27. srpna 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - září 2020

Po prázdninovém dvojčísle tu máme záříjové číslo, které je opravdu přeplněné až k prasknutí samými zajímavostmi, aktivitami a luštěním. Můžete se těšit na bláznivou školu, labyrint a další luštění, komix, křížovku, bezpečně nejen do školy, skládačku, tvoření lapače kouzel, dubánky, spy game, pokus, kouzlení, gorily, únikovku a mnoho dalšího.




A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. BLÁZNIVÁ ŠKOLA 

Srandovní obrázkové čtení, ve kterém má dítě za úkol vybrat ten správný obrázek. Hned u první věty dostanou děti záchvat smíchu, už to vidím :-).




2. LABYRINT

Kudy pojede Jenda do školy? Cestou musí vyzvednout kamaráda a řídit se značkami. Také je potřeba vybrat, který z vrchních detailů do obrázku nepatří. Klaudinka labyrinty miluje, stále a asi to bude trvat až navěky, takže já jsem ráda za každý další, který může vyluštit.




3. KŘÍŽOVKA

Křížovka je na Klaudinku ještě těžká, ale už se do ní společně pouštíme a společnými silami ji zkoušíme luštit. Já jako malá milovala různé luštění. Pamatuju si na svoji lásku k časopisu Makovice, to bylo skvělé. Doufám, že luštění bude Klaudinku bavit stejně jako mě. Jen já si ten čas na to už nemám kde najít.




4. KDO SLAVÍ 

V každém čísle časopisu Tečka! se seznámíme s nějakým zajímavým svátkem. Tentokrát se jedná o světový den první pomoci, který je druhou sobotu v září. Tato dvoustrana krásně shrnuje vše, co je potřeba vědět, když se volá o pomoc. A také se dozvíte zajímavé informace například o tom, jaká čísla najdete na lampách.




5. TANGRAM

Paráda! Další aktivita, kterou můžu založit do našeho obalu na CD kam schovávám aktivity z časopisu Puntík. Tahle se tam vejde krásně. Je to tangram, který si vystřihnete a na druhé straně máte několik obrázku, které si zkusíte poskládat. Skvělý tip na cesty autem nebo při jakémkoliv čekání na nádraží, u doktora atd.




6. TVOŘENÍ ABRAKADABRA

Tvoření z přírodnin je kouzelné samo o sobě a tak krásně vypadá. Tentokrát tu máme tip na výrobu kouzelné hůlky a lapače kouzel, který může zdobit dětský pokoj anebo si ho můžete zavěsit na zahradu, aby vás ochránil před temnými silami :-).




7. DUBÁNCI

Moc bych si přála, aby byli Dubánci jednou zfilmovaní. To, co s nimi jejich autor vymýšlí je naprosto dokonalé a já se u nich vždy tak nasměju. Navíc si můžete vystřihnout rozvrh hodin do školy a Dubánci vás letos mohou doprovázet celou školní docházkou. 




8. HRAJEME SI - SPY GAME

Spy game je sama o sobě skvělá zábava. Tento typ hry znám už několik let a baví děti v různém věku, proto jsem ráda, že je časopis Tečka zařazuje. Je to velmi zajímavé luštění. V tomto případě, pokud vybarvíte všechny usměvavé smajlíky, objeví se číslo. Číslo vám napoví, kolik věcí, které do aktovky nepatří, máte za úkol vyhledat.




9. VŠETEČKA

V rubrice Všetečka se podíváme na to, co jsou padající hvězdy. Jestli to jsou tryskosovy s baterkou, odloupnuté hvězdy na obloze nebo třeba superrychlé létající talíře ufonů. Já viděla naposled padat hvězdu, když jsme byli na farmě. To vám bylo nádherné vidět opravdovou tmu, žádné lampy, paneláky, nic. Jen tma a překrásná obloha plná hvězd. Najednou padala .. a já si něco přála :-). 




10. SVĚTELNÝ OBRÁZEK

Kdo by doma neměl tisícpětsetdevětset ruliček od toaletních papírů že? A my jich navíc máme plno i v babyclubu. Takže inspirace na to, co s nimi, oceňuji naprosto nejvíc ze všeho. Doma je skladuji, protože si vždy řeknu, že s nimi něco vymyslím, ale pak vyhazuji dvě plné tašky, protože se to nikam nevejde. Tahle inspirace je moc hezká a rozhodně ji využiji právě s dětmi v babyclubu :-).




11. KOUZLÍME

Abych pravdu řekla, tak mě kouzlení nijak nebere, nebaví, nic mi to neříká. Ráda kouknu v talentových soutěží, co tam vymyslí ale doma vůbec. Jenže manžel je na to úplně šílenej, že mu snad k Vánocům pořídím kouzelnický kufřík. No a Klaudinka jde v jeho stopách a neustále mi předvádí nějaká čísla a triky. Takže tohle je něco přesně pro ně.




12. SVĚT ZVÍŘAT

Svět zvířat v záříjovém čísle obsadili chlupatí siláci - gorily. Jedná se bohužel o ohrožené druhy, kterým škodí ničení lesů a pytláci. Na této dvoustraně se dozvíte čím se živí, co jim dávají za dobrotu v zoo, jaké nástroje umí používat a třeba i kolik váží.




13. ZAJÍMAVOSTI

Tyto zajímavosti jsem si moc ráda přečetla, protože jsem třeba vůbec netušila, že to, co slyšíme v mušli, je odraz zvuku krve, která proudí v žilách. Bylo mi jasné, že to neni moře (:-D), ale myslela jsem si, že to je třeba vítr (Máchale) nebo nevim :-D. No ale není to jen tak, jedna zpráva je tam naprosto falešná. Pokusíte se uhádnout, která to je a správnou odpověď, kterou najdete obráceným písmem na konci strany, si musíte spočítat. 




14. ÚNIKOVKA

Vilemínka je šikovná holčička ze 3.C. Dnes ji pani učitelka poprosila, aby odnesla do kabinetu vycpaného sysla, o kterém si v hodině povídali. Vilemínka se v kabinetě nestihla ani pořádně rozkoukat a najednou buch! Dveře se zabouchly a Vilemínka zůstala uvnitř. Co teď? Nejspíš tu bude někde schovaný náhradní klíč, ale jak ho najít? Pomůžeš Vilemínce?




Časopis Tečka! je časopis pro malé školáky ve věku 6+. Pravidelně se v něm setkáte s příběhy s porozuměním, luštěním, malováním a tvořením, záhadami a zajímavostmi, komixy, přírodou, únikovkou a spoustou dalších aktivit. 

V trafice stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 36Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-). Můžete využít i sourozenecké předplatné s Puntíkem.
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat