7. února 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - leden 2020

Kuchtící kabice se u nás stala stálicí nejen díky krásné spolupráci, kdy Vám krabice mohu recenzovat, ale také díky tomu, že do ní pravidelně připíváme našimi recepty a zároveň se moc těšíme na další inspiraci, co z té konkrétní suroviny vařit.

Tentokrát je krabice zaměřena na kuskus - surovinu, která si u nás pro změnu místo nenašla. Jediné, kam kuskus využívám, je jako zavářka do polévky. V polévce je opravdu geniální! Ale jinak jsme si k němu cestu nenašli a proto byla výzva vymyslet recept.

Co krabice obsahuje a jak jsme se s recepty poprali? To se dozvíte v pokračování článku.




Na hlavní fotce mi chybí balení kuskusu, protože já jelito fotku zapomněla tímto způsobem vyfotit, tak jsem ji dohnala až na poslední chvíli, kdy jsme celé balení kuskusu spotřebovali již do receptů.

Lednová krabice má název LEDEN - ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.


OBSAH KRABICE

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • Oboustranný list s informacemi 
  • Nákupní seznam
  • Látková taška
  • Balení kuskusu
  • 3 recepty


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály se skládají z průvodce kuchtící krabicí, oboustranného informačního listu o kuskusu a nákupního seznamu.



Dozvíte se zajímavé informace o kuskusu jako například jakým způsobem se používá, do čeho všeho ho můžete využít apod. No a nákupní seznam Vám zajistí, že budete mít pro recepty veškeré suroviny - díky němu jednoduše nakoupíte vše, co je potřeba.




KUSKUS CELOZRNNÝ

Suroviny jsou vždy nakoupeny v bezobalovém obchodě a na obalu se dozvíte jak datum spotřeby, tak i původ té konkrétní suroviny.




3 KUSKUSOVÉ RECEPTY

Už cizrna pro nás byla výzvou, protože tu nejíme tuplem. Každopádně recepty nás zaujaly a mile překvapily. Jsou lahodné už na první pohled a těšili jsme se na to, až je vyzkoušíme. Jsou zdravé, chutné a jednoduše zpracovatelné.




LÁTKOVÁ TAŠKA

Látková taška nejen na nákup pro malé princezny a co jsem tak koukala na web Kuchyně bez hranic, tak je snad i verze pro kluky, jestli jsem to pochopila správně. Je krásná a malé děti určitě zaujme tím, že si ji mohou vybarvit a vytvořit si tak jedinečnou tašku, která bude jenom jejich :-).




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Kuskusové muffiny s kakaem a rozinkami 

Tak tohle je náš recept, který nám dal docela zabrat a zároveň byl takovým riskem ve smyslu toho, že jsme nevěděli, co z toho nakonec vznikne a jestli se vůbec plán povede.

Chtěli jsme vymyslet recept, který bude jednoduchý, rychlý a časově nenáročný. No a také, který bude především chutný, aby zachutnal i těm, kteří kuskus jinak vůbec nejedí.

Musím uznat, že se nám moc povedl až jsme z toho byli oba v šoku, protože jsme absolutně nečekali, že se naše kuchtění ve smyslu hatla patla opět vydaří.



Kapustový wrap s kuskusem

Na tento recept jsem byla moc zvědavá. Po porodu se mi totiž moc nechce vymýšlet, co se bude vařit a stále bojuju s tím, na co mám vlastně chuť a proto jsem ráda za každou skvělou inspiraci.

Nejsem si jistá, jestli náhodou nedošlo k chybičce ale v tomto případě mi recept přijde nekompletní, jako kdyby v něm chyběl odstavec.

Jasně. Člověk, který je v kuchyni zkušený si vše odvodí, jak ten postup bude asi probíhat. Ale začátečník z toho může být docela zmatený co kdy jak smíchat apod. Takže bych spíše preferovala opravdu recept rozepsat, tak aby ho jednoduše pochopil úplně každý.

My jsme zvolili menší úpravu a zeleninu jsme do wrapů nastrouhali. Je to mnohem lepší, než když ji máte na kostičky a mnohem lépe se Vám pak wrapy zamotávají.

Já na to nejsem moc zručná, takže to bylo v režii manžela a musím říct, že se stanou pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Můžete si k nim připravit pečené či vařené brambory anebo z nich mít jen takový rychlý sytý oběd do ruky.
 



Nepečený kuskusový čokodort

Dort v podobném stylu jsme dělali již několik let zpátky, jen byl z jahel. Nejen, že se nám vůbec nepovedl, jáhly nebyly dostatečně měkké, ale navíc nám ani nechutnal.

Čekám kdy budou jáhly v kuchtící krabici, abych se zase mohla plácnout do čela, protože se jedná o další surovinu, která u nás vůbec neuspěla a kterou nejíme hahaha :-D.

Kuskusový dort je rychlý, i když musí několik hodin chladnout v lednici, a je opravdu výborný a sytý! Jen jsme místo sirupů, které jsou v receptu, použili med a ubrali jsme asi polovinu množství, aby nebyl tolik sladký.

Přeci jen banán je sladký dost a není pak potřeba dort nebo cokoliv jiného dále doslazovat ve větším množství. a jelikož nám směs trochu zbyla, protože jsme použili malou formu, tak nám vzniklo i několik malých dezertů.

Moc krásná inspirace! :-)




ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tak tohle je (co se receptů týče) asi nejlepší krabice! Moc chválím a moc tleskám za tak krásnou inspiraci, za kterou budou dofuám i všichni oststní tak rádi.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat