19. února 2020

MÁMY SOBĚ: HappyBaby balíček z porodnice

Už mnoho let se při propouštění z porodnice dostávají kufříky plné vzorků a letáků pro představu, informace a prvotní zkoušení kosmetiky či plenek. Za ty roky se různě mění a já musím překvapivě říct, že se mění k lepšímu.

Když už jsem psala o kufříku pro ambasadorky, který byl plný zajímavých a hlavně praktických produktů pro ženy po porodu, tak mě napadlo sepsat i tento kufřík, který dostane každý při odchodu z porodnice.

Pro zajímavost, pro představu, ze zvědavosti .. pojďte nahlédnout co čeká dnešní čerstvé maminy :-).



Z boční strany je prostor pro vyplnění údajů o dítěti a tím vznikne i kufřík na památku. Takový ten kufřík plný vzpomínek, do kterého dáte třeba otisk nohy, kartičku se jménem z porodnice atd.





Když kufřík otevřete, tak na víku je přilepený leták od Komerční banky ohledně spoření. Jednoduše ho můžete strhnout, pokud ho tam nechcete mít trvale.




A pak už následuje samotný vnitřek, který si jednotlivě rozebereme :-D.




KUFŘÍK OBSAHUJE

  • Publikace Já a moje miminko
  • Vzorek Persil premium gel
  • Vzorek Lenor sensitive
  • Malé balení Sudocream
  • Malé balení Sebamed baby wash
  • Malé balení Rybilky
  • Mustela gel na vlasy a tělo 50ml
  • Suchý šampon ve spreji 30g
  • MAM dudlík
  • 2kusy Pampers pleny
  • Přebalovací jednorázová podložka
  • Letáčky




LETÁČKY + PUBLIKACE

Kromě pár letáků, kterých je opravdu jen pár, kufřík obsahuje také speciální publikaci Já a moje miminko, kterou vytvořil přímo tým HappyBaby a já musím uznat, že tohle je jedna z takových těch "brožurek", kterou nemám potřebu hned vyhodit, ale založim si jí.




Publikace má nějakých 120 stran a je rozdělena tématicky na první týden života, návrat domů, výživu, vývoj dítěte, čistotu a péči, bolístky a nemoci. Z mého pohledu se povedla i když si tam každý najde něco s čím třeba nesouhlasí, tak je to hezké čtení.





VZOREK PERSILU A LENORU

Klasické vzorky po jedné dávce na vyzkoušení a očuchání. Persil premium gel a Lenor sensitive hypoallergenic. Já si vzorky schovávám na takový ten "stav nouze", kdy mi nečekaně dojde prací gel nebo prášek, protože nedělám zásoby. I když se snažím domácnost měnit postupně v kompromisní netoxickou, tak nemám problém se vzorky na jednorázovku. Vždycky se to může i někomu dát.









VZORKY DĚTSKÉ KOSMETIKY

Kufřík obsahuje vzorek Rybilky, Sebamedu, Sudocreamu a Mustely.

O Mustele jsem psala v předchozím článku, že se jedná o francouzskou značku, která je eco-friendly a z přírodních složek. Nebude úplně non toxic ale jako kompromis to bude docela uspokojivé. Tento vzorek je 50ml gelu na vlasy a tělo.

Co se týče Sudocreamu, tak toto mini balení získáte i u svého pediatra na požádání. I když nemá úplně čisté složení a obsahuje nějakou tu chemii, mám doma několik těchto vzorků a hodí se to různě na cesty, když se zrovna zapomene něco jiného. Nepoužívám ho, protože mám většinou po ruce něco s lepším složením, ale mám je různě po bytě a kabelce, když nebude zrovna nic lepšího po ruce. Zas takový odpůrce nejsem.




Rybilka je taková příšerně smrdící klasika, kterou když nedostanete jako vzorek v kufříku, dostanete ji někde jinde :-D. Já ji nepoužívám protože děsně smrdí, ten název neni jen tak. Na začervenání plenkové oblasti si nemůžu vynachválit zinkovou mast.




Tohle je taky poměrně oblíbená značka kosmetiky z běžné drogerie. Vzorek je 20ml sprchového gelu.




Co se týče vzorků kosmetiky, tak já si stojím za tím, že nejlepší cesta je v jednoduchosti. Takže nekupovat žádnou drogerkovou kosmetiku a už vůbec ne chemickou ale zůstat jednoduše u vody, kokosového oleje, bambuckého másla, využívat v koupeli ovesné vločky nebo černý či řapíkový čaj atd.

Vzít to jednoduše a neutrácet za drahou kosmetiku s jakýmkoliv složením. A zároveň ani nezkoušet všechny možn i nemožné vzorky. Až později přijde čas třeba na šampony a u starších dětí i já dost povolím. Ale ty mrňavé aby byli co nejvíce bez chemie, která se jim propíjí skrze kůži.

Každopádně podobné vzorky sprchových gelů, když už je máme, využíváme nepravidelně na kurz plavání, kde se nejen děti ale také rodiče před bazénem a po bazénu sprchují.


DUDLÍK MAM

Dudlík se v dnešní době považuje (bohužel) za základ výbavičky a kdo ho dítěti nedává, ten je pomalu divnej :-D. Kufřík obsahuje dudlík značky MAM pro dítě ve věku 0-6 měsíců.

Já jím obdaruju opět pěstouny. Moje děti jsou úspěšně bezdudlíkové.

Místo dudlíků bych v podobných kufříkách uvítala třeba kousátko. To využijí všichni bez ohledu na cestu kterou jdou ve smyslu kojení/nekojení, dudlík/nedudlík.




SUCHÝ ŠAMPON

Suchý šampon jsem si přála už dlouhá léta vyzkoušet. Poprvé jsem se o suchém šamponu dozvěděla tak před 8-9 lety? Když jsme jezdili stanovat a holky puberťačky ho tam využívaly, aby obnovily svou hřívu při několikadenním stanování v přírodě, kde možnosti koupání byly nula nula nic.

Překvapilo mě praktické cestovní balení, které se hodí právě pro takové případy a moc se těším, až ho vyzkouším. Zatím si ho šetřím, když jsem doma :-D.

Milé překvapení a uvítala bych i víc takový praktických vymožeností.




BALENÍ PAMPERS A JEDNORÁZOVÁ PODLOŽKA

Jednorázová podložka je taky taková klasika, co se výbavy týče ale přeci jen by se ale i v těchto případech mohlo více myslet na přírodu a nebylo by vůbec na škodu, kdyby se do podobných kufříků daly znovupoužitelné, které by se využívaly celé přebalovací období.





Balení Pampers obsahuje 2 plenky velikosti 1 a cestovní balení 12ti vlhčených ubrousků.




ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tak ubyla hromada zbytečných letáčků, které člověk vezme a hned vyhodí.

Tím pádem v kufříku vzniklo i víc místa a pořád mi tam něco chybí - možná nějaký časopis. Nebo takový ten malý sešítek kam se zapisovaly na památku údaje po narození a dělal se tam otisk nohy. Cokoliv takového bych do kufříku přidala.

Taky bych místo běžné kosmetiky uvítala vzorky například značky Eone či Nobilis Tilia. Dále mě napadla žínka pro miminko, nějaký malý muchláček, látková plenka nebo cokoliv takového praktického na doplnění kufříku.

Jinak musím uznat, že po těch letech je plný praktických věcí, které běžně maminy využijí do poslední kapky. Pak už záleží na tom, která jde jakým směrem, ale obecně vzato jsou to všechno produkty, které se opravdu využijí a zbyde tak jen prázdný kufřík.

A já konkrétně co nevyužiji ráda daruji dočasným pěstounům, kteří jsou rádi vždycky za cokoliv. Tak jim zase nachystám nějaké drobnosti pro radost.


Žádné komentáře:

Okomentovat