27. února 2020

HRAJEME SI: Plný kurník!

Poslední týdny zažívá hra Plný Kurník absolutní BOOM i přes to, že je už několik let stará. 

Já věděla, že něco takového existuje, ale nechávalo mě to chladnou. Neměla jsem pocit, že něco takovýho potřebuju a nijak zvlášť jsem se o hru nezajímala.

Jenže po vstupu do skupiny Deskovky pro tři bratry na mě furt Plný kurník vyskakoval a já nechápala, co na něm všichni tak vidí, proč jsou z něj tak paf a co je na něm tak zajímavýho? Tak jsme se rozhodli, že si ho pořídíme.

Od té doby plně chápeme veškeré nadšení a doporučení.

Rozhodla jsem se ho tedy sepsat do recenze ať i Vy víte, co čekat a třeba zjistíte, že ho taky určitě potřebujete, protože je to za pár korun velká zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé.




HRA OBSAHUJE

  • 56 kartiček vajec
  • 48 kartiček kuřat
  • 36 kartiček slepic
  • 4 kartičky kohouta
  • 4 kurníky
  • 2 hrací kostky
  • Návod



KURNÍKY

Kurníky jsou ve hře celkem 4 (max hrají 4 hráči) a jsou z pevnějšího kartonu. Každý má prostor pro devět slepic, které hráči postupně nasazují. 





KARTIČKY

U kartiček mě taky překvapila pevnost kartonu. Není úplně super pevný, ale u Pepca bych čekala, že to bude víc papírový a že ta kvalita bude jinde. Je tedy bytelnější a opravdu něco vydrží.





KOSTKY

Hra obsahuje dvě plastové hmatové kostky. Hází se oběma naráz, tak neztratit hned při pokusu o první hru, jako my! :-D Naštěstí se zase rychle našla.




NÁVOD

Podle návodu se budete řídit, dokud si ho nezapamatujete - každý hod totiž znamená něco jiného, takže je dobré mít ho při hře neustále na očích.

V návodu se dočtete kdy si vezmete vejce, kuře, slepici ale také kdy na Vás přijde ptačí chřipka, kdy se k Vám vplíží liška nebo kdy zažijete bídu :-D.

Ono se to nezdá ale hra je opravdu napínavá a liška umí být neúprosná :-D.




JDEME HRÁT!

No nebyla bych to já, kdybych hru podle návodu pochopila úplně jinak a kdybychom ji nehrály blbě, ale tak blbě, že to hůř už snad ani nejde :-D.

Dávali jsme totož do kurníku všechno a výměnou uvolňovaly místo, jenže jakmile nasadíte kohouta, tímto způsobem nikdy nenaplníte kurník a tak jsem se ptala kamarádek jak pokračovat, až jsem zjistila, že to máme celý naprosto nesmyslně :-D.

Druhý den jsme to napravily a najednou se hrálo jedna báseň :-D.

Vždy se hodí oběma kostkama naráz a dle návodu zjistíte, jak pokračovat. Když se hodí dvě stejné hodnoty, nečeká Vás nic dobrého :-D.

Kartičky můžete mít roztříděné na hromádkách, ale my se s tim vůbec nepitváme a máme je v krabičce od hry smíchané dohromady.

Vyhrává tedy ten, kdo jako první naplní kurník slepicemi.




VÝMĚNA

Příklady výměny pro představu. Za kohouta měnit nemusíte. Ten je jen pro bezpečí, že k Vám nemůže liška, ale s přehledem se bez něj obejdete. Při nejhoršim přijdete o slepice :-D. Mění se vždy místo hodu - vzdáte se hodu a vyměníte si.




DOPORUČENÝ VĚK

Na zadní straně krabice se píše doporučený věk 6-99. Horní hranice by odpovídala, je to opravdu sranda i pro dospělé a já osobně bych ji byla schopna hrát neustále dokola.

Co se týče spodní hranice, tak ta záleží na konkrétním dítěti. Klaudinka v 6 letech všechno hned chápe a Sofinka to má na háku a jede si po svém. Možná kolem 4 let by se už dalo hezky hrát.

Každopádně mé doporučení zní neřešit věk a za tu stovku ji koupit! :-D


ZÁVĚREM

Překvapivě skvělá hra na to, že je z Pepca. Musím říct, že se povedla a paradoxně s ní zažíváme mnohem větší zábavu, když hrajeme s dospělými než s dětmi.

Děti nejsou ještě tak zapálené do hry a nepřející hahaha :-D.

Když mamce chodila každou chvíli liška, chtěla to už vzdát, že se jí hra nelíbí a že jí to takovým způsobem vůbec nebaví. Ale všichni jsme si to maximálně užívali bez ohledu na dramatičnost.

S holkama to je zase jiná sranda a Sofi si to samozřejmě hraje po svém. 

Je rychlá, svižná, zábavná a jsem ve finále ráda, že jsem se pro nic rozhodla.


Cena: cca 120Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat