18. května 2020

KRESLÍME/MALUJEME: Stabilo Woody 3v1 - pastelka, voskovka i vodovka

Stabilo Woody 3v1 máme doma už víc jak půl roku, takže je recenze psána opravdu pěkně s odstupem času. Když budete pročítat různé skupiny zaměřené na děti, zjistíte, že jsou právě tyto pastelky doporučovány ze všech nejvíc, co Vás ale zarazí, bude cena.

My je máme ve spolupráci s eshopem Booksforjoy.cz, z kterého máme i klasické stabilo pastelky pro leváky a také skvělé trojboké voskovky, které najdete v mé starší recenzi ZDE.

Článek bych chtěla napsat formou představení Stabilo Woody, že za to opravdu stojí a že se s nimi dá doslova kouzlit. Chtěla bych vám poskytnout co nejvíce informací, které by Vám pomohli v rozhodnutí, jestli je opravdu stojí za to pořídit - což vážně stojí :-).




Zdeformovaná krabička větších pastelek značí, jakou z nich měla Klaudinka radost :-D. Takovou radost, že nebyla schopna krabičku otevřít normálně, ale cupovala :-D.


O STABILO WOODY

Stabilo Woody 3v1 je multifunkční pastelka, která se dá zároveň použít jako voskovka ale také vodovka. Dokáže kreslit na papír, tmavý podklad, sklo, karton, kov, dřevo, ale také třeba na holinky. Můžete si ozdobit dřevěný rámeček, okno nebo také chlebník či plechovku na tužky. Z hladkého povrchu jdou dobře smýt vodou s mýdlem či saponátem.

Tuha obsahuje 8x více barvy než běžná pastelka  má průměr 10mm. Nelze ji zlomit a hodí se na extra dlouhé kreslení a na velká umělecká díla. Vše rychleji vybarví a já ji za sebe a za naše holky doporučuji především na grafomotorická cvičení. 

Můžete si k nim zakoupit i speciální ořezávátko, ať je můžete případně pohodlně ořezat. Za tu dobu, co je máme, jsem ořezala spíš jen ty Klaudinčiny a jen zlehka - necelým pootočením. Neni třeba je ořezávat často. Naopak jsou to pastelky, které vydrží roky.


MALÁ SADA 6KS + OŘEZÁVÁTKO

Sofince jsem vybrala malou sadu 6 pastelek + ořezávátko. Řekla jsem si, že jí to do začátku bude stačit na takové to základní malování a kreslení.




Tato sada obsahuje tedy celkem 6 kusů pastelek - červenou, žlutou, zelenou, modrou, hnědou a tělovou + je u ní ořezávátko, bez kterého se v podstatě neobejdete. Takže je lepší vzít ho rovnou v sadě, než ho pak dokupovat později.




Teď si nejsem jistá, jestli jsem Sofinčiny pastelky již ořezávala. Řekla bych, že spíše ne, že jsem ořezávala jen některé u Klaudinky. Takže vlastně za ten půl rok, co s nimi Sofinka nepravidelně maluje/kreslí, ještě nebyly ořezané.




OŘEZÁVÁTKO

Ořezávátko je poměrně veliké a zvládnou s ním pracovat už malé děti. Každopádně já ho holkám "zabavuju", protože Klaudinku jeden čas chytlo období ořezávání a to jste měli vidět, co z těch pastelek, na které se vrhla, zbylo :-D. Takže ořezávátko dovolím jen, když je to opravdu nutné a dozoruji. Využíváme ho ale opravdu minimálně.




VĚTŠÍ SADA 10KS

Pro Klaudinku jsem volila větší sadu, aby mohla být víc kreativnější.




Sada obsahuje celkem 10 pastelek - červená, oranžová, žlutá, světle zelená, tmavě zelené, světle modrá, tmavě modrá, černá, hnědá, tělová. Tady už je poznat, že se některé z nich ořezávaly.




U Klaudinky hned poznáte, kterou barvu nemá ráda :-D. Černou. Za to tu růžovou nebo spíše tělovou, tu by používala jako jedinou.




V DETAILU

Pár fotek ještě v detailu tuhy a ve srovnání s mojí rukou.






PASTELKA

Krásné syté barvy, jemné kreslení, žádné tlačení :-).




VOSKOVKA

Stabilo woody se dají vrstvit. Klaudinka na to přišla sama od sebe a pak se do toho snažila i vyškrabávat. Určitě by se to dalo pojmout i jako DIY škrabací obrázky jak je známe z dětství.




VODOVKA

Stačí nakreslit cokoliv Vás napadne. Nemusíte obrázky vybarvovat úplně ale stačí zlehka začmárat a pak už si jen připravte vodu se štětcem a jemně vše vybarvěte. Pro Klaudinku to bylo úžasný kouzlo, že z toho, co nakreslila, jsou najednou vodovky.




NA OKNO

Tohle byla moje zkouška malování na okno. Když je pak dostaly do ruky holky, tak to není nic, co bych mohla publikovat. Každopádně lepší začmáraná okna, než abych je musela mýt :-D. Dolu to jde dobře, to se vůbec nebojte :-).




ČERNÝ PODKLAD

Opravdu krásně malují i na černém papíře aneb Klaudinčina duha v noci :-D.




NEJSOU POUZE PRO PRCKY!

Největším mýtem je to, že jsou to první pastelky, které už nejsou pro školkové nebo starší děti. To je ale pěkný omyl! Stabilo Woody jsou využívány mezi umelci a ilustrátory. Především jako vodovky, kdy si načrtnou své dílo a vodou mu dodají ten správný šmrnc.


https://www.stabilo.com/cz/stabilo-galerie/

ZÁVĚREM

Nenechte se odradit cenou. Je to opravdu investice na několik let a dítko se s nimi dokáže skvěle vyřádit. Určitě bych je doporučila jako první pastelky ale doporučila bych je i pro starší děti a rozhodně si s nimi zkuste kreslit/malovat i Vy. Budete překvapeni, jak snadno to jde a co se s nimi dá všechno vymyslet :-).

My si Stabilo zamilovali už před nějakou dobou, když jsem pořizovala Klaudince pastelky pro leváky a stejně ráda sáhne po těchto, když chce opravdu řádit a kreslit či malovat na velkém formátu.

Stabilo Woody, a nejen ty, můžete zakoupit na eshopu Booksforjoy.cz přímo v odkazech níže.



Cena: 245Kč - 465Kč

1 komentář:

  1. Dobrý den, také máme a jsou super. Nejvíc je používáme na oboustrannou tabuli (místo kříd ze kterých se práší a fixů)

    OdpovědětVymazat