14. února 2020

PEČEME: Dort z ovesných vloček bez mouky a cukru

To jsem si zase vybrala nefotitelný recept, ale zaujalo mě množství suroviny a především to, že je bez mouky a cukru. Tak jsem se ho rozhodla vyzkoušet, ale že to bude na fotku až tak na prd, to jsem nečekala, ale víte jak to chodí - nefotitelné recepty většinou chutnají ze všeho nejvíc :-).




SUROVINY

  • 500g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • 1 jablko
  • 1 banán
  • 3 lžíce kakaa



POSTUP

Ovesné vločky propláchneme několikrát ve vodě a necháme je přibližně 30 minut nabobtnat.

Ve vedlejší míse nahrubo nastrouháme jablko i banán, ke kterým přidáme vajíčka, zasypeme kakaem a řádně promícháme.

Pokud budete chtít přeci jen použít nějaké sladidlo, můžete přidat med nebo datlový sirup, ale banán je sám o sobě dostatečné sladidlo a čím zralejší použijete banán, tím sladší dort bude.

Postupně k hmotě z ovoce přidáváme vločky, až vše důkladně propojíme.

Zvolíme si dortovou formu či formu na bábovku, kterou vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.

Dort pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.

Z formy ho vyklápíme až když celý vychladne - neuspěchejte dobu vyklopení. Otřete si sbíhající se sliny a vyčkejte až řádně vychladne.

My si zvolili formu na bábovku, protože těsta bylo opravdu dost a aby finální "bábovkový" dort vypadal trochu lépe, zasypala jsem ho kakaem a lehce i kokosem.

Přeji dobrou chuť.




Inspirovala jsem se receptem, který najdete ZDE a určitě doporučuji mrknout i sem na odkaz se 17 nejlepšími recepty bez cukru a mouky :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat