4. února 2020

HRAJEME SI: Zvířátkohraní - Soubor her pro nejmenší

Zvířátkohraní je novinkou v podobě sešitu jako souboru her pro nejmenší.

Děti se naučí pojmenovat zvířata, dozví se kde žijí, co jedí a jaká mají mláďata. Zároveň si zahrají hru, do které mohou zvířata použít jako figurky.

Dost si ale pohrají i rodiče - my mámy, protože stříhání je docela vopruz, to se přiznám :-D.

Ale co bychom pro ty naše nejmilejší neudělaly, že?! :-D

Tak se na to pojďmě detailně podívat




OBSAH ZVÍŘÁTKOHRANÍ

  • Zvířátková hra
  • Zvířátka
  • Pexeso
  • Mláďata
  • Potrava
  • Statek
  • Puzzle









ZVÍŘÁTKOVÁ HRA

Zvířátková hra je klasicky na házení kostkou (kostka není součástí) a jako figurky můžete použít vystřihnutá zvířátka - jsem si myslela, jak jsem nepřišla na objev a skvělý tip, ale Vendula to už dávno vymyslela a má to na eshopu jako inspiraci a tip. Tak nic no :-D.




Je to přesně taková ta rychlovka ideální pro menší děti, které moc dlouho nic hrát ještě nevydrží. Na hracím poli číhá několik nástrah, ke kterým máte informace po stranách.




STATEK

Ke statku patří celkem 12 různých zvířátek, které si vystřihnete a slepíte podstavce tak, aby stála.




Následně se je můžete s dítětem pokusit přiřadit k jejich správnému obydlí nebo si s nimi jen tak hrát a povídat si o nich a jejich bydlení.




PEXESO NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

Pexeso můžete využít jako samostatné výukové kartičky - na výuku mláďat, toho co zvířata jí a na jednotlivá zvířata nebo na zvuky zvuky zvířat.

Nebo s nimi můžete hrát pexeso na několik způsobů - buď můžete hledat stejná zvířata nebo spojovat zvíře a mládě anebo zvíře s potravou.

To jsou věci co? Fantazii se meze nekladou :-).



U potravy máte malou nápovědu podle zvuku konkrétního zvířete, ke kterému potrava patří.




To samé je i u jednotlivých zvířat.




PUZZLE

Puzzle můžete vystřihnout dle libosti třeba na kostky, obdélníky nebo hala bala jak se Vám dostanou pod ruku - tak jsem stříhala já a vzniklo celkem 13 dílků.





ZÁVĚREM

Abych shrnula recenzi Zvířátkohraní, napadla mě věta "za málo peněz hodně muziky".

Troufám si říct, že se s dětmi opravdu vyřádíte. Děti si rozšíří slovní zásobu a naučí se mnoho nových informací.

Už dříve jsem sháněla podobnou aktivitu na stejné téma, ale nikdy jsem nenašla kompletní soubor a to ani na zahraničních webech. Vždy jsem našla jen pár zvířat. A tady je vše hezky pohromadě.

Navíc Vendulčiny ilustrace nikdy neomrzí a i když se snažím dávat v podobných aktivitách přednost spíše reálným obrázkům zvířat, tak tohle je výjimka, kterou doporučuji všemi deseti.

Zvířátkohraní (stejně jako Motohrátky) najdete na eshopu www.obchudekvendula.cz. A určitě se porozhlédněte více, najdete tam totiž mnoho krásných věcí.


Cena: 119Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat