25. února 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - březen 2020

Po měsíční pauze je tu březnový časopis Puntík!

Vyrobíte autíčko s magnetkou, dozvíte se, jak Mylišáci vezli porodní bábu (prej to nemám brát osobně :-D), zahrajete si kuličkovanou, s Maki vyřešíte sněženkovou záhadu, najdete nesmysly na závodní dráze, sestavíte si hrací plán parkoviště s autíčky, zjistíte, proč se Žárovkovi kouří z auta, vystřihnete si auto i s posádkou, zažijete zábavu s Puntíkovo nápady a mnoho dalšího.

My už se ho nemohli dočkat. A co Vy?




Pro předplatitele je navíc nachystáno překvapení v podobě samolepky průzkumníka Žárovky.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?


1. MYLIŠÁCI A PORODNÍ BÁBA

Jestli jste si náhodou ještě nevšimli, tak nás Mylišáci vyloženě neberou. Jen když se jedná o zajímavé téma, tak se nad tím Klaudinka zastaví a já také.

V březnovém čísle se díl Mylišáků nazývá "Jak vezli porodní bábu" a to jsem si samozřejmě hned musela přečíst i když to je prý nezávisle na mém případu hahaha :-D.

Porodní bába přijela včas a narodili se dva kluci a dvě holky - nikdo jim domáci porod nekritizuje, ach jo. Že já nerodila v komixu :-D




2. KULIČKOVANÁ

Krásná aktivita, kterou jednoduše převedete do 3D hry. Nejdříve si cvrnkání vyzkoušíte nanečisto a následně můžete zkoušet cvrnkat kuličky z barevných papírů.



3. OPIČKA MAKI

Maki se jednoho jarního odpoledne vydala na nákup, ale všimla se, že jí někdo vyhrabal sněženky, které zrovna včera vykvetly.

Byl to krtek? Pes? Křeček? Další zajímavá záhada k vyluštění a že to nebude jen tak, pomůže totiž ještě šnek.

Tyhle záhady mě baví. Naprosto se do nich ponořím a snažím se vypátrat, kdo co zase způsobil. Jsem ráda, že jsou přizpůsobeny malým dětem, které se také učí pátrat a logicky uvažovat.


  

4. KUDY ZA PUNTÍKEM

Jednoduchá aktivita pro mladší děti, které se učí rozeznávat a určovat základní tvary, kterým mohou navíc přiřadit barvy podle své libosti.




5. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly na závodní trati se zdají na první pohled jednoduché, ale hledání pěti žlutých trumpet tomu přidá o kus na náročnosti.

Nesmysly máme rádi. Pravidelně Vám píšu, jak se u nich Klaudinka nasměje a už se i snažím, aby je pořádně odůvodňovala - aby se víc rozvíjela v odpovídání proč to jsou nesmysly.

Stejně jako průzkumník Žárovka, tak ani nesmysly nesmí v Puntíkovi v žádném případě chybět, protože by to nebylo ono :-).




6. HRA PARKOVIŠTĚ

Jednoduchá hra pro nejmenší na výuku barev i čísel. Hra je pro dva hráče a hází se kostkou. Klasicky vyhrává ten, který zaplní své parkoviště jako první.





Vystřihnete si autíčka, připravíte házecí kostku a můžete se vrhnout na hraní :-).




7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka chce s Edisonem vyrazit na výlet a tak se rozhodl provětrat své červené auto, které pojmenoval Průzkumník. Jenže se z něj kouří. Když prosvítíte vedlejší stranu, zjistíte proč tomu tak je .. ajajaj.




8. SESTAV SI AUTO

Já se Vám přiznám :-D. Nemám ráda stříhání a skládání těchto miniatur, protože mi to nejde a jsem na to levá. Jenže všechno je o praxi a tréningu, takže tyto vystřihovánky v Puntíku využívám k tomu, abych se v tom zlepšila. Abych si potrénovala prsty a byla šikovnější :-D.




A frrrrrr .. průzkumník Žárovka s Edisonem můžou vyrazit na výlet :-).




9. PUNTÍKOVY NÁPADY

Další krásné aktivity, které si můžete doma vyrobit. Někdy narazím na něco, co už znám ale většinou se jedná o nápady, které jsem ještě nikde neviděla a za inspiraci jsem moc ráda.

Tohle musíme zaručeně vyzkoušet, jen zrovna nemám doma žádné víko od krabice. To si budeme muset nějakým způsobem vyrobit a věřím, že (nejen) o víkendovou zábavu bude postaráno :-).

Přesně jeden z těch nápadů, který zaujme i dospělé.




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat