13. února 2020

TVOŘÍME: Re Cycle Me tvořivá sada - Princezna

Tento typ sad znám již nějakou dobu, ale nijak zvlášť mě nezaujaly. Viděla jsem je pouze na internetu, v ruce jsem je neměla a moc se mi je nedařilo pochopit, proč platit cca 150 - 200Kč za něco, co si můžu vytvořit doma. Nezajímala jsem se o ně a proto jsem se nesnažila najít ani detailnější recenzi.

Na podzim jsme se účastnili veletrhu Rosteme pro život, kde děti získávaly různá razítka a jakmile se je povedlo nasbírat všechna, dostaly dárek, který si z předem určených mohly vybrat. My si vybrali právě ze zvědavosti sadu Re Cycle Me pro princezny a jelikož razítka sbíraly obě holky, tak jsme si vybrali pro porovnání i druhou sadu pro kluky (ale o té zase někdy příště).

Napadlo mě, že by Vás detailní recenze mohla zajímat, ať si uděláte obrázek o tom, co vše sada obsahuje a jakým způsobem s ní můžete tvořit. Tak jsem si jeden víkend s holkama sedla a sadu jsme společně pořádně otestovaly.



OBSAH BALENÍ 

Po otevření krabice, vytáhnete větší papírový pytlík.




V něm se skrývá alobal, brožurka a menší papírový pytlík.




Obsah menšího papírového pytlíku je plný různých holčičích drobností, které se snadno poztrácejí, takže určitě používejte nějaký tác.

Obsahuje různé drobné kamínky, ozdoby, dvě barvy v tubě (stříbrná a růžová), štětec, tyčka na hůlku, stužka, fialová barva apod.

Bohužel fialovou barvu máme totálně vyschlou - nejspíš to bude tím, že se těchto sad už spíše zbavovali, když je rozdávali za razítka.




CO BUDETE POTŘEBOVAT NAVÍC

Navíc si ještě připravte kus kartonu či krabice, staré CD, ruličky od toaletního papíru a velkou pet lahev. Pokud nepoužíváte petky, zkuste poprosit třeba sousedku :-). My měli výjimečně schovanou petku od Kofoly z oslavy.




BROŽURKA

Brožurka Vás provede celou tvorbou krok po kroku.

Je potřeba sledovat konkrétní pokyny, kdy u každého výrobku máte přesně zobrazeno, který z kamínků či doplňků budete potřebovat.

My si toho nevšimli a proto nám to jaksi nevycházelo, protože si holky určovaly podle vlastní libosti, co kam dáme, hahaha.





NÁRAMKY

Náramky z ruliček od toaletního papíru ozdobené zlatým jemným papírem a kamínky. Připomínají mi spíš dobu Xeny a Gabriely, než princezny :-D.





Druhá verze je holčičí růžová, kdy si Klaudinka vybrala růžovou kytičku a Sofinka fialovou.





Náramky bych doporučila protáhnout stužkou podle návodu tak, aby se daly na ruku zavázat. Tomu jsme taky nevěnovaly moc pozornosti, jak jsme se do tvoření ponořily.


HŮLKA

Hůlka má u holek docela velký úspěch, ale naštěstí se o ni neperou a nepřetahujou. Hůlky kvůli jedné tyčce, narozdíl od ostatních výrobků, dvě neuděláte. Jedině, že byste obětovali třeba starou vařečku.





ZRCADLO

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, kdo je v zemi zdejší nejhezčí a nejkrásnější?

Tohle musím uznat, že je moc hezký nápad! A holky, stejně jako hůlka, taky moc zaujalo.

Karton se mi stříhal docela krkolomně ale výsledek se i mně samotné moc líbí.




KORUNKA

Korunku jsme z petky vyřízli zalamovacím nožíkem. Je potřeba dát pozor, aby spodní část nebyla ostrá. Člověk by ani nevěřil, jak jednoduše se může o petku říznout. Snažila jsem se spodní zlatý papír i trochu zahnout o tu ostřejší hranu.




ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tak barvy v tubě by mohly být větší. Takhle se člověk docela bojí, aby barva vyšla na všechno a zrovna třeba u korunky je potřeba víc vrstev - na fotce jsou dvě vrstvy a stejně to není tak stříbrné, jak by bylo potřeba. Vypadá spíš jako špinavá.

Docela mi v sadě chybí gumička na korunku, která sama na hlavě držet nebude a je potřeba ji něčím připevnit, ta by se docela hodila.

Co se týče lepení, tak jsem lepila tekutým herkulesem, ale ne vždy vše drželo, tak jsme museli použít chemopren a to hlavně na bambulky.

Upřímně řečeno je to nápad krásný. Koupit si sadu s různými drobnostmi a kamínky a pustit se společně do recyklování. Mít všechno pohromadě. Ale cena mi přijde docela vysoká na to, že stejně potřebujete mít ještě několik věcí svých.

Tato sada je na kidtown.cz za 249Kč to mi přijde opravdu hodně. Chápu, že se nacení nápad, provedení a drobnosti okolo ale 249Kč je moc.

Jinde na internetu tuto sadu seženete za cca 170Kč a to už bych trochu i přimhouřila oko, že je to hezký dárek na tvoření.

Suma sumárum jsme si tvoření všichni společně užili. Holky jsou spokojené, mně se taky sada líbí až na tu vysokou cenu z mého pohledu, ale nápady jsou hezké a kreativní. Na takovou inspiraci jsem ještě nikde na internetu nenarazila, takže na mě působí originálně.


Cena: cca 169Kč - 249Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat