11. listopadu 2018

ČTEME/POSLOUCHÁME: Musical nursery rhymes

Co si budeme povídat. Jakmile se našim dětem dostane do ruky nějaká mluvící/zpívající hračka, hned se nám ta konkrétní básnička/písnička vryje do paměti a zůstane v ní takovým způsobem, že kdyby nás někdo v noci probudil ze spánku, okamžitě bychom ji byly schopny zazpívat.

S druhým dítětem se člověk podobné ptákoviny snaží minimalizovat co se jen dá, jenže Sofi je na tu hudbu a celkově básničky a písničky docela vysazená.

Co takhle kniha, která bude hrát čistě jen melodie. Bez žádných textů, které bychom poslouchaly do zblbnutí. Hmm. To by šlo ne?

Kniha Musical Nursery Rhymes, od nakladatelství Usborne, obsahuje celkem 7 okouzlujících melodií a navíc je speciální v tom, že je plný různých výřezů a cestiček, které si děti mohou svými malými prstíky osahat.

Tak se na ní pojďme hezky detailně podívat :-).




BÁSNIČKY A MELODIE

  • Hey Diddle, Diddle
  • Sing a Song od Sixpence
  • Mary, Mary, Quite Contrary
  • Jack and Jill
  • Old Mother Hubbard
  • Little Bo - peep
  • Humpty, Dumpty

Kniha je plná různých sensorických částí, které si dítě může v průběhu poslechu melodie nebo čtení podle libosti osahávat.




HEY DIDDLE, DIDDLE

Básnička i s textem, ať víte co případně zpívat, pokud byste měli nutkání, je na Youtube v tomto odkazu - Hey diddle, diddle. Odkazy Vám přidám ke každé jednotlivé básničce :-).





SING A SONG OD SIXPENCE

Odkaz na básničku jsem Vám našla přímo tady - Sing a song of sixpence

Snažila jsem se jednotlivé básničky vyhledávat od stejného tvůrce, aby to spolu aspoň trochu souviselo, pokud byste je chtěli případně i pouštět jako video.




U každé básničky můžete navíc krásně rozebrat obrázky a děj na nich :-).




MARY, MARY, QUITE CONTRARY / JACK AND JILL

Na této dvoustraně se nachází celkem dvě básničky.

Odkaz na Youtube, ať víte, jaký mají jednotlivé básničky rytmus a můžete si je s dětmi pobrukovat, jsem Vám našla zde - Mary, Mary, quite contrary, Jack and Jill.




Opět chytlavá sensorická místa, která vybízejí k dotýkání :-).





LITTLE BO - PEEP / HUMPTY, DUMPTY

Na této dvoustraně se nachází opět celkem dvě básničky.

Odkazy na Youtube, pro informaci a zajímavost máte připraveny zde v odkazech Little bo - peep, Humpty, dumpty.




Dotýkat se všeho možného láká nejen děti, ale i dospělé. Se staršími dětmi můžete tímto způsobem také procvičovat tvary :-).





OLD MOTHER HUBBARD

A poslední nursery rhyme je Old mother hubbard :-).





ZADNÍ STRANA KNIHY

Na zadní straně knihy je klasicky otvor pro baterku, kterou můžete jednoduše vyměnit a také máte možnost jednoduše knihu vypnout, aby nehrála a užívat si chvíli ticha :-D.




VIDEO S POSLECHEM MELODIÍ

Melodie jsou jednoduché, poslouchatelné .. nezní jak z nějakého přehrávače, s tím se musí počítat ale já jsem nadšená, že existuje něco takhle pouze s melodií :-).




DOPORUČENÝ VĚK

Tuto knihu bych doporučovala klidně už od 6 měsíců. V době, kdy se dítě už otáčí na bříško a zkoumá kolem sebe různé předměty. Kniha je pevná, takže ji před dítě můžete klidně i postavit a tím mu bude pomáhat v "pasení koníků" a bude podporovat polohu na břiše.

Je skvělá i pro starší děti ve věku 1+ ale i 2+. 


ZÁVĚREM

Krásná, pevná kniha se známými melodiemi a krásnými ilustracemi. Je většího formátu, což může fotka krapet zkreslova a je opravdu bytelná, takže ji ani ti největší rebelové jen tak nezničí :-).

Pokud Vás kniha zaujala tak jako nás a chtěli byste ji Vašim dětem pořídit, najdete ji na eshopu Booksforjoy přímo ZDE.


Cena: 285Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat