20. října 2021

HRAJEME SI: Flexibilní silnice Waytoplay - do sněhu, vody, písku .. i do pokojíčku!

Silnici Waytoplay Highway dostaly holky od Vivakids.cz vloni k Vánocům, takže recenzi píšu opravdu s dostatečným odstupem. I když mám tři holky, jsou všechny autíčkový. Bárbíny je nezajímají, spíš drobnější panenky, ale s vláčkodráhou a silnicí si dokáží hrát celé dny.

Proto jsem věděla, že silnice Waytoplay, kterou můžou mít kdekoliv (i ve vaně), pro ně bude zajímavou "hračkou" a budou si jí užívat dle své fantazie. Je to taky jedna z mála věcí, která přežije naší Olívii aka slečnu Hulkovou .. nejdrsnější testující :-D.

Tak se na ni pojďme detailněji podívat a na konci článku vám připomenu slevový kód, který stále platí na celý nákup v eshopu Vivakids.cz.

 

 

BALENÍ A VELIKOST WAYTOPLAY

Dostali jsme balení 24ks .. vyrábí se menší a pak ještě větší se 40ks. Všechny najdete dostupné na eshopu Vivakids.cz. Také se dají dokoupit menší rozšíření. 

Krabice je malá, skladná a vejde se prakticky kamkoliv. Holky ji mají schovanou ve skřínce od jejich "kuchyňky", kde je ideální místo na podobné hračky a zároveň je to kousek od boxu s autama a boxu s vláčkodráhou. Pamatují si, kde silnici najdou .. takže žádné "sejde z očí, sejde z mysli".

Na jedné straně vidíte přehledně kolik kusů konkrétních druhů silnic v balení najdete. Dle toho si také můžete kontrolovat, jestli vám některé nechybí. Holky je využívají hodně při "volném hraní" a kombinují je s ostatníma hračkama, že se kolikrát nějaký kus zatoulá.



 

OBSAH SADY S 24KS + DRUHY SILNIC

Takto vypadá rozdělení dle jednotlivých druhů silnic. 

  • 2x dlouhé parkoviště
  • 2x kruhový objezd krátký
  • 2x odbočka krátká
  • 3x dlouhá přerušovaná silnice
  • 3x dlouhá silnice s přechodem
  • 6x přerušovaná zatáčka
  • 6x plná zatáčka


 

Jednotlivé druhy konkrétních silnic detailněji. Silnice jsou oboustranné, takže je můžete skládat dle libosti a směru, který zrovna potřebujete.



 

OHEBNOST A DALŠÍ VÝHODY

Největší výhodou je ohebnost silnic, kdy jí můžete stavět přes cokoliv vás napadne - nejčastěji je to houpací prkno. 

Další velkou výhodou je odolnost, kdy můžete stavět na písku, v bazénu, ve vaně, v blátě, na pláži, ve sněhu, na zahradě .. kdekoliv vás napadne. Silnici pak stačí jen omýt nebo otřít a nepotřebuje žádnou zvláštní péči. 

Dokonce ji můžete postavit na klouzačce a pouštět dolu auta. Krásně se dá kombinovat nejen s houpacím prknem, ale také dřevěnou duhou, farmou, duplem nebo vláčkodráhou apod.


 

Co se týče propojování, to není tak jednoduché, jako třeba vláčkodráha ale chce to zručnější prstíky starších dětí. Mladším mohou pomáhat rodiče, ale bacha na malé záškodníky, které vám dráhu za zády budou zase rozkládat - Olívie by mohla povídat! :-D. Šipky to chce do sebe vzájemně spíš zamáčknout a srovnat, pak drží hezky. Jakmile se po nich dítě proběhne, mohou se šoupnout, ale nestane se, že by se úplně rozpojily.


 

WAYTOPLAY V AKCI

Nejčastější otázka je, jestli těch 24ks stačí? NESTAČÍ! :-D. Můžete ji vzít na zkoušku, jestli dítě nebo děti zaujme a pak určitě dokupte rozšíření nebo rovnou ještě jednu takovou. Ono to vypadá jako hromada, ale pokud byste chtěli připravit hrací plochu pro víc dětí, přijde mi to málo. Pro dvě možná ještě dobrý, ale pro tři to chce víc. I co se týče kombinace s dalšími prvky (duhou, dřevěnou farmou a stromy) chtělo by to další dílky, aby to na sobě nebylo nahňácané a bylo víc prostoru.


 

Stavění přes nějaké prvky je složitější v tom, že se může dráha používáním rozpojovat, takže ji vždy sestavte tak, aby byl spoj buď kousek na nějakém tom prvku anebo na zemi a ne hned v tom ohybu.




 

Moc mě baví, jak skvěle vypadá a jak zaujme tři holky v jedné místnosti bez jakéhokoliv přetahování a bitek. Sice by to chtělo víc možností parkování, ale nic, co by mezi sebou nevyřešily.




 

Tím, že se jedná v podstatě o gumu a navíc černou, tak chytá jakýkoliv bordel na zemi - drobky, prach, smítka, cucky, vlasy a to může být čerstvě zameteno. To ale není nic, co by něčemu vadilo a holky navíc, jak silnici tahají i do vany a čmářou po ní křídama (kreslily nerovnosti :-D) tak to nijak zvlášť neřešim. Jen po hře vyklepu, otřu a zase uklidim do krabice.




 

Autíček máme hromadu. Takové ty větší, ideální do ruky, a ne ty malé potvory, na které se hlavně v noci snadno šlápne. Dobře se všem drží a hezky se s nimi po silnici jezdí. Také se bez problémů vejdou i na parkoviště. Není potřeba k silnici mít nějaké zvláštní velikosti autíček. Stačí, co máte doma.






 

Blondýně jsem postavila nekonečný kruháč .. hahaha :-D


 

S větším množstvím silnic máte víc možností. S těmi 24ks je to kolikrát takové nedokončené a musíte víc přemýšlet, co kam dáte a jak to zapojíte, aby to alespoň trochu dávalo smysl a mělo nějaký tvar, se kterým si budou dobře hrát.




 

Věkově je silnice vhodná od doby, kdy dítě v podstatě s autíčky vůbec začíná jezdit. Takže pokud se vám hodí nějaký tip k Vánocům a nevíte si rady, tohle je skvělá inspirace. 


 

Podporuje společné hraní, kooperaci a vzájemnou komunikaci dětí mezi sebou.


 

Když ji ukládáte zpátky do krabice, dejte si pozor, aby nezůstala v ohnutém stavu. Pak by sice mělo stačit silnici zatížit, aby se zase srovnala, ale je to zbytečná komplikace. No a my určitě budeme postupem času rozšiřovat, protože tohle nám prostě nestačí .. je nás moc, hahaha :-D.


 

ZÁVĚREM

Flexibilní silnice, se kterou zažijete hodiny zábavy. Přes léto si ji můžete užívat na zahradě v trávěm pískuvišti, bazénu a přes chladné období s ní můžete obsadit dětský pokoj i vanu. Bomba :-). Pak se jen zase naskládá do malé krabičky a šoupne se někam do skřínky. Vhodná pro kluky i holky, malé i velké. Odolá zoubkům drsných sourozenců a vypadá dobře v kombinaci s čímkoliv dalším.


 

Pokud vás silnice zaujala a chtěli byste ji dětem pořídit třeba rovnou k blížícím se Vánocům, najdete ji na eshopu Vivakids přímo ZDE a můžete využít slevový kód "KAROL10", kterým získáte slevu 10% na celý nákup!

 

Cena: 1690Kč (sada 24ks)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat