24. srpna 2020

MÁMY SOBĚ: Těhotenský polštář nejen na období těhotenství

Firmu POOFI jsem celá nadšená a zamilovaná původně oslovila ke spolupráci kvůli úplně jinému produktu, o kterém Vám napíšu recenzi později, ale po velice příjemné diskuzi jsem byla v podstatě přemluvena k vyzkoušení těhotenského polštáře ve tvaru čísla 9. Prý by byla škoda, kdybych ho v těhotenství nevyužila a kdybych se o tu příležitost ochudila.

Já se musela smát, jak hezky to znělo, že by byla škoda, když bych polštář nevyužila. Vždyť jsem se bez něj obešla dvě a půl těhotenství, tak co je na něm tak zvláštního? Pak mi ale dorazil domu a já najednou pochopila všechno co mi bylo psáno. Nebyla to nadsázka totiž, ani trochu. To se snad ani článkem nedá vyjádřit, jakým způsobem nám takový polštář změnil domácnost. A pokud mě sledujete minimálně poslední půlrok, tak víte jak velkým členem domácnosti ten polštář je.

Nikdy bych totiž nevěřila, že se těhotenský polštář stane doslova trvalou součástí naší postele a že se s ním budu chlubit každé návštěvě - až si kolikrát přijdu jako tydýt. Že se o něj budeme vyloženě prát a přetahovat se, kdo na něm bude zrovna spát. Že ho bude mít Klaudinka ve své posteli a nebude mi ho chtít vrátit. Že se mi holky vrátí do postele jen kvůli tomuto polštáři - nechtěly spát se mnou ale s tím polštářem a že si bez něj nebudeme umět život už ani představit. To, že nemáme v posteli klasické polštáře je cílené ale to, že by mi zmizel tento polštář, neexistuje!
https://www.poofi.cz/

JÁ A TĚHOTENSKÉ POLŠTÁŘE

Každé těhotenství je jiné, to všichni dobře ví. A já celá dvě těhotenství, a dokonce i půlku toho třetího, pořád nechápala, co na tom těhotenském polštáři všichni vidí? Vždyť úplně stejnou roli zastane srolovaná peřina. Jenže to je asi to samé, jako když byste srovnávali starou škodovku s mercedesem ve smyslu, že přece taky jezdí.

Já bohužel celé ty roky narážela jen na těhotenské polštáře, které byly neforemné, nepohodlné nebo takové až nijaké. Polštáře, které mi nedávaly smysl a neměly pro mě tu přidanou hodnotu. Nic, co bych potřebovala a co by mi nějakým způsobem pomohlo, ulevilo.

Když jsem potřebovala podepřít nohy, namuchlala jsem si tam peřinu nebo jsem si mezi kolena dala větší polštář anebo jsem našla polohu, která mi vyhovovala. Tak proč mí doma něco dalšího, co bude spíš překážet a co budu hlavně využívat jen pár měsíců a pak se to budu snažit prodat?


NOVÝ MILENEC!

Už když dorazil a já ho vybalila, byla to láska na první dotek .. a to vůbec nepřeháním! Když jsem si vybírala, který konkrétně, protože na eshopu najdete několik barevných variant, cukala mi ruka na modrý (víte, jak já to mám s modrou barvou) ale pak jsem si řekla, že ten chlupatý bude mnohem lepší na dotek a bude mnohem víc mazlivější.

A přesně tak to je. Je heboučký, jemný, hřejivý ale ani přes léto se na něm nijak zvlášť nepotíte, což mě překvapilo - i když je u něj poslední měsíce více spíš Olivka, já se taky ráda přitulím. A to je další věc, kterou bych chtěla vypíchnout - Olivka je jím ohraničená kolem dokola, ale polštář je tak široký a prostorný, že na něm mám já hlavu.

Je to opravdu milenec, od kterého se nebudete chtít vůbec odlepit. Doslova vás obejme, takže jste z jedné strany přitulená ale zasahuje až do půlky zad. Bylo mi v něm dobře především v době, kdy jsem byla bez manžela dva měsíce. Holky už se mnou v posteli nějakou dobu nespí a na mně tam bylo najednou moc prostoru.

Přišel mi přibližně dva měsíce před porodem, kdy jsem ho začala aktivně používat - aktivně myslím opravdu aktivně. Měla jsem ho totiž nejen v posteli, ale také na sedačce v obýváku a doslova jsem k němu přirostla. Ty poslední měsíce před porodem se každá z nás většinou cítí, jako kdyby se měla každou chvíli rozpadnout ale obmotaná polštářem jsem cítila velkou úlevu a hlavně se mi naprosto perfektně spalo.

Byla to doslova spása od všeho nepohodlí a i kdybych měla spát na zemi, tak s tímto těhotenským polštářem bude každá i tvrdá podlaha najednou relaxační místo :-D. Své nadšení jsem s vámi celou dobu pravidelně sdílela a nic se na tom absolutně nezměnilo.
 

PROČ JE TAKOVÝ JAKÝ JE?

Teď si dáme trochu té teorie, kterou jsem načerpala na eshopu a instagramu Poofi. Těhotenský polštář je rozlišen na dvě zóny - tvrdou a měkkou. To vám ukážu detailněji na fotkách. První z nich (ta tvrdá zóna) zajišťuje odpovídající oporu nohou a uvolňuje kyčelní klouby. Druhá (měkká zóna), podpírá bříško, záda a hlavu nastávající maminky a poskytuje maximální pohodlí při spánku nebo odpočinku.




V uvedeném rozměru se do délky 120cm nezapočítává zahnutí. Těch 120cm je čistě ta rovná část těhotenského polštáře. Je opravdu veliký a objemný.

Těhotenský polštář byl speciálně navržen tak, aby pomohl těhotným ženám spát na levé straně. Proč je právě levá strana v těhotenství tak důležitá? Podporuje lepší průtok krve k dítěti. Protože nemůžeme během spánku ovládat polohu našeho těla, další podpora pro záda, kterou poskytuje polštář ve tvaru 9, vám umožní celou noc spát na levé straně, což zajišťuje svobodu pohybu a maximální pohodlí během odpočinku. Polštář také umožňuje přepnutí na pravou stranu nebo do polohy poloviční / poloviční zpět.

Objem náplně můžete také upravit pomocí zipu na jedné straně polštáře, což vám umožní vyjmout a přidat náplň podle vašich potřeb.
Takže si vše můžete snadno nastavit tak, jak zrovna potřebujete.




Můžete s ním pohodlně sedět, aniž by vás něco někde tlačilo. Můžete si ho nastavit podle toho, jak zrovna potřebujete. Všechny moc dobře víme, že co nám vyhovuje jeden den, to nám ten další už vyhovovat nemusí a že se každou chvíli v těhotenství mění všechna rozhodnutí, nálady a stavy.




Můžete se polštářem čistě jen obejmout, aby se vám sedělo nebo leželo pohodlněji třeba u televize nebo u čtení knihy, časopisu. Navíc skvěle zajistí záda v teple a je to prostě miláček. Takový sluha, který zastane tolik věcí ku spokojenosti nastávající maminky :-).




DETAILY TĚHOTENSKÉHO POLŠTÁŘE

Těhotenský polštář je tedy ve tvaru čísla 9. Z jedné strany je béžový a z druhé strany je šedý. Je opravdu veliký a objemný, takže zabere značnou část postele. Nám to ale nijak nevadilo a nevadí nám to stále vůbec. V posteli spíme všichni tři spokojeně a pohodlně. My ale nepotřebujeme moc místa na roztahování. 




Překvapilo mě jak sedne i starším dětem. Myslela jsem si, že holkám bude třeba velký a nepohodlný, ale obepnul je stejně krásně, jako mně, a přizpůsobily si ho zase té své potřebě. Každá jinak. Sofi spala přímo uvnitř a hlavu měla opřenou nahoře. Ale Klaudi přes něj měla ráda přehozené nohy.




Dá se stočit do klubíčka a tím vznikne pohodlný prostor pro miminko.




V tomto detailu vidíte, jak je opravdu mohutný, silný a objemný.




První část je tedy, jak jsem psala výše, měkká. Na měkké části máte hlavu a zasahuje až do půlky zad - záleží kde přesně hlavu máte. Jestli přímo rovně, nebo jestli spíte více s hlavou skrčenou ke straně - a to je další, co mě překvapilo. V jakékoliv poloze je prostě bezkonkurenčně pohodlný. Ať už si hlavu potřebujete šoupnout jen i milimetr nebo o 30cm, tak se vám bude vždy ležet opravdu pohodlně bez jakéhokoliv natřásání polštářů nebo jiného podložení apod.




Měkký je tak, že ho snadno zmáčknete prsty.




Tohle je už druhá část, ta tvrdší. Je perfektní v tom, že se neproleží. Neustále zůstane tvrdá přesně tak, jak je potřeba, aby se vám ulevilo od bolesti kyčlí. Nepromáčkne se, nepřeformuje se přes noc, nezmění polohu. Tak jak je, tak taky zůstane.




Je mnohem pevnější, že zas tak snadno zmáčknout rukou nejde.




Na potahu najdete zip, který snadno rozepnete a celý potah stáhnete.




Potah dole. Šup s ním jednoduše do pračky. Většinou jsem ho prala s podobným prádlem ve stejných barvách a žádný problém. Já jsem expert na různé obarvování i neobarvitelných kousků, takže jsem opatrná v tom co a jak peru.
 



Takto už vypadá těhotenský polštář v celé své svlečené kráse.




I na něm najdete zip. Ten ale neni na sundání, hned pod ním je už výplň, kterou můžete případně ubrat. Já si jen sáhla, jak moc příjemný ten materiál je ale nic jsem neubírala ani nepřemisťovala.





RODINNÉ BITKY

Holky si ho, stejně jako já, zamilovaly hned od první chvíle - a manžel bohužel taky. Jenže je nesmysl mít několik těhotenských polštářů doma i když by nejraději každá měla svůj. 

Tak jsme se rozhodli, že se budeme střídat. Což ne vždy úplně vyšlo, protože se to spíš otočilo do směru kdo dřív přijde toho je. A jelikož jsem v tu dobu ještě chodila na brigádu a vracela jsem se domu až, když holky spaly, měla jsem většinou smůlu. 

No a když už na něm nespaly holky, vzal si ho manžel a já ubohá pracující neustále unavená těhotná si mohla škubnout :-D.




Našla jsem v něm taky spoustu výhod. Když některá z holek odmítala jít do postele, tak jsem je na ten polštář nalákala a to jste měli vidět ten fofr. Klaudince se do postele vešel akorát, jen jsem jí pak musela hodně prosit, aby mi ho zase vrátila. Je to opravdu mazel.

Klaudinka pak jednu dobu marodila, měla teploty, a polštář ji udržel odpočívat v posteli. Jinak by řádila a neodpočívala by vůbec. Takhle měla polštář celé dny jenom pro sebe a to si užívala. Pak jsem si ho jednou uloupila a najednou jsme slyšeli Klaudinku jak volá "Kde je ten můj velkej polštář?!".

A tak se těhotenský polštář stal dalším členem naší rodiny bez ohledu na to, zda je někdo těhotný nebo ne. Myslela jsem si, že ho jednou půjčím ségře .. ne nepůjčím! Sorry ségra! :-D


VHODNÝ I PRO MIMINKA

Po porodu ho můžete využívat také pro miminka jako měkkoučké a pohodlné hnízdečko. Pokud nechcete pořizovat žádná lehátka nebo cokoliv takového. Těhotenský polštář zastane i to :-).




A bude s miminkem růst i nadále. Často jsem takhle Olivku položila do zvýšené polohy, když jsem potřebovala uklízet ložnici. Pozorovala mě, koukala kolem sebe a měla jsem možnost v klidu uklidit, aniž by plakala. 




Na Olivku jsem používala přímo hnízdečko pro miminka, ale pak z něj vyrostla a po posteli začala cestovat, že byla schopna přesunou se na druhý konec. Tak jsem ji začala dávat přímo do těhotenského polštáře, aby byla obklopena a aby hlavně hlavičkou nenarážela do čela postele a spí takhle stále i v 7 měsících. Vždycky ji položim, ona se zavrtí, nacpe se hlavou do vrchní části těhotenského polštáře, já ho kolem ní víc přisunu, přikryju a spí.


PÉČE A PRANÍ

Co se týče péče a praní, tak malinké flíčky nebo ublinknutí dostanete jednoduše dolu ubrouskem nebo jemnou houbičkou. Moc bych ty chloupky ničím nedrhla, aby se nepoškodily. Jinak se dá potah snadno prát v pračce. Peru ho na jemnější program v ekologickém pracím prostředku.

Co se ale týče vnitřní části, tak tam bych volila spíš čistírnu. My máme pračku na 9kg prádla, vejde se nám tam mnoho věcí ale pro tento případ bych volila spíš jistotu v čistírně, kde jsou zkušenější a znalejší. Ještě jsme ho tímto způsobem nečistili, zatím nebylo potřeba ale už se pomalu ale jistě blížíme, že to už brzy bude chtít. 

Sice píšou, že lze prát normálně v pračce, ale to už je na zvážení každého. Pro mě je lepší zvolit tu čistírnu, než aby se něco pokazilo a já byla bez mého milence :-D.


ZÁVĚREM

Tuto recenzi píšu s odstupem nějakých 8 měsíců, abych o něm měla co nejvíce informací a abych s ním měla co nejvíce zkušeností. Abych věděla, jestli ho opravdu po porodu odložíme anebo jestli ho budeme používat dál. Vždy vám chci psát vše tak, jak to je bez počáteční euforie a s plnou upřímností.

Myslela jsem si, že to těhotenské polštáře chvilkovou záležitostí a že to bez nich prostě jde. Jenže takový luxus, co jsem zažila s tímto polštářem a to, jakým způsobem si ho zamiloval i manžel a holky, to je opravdu něco, co za to stojí.

Považuji ho opravdu za luxusní záležitost a každý spánek s ním je jako noc v pětihvězdičkovém wellness hotelu, kde je o vás dokonale postaráno.

Jsem z něj opravdu stále nadšená přesně tak, jako na začátku a doporučuji ho kudy chodím. Ukazuji ho každé návštěvě a jsem moc ráda, že jsem si ho nechala zaslat a že jsem ho mohla pořádně otestovat. Sloužit nám bude ještě mnoho let a dokážu si představit, jak za něj budu vděčná i v důchodu.  

Těhotenský polštář, ale i mnoho dalších krásných věcí, najdete na eshopu poofi.cz přímo ZDE. Také určitě mrkněte na kousátka pro děti, bambusové kapesníčky a určitě i kojící polštář, o kterém Vám napíšu snad už taky brzy.


Cena: 1476Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat