola každý rok. Všichni jsme byli moc zvědaví, co nás čeká tentokrát  jakými dekoracemi letos zpestříme naši vánoční výzdobu.

Vystřihnete si adventní svícen se svíčkami, za Mylišáky přijde Mikuláš, opičce Maki někdo ukradl vánoční věnec, vykrojíte a nazdobíte cukroví, najdete všechny nesmysly, zjistíte co přinesl Ježíšek, napíšete Ježíškovi dopis, přečtete si vánoční zvyky, s průzkumníkem Žárovkou se připravíte na Vánoce a zajdete na vánoční trhy, vystřihnete si obrázek s Mikullášem i nadílkou v lese, vyrobíte vánoční stromeček a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. ADVENTNÍ VĚNEC

Bezpečný adventní věnec bez ohně. Krásná aktivita, která může zdobit stůl či polivčku v dětském pokoji. Z druhé strany můžete věnec vymalovat. Tento vám vydrží roky, pokud budete opatrně skladovat a věřte, že neopadne ani jedna větvička :-D.

 

 

2. HLEDÁNÍ ROZDÍLŮ S MYLIŠÁKY

Mylišáky navštívil Mikuláš, ano i k nim samozřejmě chodí .. a vy máte za úkol najít na obrázcích 7 rozdílů. Najdete je všechny?


 

3. OPIČKA MAKI PÁTRÁ

Opička Maki vyrobila několik adventních věnců. Jenže když je chtěla před domkem naložit, zjistila, že ten největší zmizel. Byla to žluna, rys nebo paní Vomáčková? Pokuste se vypátrat zloděje.


 

4. VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Linecké cukroví miluju, když se krásně rozleží a doslova se rozpadá na jazyku. Jenže ty nervy u těsta, to je vždycky věc. Ach jo. Proto dělám dlouhé roky pohankové, jenže klasické jako od maminky je stejně nepřekonatelné. Tak se s holkama touto aktivitou naladíme, že se to letos určitě podaří a linecké bude bájo. Dokreslíte správný tvar cukroví? Až ho budete mít namalované, doplňte také marmeládu.


 

5. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly tentokrát nejsou přehlcené ale jsou víceméně rozděleny na dvě strany, které jsou odděleny na pořádný zmatek a sjíždění kopce. Jakmile najdete všechny nesmysly, bílého zajíce a sovu, mrkněte na vedlejší stranu, na které je potřeba zjistit, kdo dojel k jakému dárku. 


 

6. CO PŘINESL JEŽÍŠEK?

U Olíka a Lili se řeší dopis pro Ježíška. Olík si přeje krabici, teda auto a Lili si přeje strašidlo, teda panenku. Vy máte za úkol spojit dárky ze seznamu, který děti nakreslily.


 

7. TRADICE V MALOVANÉM ČTENÍ

Olík a Lili se taky moc těší na vše, co si o Vánocích užijí. V tomto malovaném čtení společně s nápovědou, si můžete povídat o tradicích u vás doma nebo co děláte ve školce, u babičky či kdekoliv jinde. My se držíme je těch základních ale mohli bychom jich letos vyzkoušet co nejvíce.


 

8. DOPIS PRO JEŽÍŠKA

Pro někoho je na dopis pro Ježíška už pozdě, někdo s ním ještě vyčkává. Někdo má dárky nakoupené už v srpnu, jiní čekají na poslední chvíli. V tomto čísle vás čeká strana celá pro Ježíška, kam můžete svá přání psát, malovat, lepit a následně ho dát za okno nebo třeba poslat poštou.


 

9. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka se s Edisonem připravují na Vánoce. Vyndali ze skříně ozdoby, ale některé se jim rozbily. Ach ouvej. Najděte správný střep, aby se mohly slepit. Vydejte se společně na adventní trhy, na kterých se Edison zatoulal a dokonce se tam schovávají dva čerti.


 

10. KUDY CHODÍ MIKULÁŠ/NADÍLKA V LESE

Krásné vystřihovánky, které můžete také využít jako vánoční dekorace na vašich poličkách, parapetech, vitrínách apod. Nejdříve vás čeká Mikuláš s čertem a andělem a nechybí ani nadílka v llese s průzkumníkem Žárovkou a Edisonem.


 
 

11. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Finále vánočního časopisu Puntík obsahuje velký vánoční strom , který odstřihnete pouze částečně a když ho otočíte, budete ho mít krásně nazdobený a plný světélek. Pak už jen stačí vystřihnout a nalepit dárečky. Tramdadadááá. Kéž by to šlo takhle rychle i ve skutečnosti .. hahaha :-).



 

ZÁVĚREM

Tak to bylo poslední číslo časopisu Puntík v letošním roce. Vánoční díl, který nás těší především vánočními dekoracemi. Trochu mi tam chybí adventní kalendář, ale máme schovaný ten loňský s kolíčkem.

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59,90Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat