25. srpna 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - září 2020

Po prázdninovém dvojčísle je tu záříjový časopis Puntík. Čeká vás v něm fotoaparát s filmem, vydří představení u Mylišáků, lemurka Maki a záhada ztraceného hříbku, hledání nesmyslů, hrátky s Edou Neposedou, průzkumník Žárovka na návštěvě u vodníka, vystřihovánka jezírko, medvídek Vilda hledající poklad, puntíkovy nápady a mnoho dalšího.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?


1. FOTOAPARÁT S FILMEM 

Vystřihněte si svůj fotoaparát, který si můžete z druhé strany vymalovat svými oblíbenými barvami anebo ho můžete nechat nevymalovaný. Pak už jen stačí prostřihnout vnitřní tlusté čáry, protíhnout film a je hotovo.




Trochu retro, ale to je to kouzlo. Ať děti hezky vidí, jakým způsobem se fotilo před .. ty jo .. určitě dvaceti lety. Uff, to už je doba.




2. LEMURKA MAKI

Lemurka Maki tentokrát řeší záhadu zmizelého hříbku. Najde na procházce plačícího šnečka, kterému někdo sebral hříbek mezitím, co si odskočil za strom. Byl to divočák? Pán? Veverka? Maki nejdříve vypátrala, kolik nohou ten zloděj má. Podaří se vám záhadu vyřešit?




3. TO JE ALE ZMATEK

Hledání nesmyslů je tentokrát pouze na jedné straně, ale to vůbec nevadí, protože nás čeká hromada hrátek s Edou Neposedou. Takže odpuštěno :-D.




4. HRÁTKY S EDOU NEPOSEDOU 

Hrátky s Edou Neposedou začínají krátkou básničkou s obrázky, které nahradíte slovy dle legendy, dále pokračují vybarvením Edy podle vyobrazených barevných puntíků a zkusíte si pohrát s obrázky, které vystřihnete z pravé strany a přiložíte je na obsáhlé dvoustraně.



Eda Neposeda je tentokrát opravdu velikou součástí čísla. Byl se projít v lese, odkud slyší různé zvuky, které se pokusíte napodobit. A také nezapomeňte doplnit počet puntíků k jednotlivým příčkám na posedu. 




A tady už je výborná obsáhlá dvoustrana, na kterou zkusíte přložit vystřižená kolečka. Mrkněte pořádně na obrázek a řekněte, co kdo dělá, kdo se chodí správně a jestli tam někdo třeba i zlobí. Je to osada malých Puntíků - což vůbec není špatný nápad na opravdový tábor! :-D 




5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka si s Edisonem prohlížejí knížku o kouzelném jezírku, ke kterému se chtějí vydat. Schválně. Co myslíte, že se skrývá pod vodou? :-)




6. VYSTŘIHOVÁNKA JEZÍRKO

Andrea Popprová se zase vyšvihla s takovou parádní vystřihovánkou, která může sloužit i jako dekorace v dětském pokojíčku. Vypadá moc hezky a tentokrát jsem se u vystřihování a skládání ani moc nerozčilovala :-D.




Povedlo se, co myslíte? Do dětského pokoje na poličku by mohlo sednout krásně.







7. ZATOČ SE ŠPINDÍROU

Tohle mě zaujalo. Věděli jste, že existuje razítko pro děti, které si otisknou na ruku a ruce si myjí tak dlouho, dokud razítko nezmizí? A co se týče aktivity, tak si vystřihnete příšerky špindíry z pravé části, prostřihnete kohoutek, vložíte do něj papír s nakreslenýma rukama a snažíte se proudem vody příšerky smýt :-). 




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 
Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat