19. srpna 2020

UČÍME SE: Montessori abecedář - Ateliér v lese

Ateliér v lese je eshop, ze kterého vám budou doslova přejíždět oči. Najdete tam spoustu originálních aktivit, které jsou ručně malované. Aktivity jsou pro nejmenší dětičky do 3 let a pak i pro starší až do 6 let i více. Určitě se najde zábava i pro žáky prvních tříd.

Od Ateliéru v lese máme krásný zážitkový adventní kalendář, který jsme si užívali o loňských Vánocích a určitě se můžete těšit i na další inspiraci a recenze.

V dnešním článku bych Vám ráda představila Montessori obrázkový abecedář, který je navíc podle Montessori barevného kódování - tedy samohlásky v modré barvě a souhlásky v růžové barvě. Abecedář se dá krásně kombinovat s pohyblivou abecedou nebo dřevěnými písmeny.





KNIŽNÍ VAZBA

Montessori abecedář je o velikosti přibližně A5 a je to pěkný macek, vykrmený, tlustý :-D. Obsahuje celou českou abecedu komplet i s háčky.




Kroužková vazba je praktická. Strany se dobře otáčí.




DETAILY ABECEDÁŘE

Na jedné straně najdete vždy velké písmeno včetně všech jeho tvarů a následující strana obsahuje vždy tři obrázky s jejich názvy a zvýrazněním toho konkrétního hlavního písmena.

Ne vždy je písmeno zvýrazněno na začátku slova, ale například v případě písmena Ř je zvýrazněno uprostřed - paŘez.

No a teď je na Vás, co s ním všechno vymyslíte. Jestli si ho budete s dítkem pouze prohlížet, anebo jestli zapojíte dřevěná písmena, papírová písmena, smirková písmena, pohyblivou abecedu a všechny možné předměty. Krásně se dá kombinovat také s abecedovou komodou.


 














PÍSMENA BIGJIGS

Tato dřevěná písmena máme už téměř 5 let. Kupovala jsem je pro Klaudinku, kterou chytlo silné období písmen kolem dvou let. Od té doby nám slouží a později je doplnila také pohyblivá abeceda s malými písmeny. 




POHYBLIVÁ ABECEDA

Pohyblivou abecedu máme doma snad už rok. Je s malými písmeny, se kterými se děti setkávají nejčastěji - mnohem více, než s velkými písmeny. Především v knížkách. Máme ji z eshopu samostatne-dite.cz kde si můžete vybavit celou domácnost doslova od píky :-).




ZÁVĚREM

Abecedář se mi líbí i v tom, že má skvělou velikost na cesty. Dítko si ho může sbalit do batůžku a trénovat si písmena v autě, hledat podle něj písmena v čekárně u doktora, u babičky na prázdninách apod.

Zároveň v kombinaci s pohyblivou abecedou a miniaturami hraček se s ním dá vymýšlet mnoho aktivit. Kromě uvedených obrázků může dítko vyhledat další předměty, které doma najde nebo je třeba jen říct z hlavy.

Nejdříve mohou děti písmena pouze přiřazovat a později mohou začít skládat celá slova.

Montessori abecedář najdete tedy na eshopu Ateliervlese.cz a můžete si zvolit, jestli zakoupíte pdf variantu anebo polotovar. To platí u všech produktů, které tam najdete. Za mě doporučuji vždy polotovar, protože je laminace i provedení velmi kvalitní a máte jistotu, že bude vše v pořádku.

Není to tak dávno, kdy se něco z Ateliéru v lese řešilo v Montessori skupině, kde si to pani nechala draze vytisknout a pak ji to nešlo zalaminovat a celý se to pokonilo, že ji vyšel ještě mnohem dráž, než polotovar. Berte to tak, že to máte bez práce. S pdf sice ušetříte ale začne Vám zlobit tiskárna, nebudete mít třeba tak pevnou laminaci a nebude to tak kvalitní.


Cena: 440Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat