10. srpna 2020

ZA VÝLETEM: Malované hřiště Kadaň

Kadaň je mé rodné město a jsem na to náležitě pyšná. Neustále se zvelebuje, krásně se o něj pečuje, všude možně roste nová zeleň či květiny a myslí se dost i na děti.

V loňském roce jsem Vám psala o Chytrém hřišti v Kadani, které najdete nad viaduktem na konci města a tentokrát bych Vám ráda napsala o malém malovaném hřišti, které se nachází v parku za zimním stadionem a sportovní halou.

Vždy, když jsme v Kadani, tak se mě ptáte, co tam navštívit. Tak si kromě Chytrého hřiště uložte i tento článek ať příště víte a nezapomenete :-). Malované hřiště se nachází v levé části Roosveltových sadů a najdete ho, když vyšlapete u jezírka kopec nahoru a vydáte se do leva. Pokud byste šli nejdříve k altánu, tak opět směřujte cestu vlevo a najdete ho.




U malovaného hřiště stojí tabule s nápovědou pro jednotlivé prvky. Vše je srozumitelné a hned pochopitelné. Někdy ani nemusíte číst návod a hned pochopíte, o co se jedná :-). Určitě si sebou nezapomeňte nějakou křídu, která se Vám bude na hřišti hodit.


MINI DRÁHA

Mini dráha je ve smyslu co nejrychlejšího přehopsání čtyř prvních barev ať už snožmo nebo po jedné noze, jak si sami určíte. Následně držet rovnováhu a přejít čáru bez přešlapu a nakonec se třikrát otočit kolem modrého puntíku. Můžete hrát na čas a vytvořit si svůj vlastní rekord :-).




RECYKLO-MARATON

Moc hezky vymyšlená hra na téma recyklace. Start je na obrázku popelnice a vždy skočíte na barvu, která souvisí s nápisem - noviny, plastový sáček, pet lahev, dopis, sklenice, karton, kelímek, sešit, polystyren, střepy, letáky, folie.




ČÁP ZTRATIL ČEPIČKU

Kdo by tuto hru nemiloval. To je naše dětství. Hra, která se dá hrát kdekoliv, kdykoliv a s jakkoliv starými dětmi. Vyřádí se jak ti nejmenší, kteří se barvy teprve učí, tak ale i starší, kteří chtějí být co nejrychlejší v postřehu.




SKOK DO DÁLKY

Jak daleko zvládnete doskočit? Po jedné noze, snožmo, odvážnější třeba i pozadu, s rozeběhem, z místa .. těch možností je tolik.




KOLIK JE HODIN?

Tato hra slouží jako pomůcka k výuce hodin. Stoupnete si do středu a rukama vytvoříte hodiny, dítě pak hádá kolik ukazujete. Můžete to zkusit také naopak, že řeknete dítěti konkrétní čas a ono si stoupne do středu a ukáže rukama správnou odpověd.




SKOK PŘES ŽRALOKY

Úkolem je skočit ze čtverců na kolečka stejné barvy. Můžete ze stoje, můžete s rozeběhem, můžete ke žralokům postavit záškodníka, který k sobě bude skokany strhávat. 




POŽÁRNICKÁ DRÁHA

Požárnická dráha začíná slalomem, který musíte prokličkovat. U žebříku pozor! Ať nešlápnete na zlomenou tyč. Ten proskákejte po špičkách. Oběhněte kolečko, přeskočte vodní nádrž a honem rychle sprintem do cíle.




ZACHRAŇ ČLOVĚKA

Start je u zelených dveří, odkud smíte skákat pouze po modrých čtvercích - tedy oknech, až dokud se nedostanete k poslednímu oknu s člověkem v nouzi. Můžete se pokusit skákat po jedné noze a zpátky po druhé.




ROZDĚL ŽABKY

Název spočívá v řešení rébusu, kdy se pokusíte rozdělit žabky třemi čarami tak, aby každá žabka zůstala sama. Také můžete hrát formou, že jeden hráč pokládá otázky a kdo odpoví nejrychleji získá žabku. Vyhrává ten, který nasbírá nejvíce žabek - můžete hrát na více kol a výsledky sečíst.




ZÁVĚREM

Tohle bych tak ráda viděla i v jiných městech. U nás v Sokolově je na to park ideální, tak to snad vedení města brzy napadne a zvelebí nám to tu taky. Je to moc hezké zpestření obyčejných procházek.

Na začátku parku se nachází zrekonstruovaná budova, kde si můžete zajít na wc, osprchovat se, přebalit děti nebo si dát čaj, kávu či malé občerstvení v podobě sušenek nebo chlazených minerálních nápojů. Klaudinka spadla na koloběžce a sedřela si kolena, takže je to fajn i pro tyto případy, kdy jsme měli možnost ji kolena hezky ošetřit.

Jen tak dál, Kadaň :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat