24. února 2020

MÁMY SOBĚ: 5 skvělých teen "high school" filmů

I když jsem nikdy nebyla žádná dámička a spíš jsem se kamarádila s kluky, se kterými jsem hrála za barákem fotbal nebo jezdila na kole do parku, lezla po stromech a stavěla bunkry, tak jsem vždycky milovala takové ty typické americké filmy z prostředí středních škol, ve kterých byla vždycky nějaká královna a šedá myška.

Ráda se na tento typ filmů podívám i teď s odstupem času a pořád mě baví úplně stejně, jako mě bavily dříve. Navíc si po jejich shlédnutí přijdu o dobrých 15 let mladší :-D.

Vybrala jsem 5, které mám nejraději a které mě ze všech nejvíce zaujaly.






Seřadila jsem je náhodně. Není tím myšleno žádné cílené řazení od nejoblíbenějších, ale ten nejlepší ze všech si nechám samozřejmě až na konec :-).


1. AQUAMARINE (2006)

Miluju mořské panny! Odjakživa miluju cokoliv, co se jich týká a Ariel je mojí největší srdcovkou, mám totiž i slabost pro zrzky a rudovlásky :-D.

V tomto filmu navíc hraje zpěvačka Jojo, kterou jsem dříve poslouchala a taky výborná herečka Emma Roberts. Je to film jako z Bravíčka ( :-D ) plný lásky a přátelství, ale já ho miluju.

Film je v podstatě o tom, že se přežene silná bouře a tyto dvě nejlepší kamarádky objeví v bazénu mořskou pannu, které se pokusí pomoct najít lásku. Ta jim za to splní jedno přání. Samozřejmě ve filmu hraje velkou roli mladý týpek Raymond, do kterého jsou všechny zamilované a nesmí tam ani chybět záporná role v podobě Cecílie, která jednoduše umí prudit.





2. PUBERŤAČKA (2008)

Opět Emma Roberts! Tentokrát ale přesně v takové té záporné roli nafrněné, rozmazlené a nevychované blondýny a to mě opravdu baví :-D.

Hraje Poppy, která má snad úplně všechno na světě a žije si v přepychu. Dělá si co chce a všechno má absolutně na háku. Její otec už toho má plný zuby a pošle ji do internátní školy, aby se tohle všechno odnaučila. No a co si bude přát nejvíc? Zdrhnout!

Samozřejmě tam zase nesmí chybět mladý týpek, ze kterého jsou všechny paf a stejně tak i záporná role "královny" školy, která v Poppy bude cítit konkurenci. Všechno se kvůli jednomu velkému zjištění otočí a Poppy se k tomu postaví čelem.





3. KRÁLOVNY PLESU (2011)

Jako pozor jo! Tento film jsem objevila úplnou náhodou, když běžel v televizi, já se po porodu nemohla ještě pořádně hýbat a nebylo na co koukat. Nechápu, že jsem o něm nevěděla dřív.

Opět v hlaví roli namyšlená nafrněná blondýna Amber, které patří celý svět. Nešťastnou náhodou dostane ránu elektrickym proudem a na místě, zrovna když měla získat korunku královny plesu, zemře. Jenže aby si mohla vybojovat cestu do nebe, musí udělat královnu plesu z šedé myšky Lisy.

Lisa ji jako jediná vidí. Nejdřív si myslí, že blázní ale ve finále se dají do řeči, pochopí o co Amber jde a nechá se vést, protože chce zažít jaké to je být populární.





4. ZPOVĚĎ KRÁLOVNY STŘEDNÍ ŠKOLY (2004)

Lola se odstěhuje z velkoměsta do zapadákova a aby byla zajímavá, tak v některých věcech odpovídá neupřímně - no prostě lže. Chce se stát opravdovou hvězdou a zažít velké dobrodružství.

Najde si kamarádku, která miluje stejnou kapelu. A nesmí chybět ani záporačka, kterou hraje Megan Fox a která se snaží být neustále nad Lolou.

Opět film plný takových těch typických teenagerovských problémů a starostí.





5. PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY (2004)

Borec na konec v podobě Protivných sprostých holek. To je tak výborný film, že ho můžu vidět tisíckrát a nikdy mě nepřestane bavit. Ani nevím, co mě na tom fascinuje nejvíc ale baví mě od samého začátku až do konce.

Cady nikdy nechodila do školy, protože žila v Africe a učila se tedy doma. Přestěhovala se do většího města a nastoupila na střední školu. Na škole si najde kamarády, se kterými si rozumí a taky začne pokukovat po nejhezčím klukovi na škole.

Padne ale do oka i třem nafrněným vládkyním školy - Plastics, které si ji vezmou pod svá "křídla" a do všeho ji zasvětí a to včetně "Horké knihy". Cady se s přáteli rozhodne skoncovat s vládkyní Reginou, která se neustále přetvařuje, a vymyslí doslova mistrovský plán.




ZÁVĚREM

Výborné filmy na zpestření všedních dnů, kdy se vrátíte do dob, ve kterých jsme řešily jen kluky, co na sebe, jak zapadnout, jestli zapadnout, kdo koho má rád, kdo koho nesnáší, jestli můžeme sedet tady nebo támhle atd.

Baví mě se vracet zpátky do pubertálních let, ale zároveň si pak přijdu příšerně stará.

A co Vy a takové filmy? :-)

2 komentáře:

  1. Mám tyhle filmy moc ráda. Člověk si připadá jednak mladší, ale hlavně zapomene na SVOJE starosti a chvilku se zaobírá těmi "supr důležitými problémy" teen středoškolaček...
    Mimochodem parádní výběr. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Haha, já na tyhle ty filmy taky koukám a ráda! Všechny jsem viděla už několikrát, ale KRÁLOVNY PLESU ne! Tak to musím napravit! Ještě mám ráda Muzikál ze střední. Jo, tohle jsou prostě filmy mého mládí. :-D

    OdpovědětVymazat