3. února 2020

MÁMY SOBĚ: Testuji produkty z balíčku pro Ambasadorky od firmy HappyBaby

Firmu HappyBaby určitě všichni znáte. Má totiž na starost veškeré balíčky, které dostáváme v těhotenství a následné kufříky, které dostáváme po porodu.

Oslovili mě s tím, jestli by mi nemohli zaslat balíček s produkty na vyzkoušení. Jedná se balíček pro ambasadorky HappyBaby a testují se produkty, které si následně můžete jednotlivě zakoupit.

Jelikož ráda objevuji nové věci a toto téma je pro mě zrovna aktuální, tak jsem kývla a s natěšením jsem na balíček čekala.

Svým blogem se snažím zasáhnout širokou veřejnost bez ohledu na směr, kterým se kdokoliv u dětí vydá. Ne každý jde stejným směrem a i já se snažím inspirovat kompromisy. Proto věřím, že se Vám budou zajímavé tipy hodit.

Vsadím se, že minimálně jedna věc bude i pro Vás novinkou - pro mě je naprostou novinkou, upřímně řečeno, téměř všechno a byla jsem sama překvapena, že takové věci vůbec neznám.




Kufřík je stejný, který dostáváme v porodnici, jen s jiným obsahem. Je to pevná krabice na uchování vzpomínek a různých předmětů na památku, jako je třeba otisk nožky, náramek z porodnice apod.




Za ty roky se změnil vzhled. Měl by být novinkou, která vznikla někdy na podzim loňského roku, takže tento vzhled poporodních balíčků je v podstatě funglovka a mně osobně se moc líbí - víc, než ten původní.




OBSAH KUFŘÍKU PRO AMBASADORKY

  • Kousátko z přírodního kaučuku
  • dmBio čaj pro kojící ženy
  • Probiotické kapky BioGaia
  • Lactil tobolky na podporu kojení
  • Multi-Mam lanolin
  • Multi-Mam obklady na bradavky
  • Masážní olej Mustela
  • Mixa Baby čistící a zklidňující olej
  • Lamaze záhadný uzel



LACTIL

Lactil je doplněk stravy podporující tvorbu mateřského mléka a zároveň dobře působí i na trávení.

Složení je sušený výtažek z anýzu, sušený výtažek z fenyklu, výtažek z rýžových otrub a moučka z rýžových plev. Ve složení nemám co vytknout a je nad mé překvapení čisté. Jsou navíc bez cukru a bez příchutě.

Já osobně za těch 6 let, co aktivně kojím, jsem naštěstí nikdy nepotřebovala podobným způsobem podporovat laktaci. Když už, tak jsem si udělala kojící čaj, ale to spíš jen na chuť. Tím, že už kojím po druhé tandemově, tak se o laktaci nebojím.

Stojím si za tím, že kojení by se mělo podporovat především kojením - tedy kojit na požádání kdykoliv si dítě řekne, nestopovat ani nečasovat kojení a nepoužívat žádná šidítka v podobě dudlíků či lahviček a hlídat si hlavně správnou techniku. Pak se o kojení bát nemusíte :-)

Každopádně je to pro mě novinka s hezkým složením, kterou jsem doposud neznala. Je běžně dostupný v lékárnách a cena se pohybuje kolem 200-270Kč.




ČAJ PRO KOJÍCÍ ŽENY

DM je pro mě výborný obchod, do kterého si chodím spíš nakupovat potraviny a takové to zdravé mlsání, než drogerii či kosmetiku. 

Tento kojící čaj jsem ještě nezkoušela, takže s ním nemám zkušenost a docela mě zajímalo, jestli mi zachutná - což se potvrdilo a musím říct, že mi chutná. Ve složení nemá nic, co by mi vadilo, naopak je dobře zkombinovaný.

Složení obsahuje meduňku, fenyklová semínka, kmín, verbenu citronovou, anýzová semínka a květy levandule. A jeho cena se pohybuje kolem 50Kč.





BIOGAIA

Biogaia jsou probiotické kapky, pro spokojené bříško a podporu imunity, s vitamínem D, které se doporučují jako doplněk stravy od 2. týdne.

Tyto kapky znám ale nic takového jsem u žádné z holek nevyužívala. Nemůžu říct, že by vyloženě trpěly na břicho a veškeré potřebné minerály, vitamíny apod. dostávaly z mateřského mléka, které se vytváří doslova na míru každého dítěte, takže mě ani nenapadlo řešit nějaké doplňky stravy.

Doporučují se například také po dlouhé nemoci či po antibiotické léčbě, kdy je potřeba nahodit zase správné fungování střev a nakopnout trochu zase imunitu. V takovém případě bych po nich nejspíše sáhla ale upřímně, přijdou mi příšerně drahé (cena 450-500Kč) na to, že je to pouze 10ml.

Pokud dítko bolí břicho, může to být způsobeno tím, že se u kojení napolykalo vzduchu - což jsem zrovna nedávno řešila u nejmenší. Takže hlídat správnou techniku kojení.

Pomáhá pak hodně poloha na bříšku, kdy se dítko pak spokojeně vyprdí kolikrát až skrz na skrz. Také můžete využít při koupání polévání břicha teplou vodou, tím se nahřeje. A doporučila bych taky pořídit polštářek s třešňovými peckami.




MULTI-MAM COMPRESSES + LANOLIN 

Tyto dva produkty jsou pro mě absolutní novinkou, o které jsem ještě vůbec neslyšela ani nečetla.

Jedná se o nelepivé bioaktivní náplasti, které mají přímý uklidňující účinek na bradavky a o lanolin, který je stejně tak hojivý.

Zde bych chtěla opět zmínit, že jakmile nastane podobný problém při kojení, je potřeba vyhledat kvalitní laktační poradkyni (nejlépe z Mamily), aby zkontrolovala techniku kojení. Nebo mrknou přímo na web Mamily, kde najdete videa se správnou technikou kojení.

Zároveň doporučuji i publikaci Praktický návod na kojení, ve kterém se dozvíte spoustu důležitých informací pro správnou techniku kojení.

Mnohdy se může přemnožit i kvasinka - například pokud často používáte vložky do podprsenky. V tom případě je potřeba prsa nechat větrat co nejvíce. Ničím je nemazat a nechat na nich zasychat mateřské mléko.




Lanolin by měl tedy chránit a hojit namáhané bradavky a není ho potřeba před kojením smývat. Jedná se o přírodní produkt, který je hypoalergenní a měl by být vysoce kvalitní. Je bez vůně, chuti a zápachu.




Je tuhý, hutný, lehce žluté barvy, ale dobře roztíratelný. Pokud ho nevyužijete na bradavky, určitě ho využijete na hojení třeba opruzenin apod. Jen je cena docela vysoký a zaplatíte 350-400Kč za těchto 30 ml lanolinu.




Bioaktivních náplastí v balení najdete celkem 12. Měly by zabránit infektím a jsou přímo vyrobené pro kojící matky. Vytvoří příjemný obklad a žena by měla cítit okamžitou úlevu




Každá náplast obsahuje přírodní gel, který není potřeba před kojením smývat. Složení obsahuje Aloe Barbadensis Extract, Glycerin, Xanthan gum, Capryl Glycol, 75% bio-aktivních polysacharidů a enzymů. Cenově se pohybují kolem 400Kč.




MUSTELA MASÁŽNÍ OLEJ 

Na oleji se píše, že hydratuje a zanechává pokožku jemnou a hebkou. Je ideální na masáž celého těla a dobře se vstřebává, nemastí. Vyrobeno s cílem minimalizovat riziko alergických reakcí. Vhodný pro děti již od narození. obsahuje 99% přírodních složek.

Mustela je, co jsem tak vypátrala, francouzská značka. Nikdy dříve jsem se s ní nesetkala a musím říct, že ve srovnání s takovou klasikou jako je Hipp, Nivea, Johnson apod. je to docela příjemná změna.

Co se týče složení, tak si nejsem jistá, jestli bude úplně čisté a informace se docela hřůe dohledávají ale obsahuje avokádový olej a jiné rostlinné oleje (slunečnicový a z granátového jablka). Což moc informací nedá, protože nevíme jaké ty oleje jsou (rafinované apod.). Ale jako kompromis bych to docela i viděla.

Jen vůní je na mě docela silný. Jsem zvyklá na jemnější vůně, zvlášť u miminek a tohle je docela bomba čenichovka ale není to až tak hrozné. Možná si časem zvyknu a bude mi příjemný. Maličkou ničím takhle ještě nematlám, ale na starší holky a případně i na sebe ho moc ráda využiju.

Cenově se pohybuje od 170 do 270Kč.




MIXA ATOPIANCE ZKLIDŇUJÍCÍ OLEJ

S Mixou nemám téměř žádné zkušenosti. Přeci jen se snažím preferovat přírodní kosmetiku a to i u nás dospělých, i když se snažíme dojíždět darované sprcháče apod. protože je nám to líto vyhodit.

Od Mixy jsem dostala jednou jen mycí gel, který mi moc voněl a který jsem používala na sebe a jinak jsem se o značku nijak zvlášť nezajímala.

Mixa Atopiance je bez parfemace a je pro pleť se sklonek k atopii. Údajně jemně umývá tělo i vlasy, následně se smyje a zároveň chrání kožní bariéru. Jenže když tak vidím ten seznam látek u složení, tak si nemyslím, že by byl úplně vhodný pro atopickou pokožku, kterou je potřeba řešit spíše přírodními složkami a ne chemií.

Sama mám bohužel bohaté zkušenosti s ekzémem u kojence a není to vůbec žádná sranda. Základem je vyřadit veškerou chemii a výsledky v podobě se dostaví rychlostí blesku. Je to to nejjednodušší a až když by nic takového nezabralo, tak bych sáhla po nějakém kompromisu ale v jednoduchosti je opravdu síla a člověk by se až divil, co dokáže úprava stravy, bylinky a přírodní kosmetika.

Cenově se pohybuje kolem 100Kč.




KOUSÁTKO Z PŘÍRODNÍHO KAUČUKU

Tohle je z mého pohledu naprostá paráda! Tahle věc se mi opravdu moc líbí a jsem z ní nadšená.

V dnešním světě plném silikonu a plastu je to krásný objev, se kterým jsem se ještě nikdy nesetkala.

Značka je Lanco a kousátka se vyrábí v různých designech. Je tedy z přírodního kaučuku, takže naprosto vhodné a bezpečné pro malinká miminka.

Navíc má tak skvělý tvar, že se dobře drží už těm nejmenším a ouška mají výstupky, kterými si dítko časem může masírovat rostoucí zoubky. Tohle kousátko mi udělalo velkou radost a určitě o něm ještě mnohokrát uslyšíte.

Cenově se pohybuje kolem 200Kč.




LAMAZE ZÁHADNÝ UZEL

Značku Lamaze jsem si maximálně užívala u Klaudinky, kdy se ze mě stala doslova sběratelka Lamazáků a měli jsme jich celkem snad 15 ne-li více. Postupem času jsem ale začala celý proces domácího hračkářství překopávat a Lamaze jsem jeden po druhém rozprodala.

Nechala jsem ale několik srdcovek v podobě víly, mořské panny, ptáčka, koně, slona .. ježiš marja raději už nepřemýšlím, protože mi toho zůstalo asi dost. Vzhledem jsou opravdu rozkošné a i přes to, že jsem chtěla plyšáky a měkké hračky co nejvíce minimalizovat, zůstalo jich asi dost.

Tento uzel je plný veselých barev a zajímavých prvků, kdy dítko jednotlivě objevuje, co každý prvek dělá a narazí také na malé zrcátko.

Klasicky, jako ostatní Lamaze hračky, něco šustí, něco píská, chrastí, cinká. Zároveň se jedná o různé materiály, které dotykem dítko rozpoznává a objevuje. Z mého pohledu je to taková ta ideální hračka do kočárku, jenže u nás kočárek nevedeme, tak budeme využívat určitě na cestách v autě a bude s námi jezdit i na dovolené :-).

Cenově se pohybuje kolem 300Kč.




ZÁVĚREM

Upřímně musím říct, že jsem moc ráda, jaká se dělá osvěta v kompromisech a jak i větší firmy mění složení k lepšímu. Není to všechno úplně šálek mého čaje, protože se naštěstí s žádými problémy nepotýkáme ale doufám, že jsem Vám produkty představila dostatečně a dál je už na Vás co si z tohoto článku vezmete - jestli Vás něčím obohatí, jestli se něčím inspirujete nebo jestli něco sami využijete.

Nejvíc ze všeho jsem nadšená z toho kaučukového kousátka, to mi udělalo obrovskou radost. A jsem taky moc ráda, že jsem mohla poznat produkty, se kterými bych se jen tak nesetkala a díky kterým jsem Vám mohla předat zase nějaké informace a uvést Vás do obrazu.

Děkuji HappyBaby za balíček díky kterému jsem získala mnoho nových informací :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat