8. října 2021

VAŘÍME: Tyčový mixér PRESIDENT s příslušenstvím

Bez tyčového mixéru bych byla jako bez ruky Kdybych si mohla v kuchyni nechat jen jednu jedinou věc, byl by to právě tyčový mixér. Za těch 12 let, co bydlím ve vlastním, jsem měla několik tyčových mixérů ale vždy mi po několika letech odešli. To se stalo i pár let zpátky s tím posledním, který jsem měla od mamky.

Se třemi dětmi obzvlášť ale člověk upřednostňuje jiné věci, ale často jsem si řekla "kéž bych měla tyčák", protože jsem ho využívala opravdu den co den na všechno možné i nemožné. Měla jsem svůj vysněný, který jsem se chystala pořídit až bude příležitost. Osud tomu přál až natolik, že si ho můžu užívat mnohem dřív.

Je to už několik měsíců, kdy jsem ho, ve spolupráci s Tescomou, mohla začít testovat a konečně vám o něm píšu podrobnou recenzi. Je to láska, co vám budu povídat, tak se na něj pojďme detailněji podívat.




OBSAH BALENÍ

  • Tyčový mixér
  • Mixovací nádoba
  • Protiskluzové víčko
  • Sekací nádoba
  • Šlehací metla
  • Brožurka

 

MIXOVACÍ NÁDOBA

Multifunkční víčko této mixovací nádoby je velmi praktické, protože lze nasadit jak na vršek nádoby, tak si na spodní část, aby nádoba neklouzala. Můžete v ní mixovat cokoliv, na co je potřeba vyšší nádoba - omáčky, pyré, dresingy, smoothie apod.



Mixovací nádoba má 800ml a zobrazuje také množství 3 hrnků, pro lepší odměření hrnkových receptů, které jsou obecně velmi oblíbené. Jen netuším jak se nám povedlo nádobu šleháním poškrabat, takže pokud v ní něco šleháte (např smetanu), chce to dávat pozor na okraje.



SEKACÍ NÁDOBA

Sekací nádoba je moje láska především na cibuli. Krájení cibule pro mě byl vždycky hrozný problém, až do doby, než jsem začala chodit na brigádu, kde jsem té cibule musela krájet velké množství ale i tak ji mnohem raději hodim do sekací nádoby a rovnoměrně nasekám. To je pro mě úžo labůžo!



Sekací nádoba má ze spodní části několik protiskluzových ťuplíků, takže drží pevně na stole a neujíždí kam se jí zachce.



Součástí mixovací nádoby je také nerezový nůž, který si poradí nejen s cibulí, ale také s masem, tvrdým pečivem, ořechy, sýry, ovocem i zeleninou apod. Hrubost si sami určíte a proto můžete vytvořit i zajímavé zeleninové saláty nebo pesta.




ŠLEHACÍ METLA

Šlehací metla se na tyčový mixér snadno nasadí na jedno zacvaknutí a využijete ji na různé krémy, pomazánky i těsta. Vyšleháte s ní také skvělou pevnou šlehačku. Vše je krásně nadýchané a pro mě osobně je to lepší volba, než přímo šlehač. Lépe se mi s ní pracuje narozdíl od šlehače, který máme těžký a po chvíli mě z něj bolí ruka.




TYČOVÝ MIXÉR

S nim je to v kuchyni taková úleva. Bez něj jsem musela tahat velký stolní mixér, smoothie mixér anebo jsem se jednuduše smířila s tím, že než bude nový, nebudou žádné úžasné krémovky, které miluju ze všeho nejvíc.

Je velmi výkonný! Frčí na 800 W a využívá nádherných 16 000 otáček za minutu. Už z toho je poznat, že zvládne spoustu věcí, které méně výkkoné tyčové mixéry nezvládají. Použitými materiály je prvotřídní nerezavějící ocel.

Má nastavitelné otáčky a pulsní mixování, které výkonu dodá ještě větší grády.







BROŽURKA

V této malé brožurce se dozvíte základní informace o použití tyčového mixéru a bezpečnosti práce s ním. V tomto případě neobsahuje žádné recepty, ale pouze mnoho různých jazyků.



OVESNÉ VLOČKY NA "MOUKU"

Ovesné vločky jsou takovým základem naší kuchyně a kupuji je doslova po kilech. Teď už u nás máme taky bezobalové obchod, tak můžu chodit tam. 

Využívám je nejraději na různé druhy zahušťování a to jak jogurtů, tak i přesnídávek nebo polévek. 

A právě do polévek je dobré je více rozmixovat. Zkusila jsem mixovat, co mě to pustilo, ale přišlo mi, že se pak už mixér docela trápí. Není z toho tedy přímo ovesná mouka, ale na to zahušťování rlzných polévek je naprosto ideální.




SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA - SEKÁNÍ HRUBO/JEMNO, MÁSLO

Slunečnicová semínka máme doma nejčastěji a neustále po ruce ať už jen tak na zobání anebo je využíváme do velmi zdravé drožďové pomazánky.



Nejdříve jsem je namixovala nahrubo. Takto je můžete využít do různých druhů těst (třeba sušenky) anebo s nimi posypat nakynuté drobné pečivo apod.




Následně jsem mixovala najemno. Takto je můžete využít podobně jako namixované ořechy - do cukroví, buchet, na koláče apod.



No a když přidáte kokosový olej a nějaké sladidlo, můžete si umixovat ořechové máslo. Mohlo by to být ještě více krémovější, ale bohužel jsem měla kokosového oleje jen trochu a nechtěla jsem to přehánět se sladidlem. Takto můžete namazat na pečivo, palačinky, lívance apod.




RYCHLÁ PŘESNÍDÁVKA

Proč po ořechovém másle sekací nádobu hned mýt? Je to plýtvání. Stačí přidat ovoce, které máte zrovna po ruce a umixovat na čerstvou přesnídávku plnou vitamínů. Slunečnicová semínka jsou velmi zdravá, to ví i ptáci, kteří je vyzobávají z krmítek. Tak si je zkuste, zvlášť v období nemocí, do vašeho jídelníčku zařadit víc.





MOUČKOVÝ CUKR (?)

Doma si děláme moučkový cukr namletím třtinového/krystalového cukru. Používám na to smoothie mixér a očekávala jsem, že i sekací nádoba si s cukrem poradí. Nejdříve jsem si myslela, že je málo cukru (měla jsem třtinového málo), tak jsem přidala i krystal ale bohužel moučkový cukr nikde.




DOMÁCÍ MAJOLKA

Domácí majolku jsme chtěli už dávno pradávno vyzkoušet, ale bohužel jsme na ni neměli dostatečně výkonný tyčák. O to víc si užíváme tuto možnost. Já mám totiž ze všeho nejraději tatarku! A takhle si tu domácí můžeme mnohem lépe vyladit. To je prostě dokonalost! Během chvilky, doslova v mžiku oka máte parádní domácí majolku a stačí k tomu pouze olej a vejce + citronová šťáva (případně sůl a pepř).







SEKÁNÍ CIBULE

O sekání cibule jsem vám básnila už v úvodu. Jen do nádoby vložíte potřebné množství a už si sami určíte, jestli chcete cibuli nahrubo, jemně nebo na kaši - i to se dá. Takto se u cibule rozhodně nebrečí!



 

DALŠÍ VYUŽITÍ TYČOVÉHO MIXÉRU

Možností, jak dále využít tyčový mixér je ještě nespočet. 

Jakéholiv smoothie ať už ovocné nebo zeleninové, smetanové dezerty, polévky, strouhanku, pesta (nejlepší je z medvědího česneku) a různé druhy krémových omáček. 

Z polévek můžete vyzkoušet například polévku z pečené mrkve, polévku z pečené řepy anebo jednoduchou rajčatovou polévku. To jsou tipy, které obzvlášť takto na podzim rádi oceníte.


ZÁVĚREM

Miláček můůůůj! Já jsem opravdu jednou z těch, co bez něj raději nebudou vařit vůbec :-D. Užívám si jeho přítomnost už několik měsíců a doufám, že to bude navěky! Tescomě věřím, co se týče kvality a několikrát se mi potvrdilo, že raději kvalitní věc od Tescomy, než ušetřit a mít něco jen rok dva, než to odejde.

Nezabere skoro žádné místo. Vejde se všude, ale aby se mi náhodou o nic neťuknul, využívám pro něj stále krabici, kde je vše komplet společně. A miluju ho takovým způsobem, že i manželovi musim dávat svolení, aby ho mohl použít! Věřte nevěřte, je to tak. Je to můj PRESIDENT! :-)

Pokud vás tato recenze zaujala a zrovna se taky rozhodujete, do kterého tyčového mixéru jít, věřím, že nebudete litovat. Můžete ho zakoupit na eshopu Tescoma ať už tyčový mixér s příslušenstvím anebo samostatně pouze tyčový mixér s mixovací nádobou.


Cena: 1999Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat