28. srpna 2020

PEČEME: Cuketový nákyp z Velké svačinkové bichle

Před pár dny vyběhla Velká svačinková bichle s hithitovou kampaní, kde za necelý den vybrali celou základní částku. Jenže čím více peněz vyberou, tím více knih nechají vytisknout a budou tak dělat radost v mnohem více rodinách. Aby to vše bylo ještě zábavnější a napínavější, stanovili celkem 3 milníky. Kampaň na HitHitu najdete ZDE a můžete bichli podpořit.

Nedávno jsem zveřejnila nabichlenou recenzi právě Velké svačinkové bichle a abych Vás namotivovala ještě víc, protože bichle je opravdu dokonale nabichlená, vybrala jsem další recept. V poslední době totiž trávíme odpoledne a večery v babyclubu a nechtěli jsme už jíst jen pizzu nebo jídla id vietnamce či z jídelny. Stáhla jsem si tedy ukázku Velké svačinkové bichle a vybrala z ní fofr recept pro dnešní článek.

Ukázka Velké svačinkové bichle obsahuje celkem 66 stran a když Vás nepřesvědčí už ani to, tak mi doslova docházejí všechny nápady a už nedokážu jinak napsat, jak bichli všichni potřebujete. A to i v případě, kdy už máte děti odrostlejší. Je to výborná kuchařka, která vám bude sloužit až navěky a nikdy se těch jídel nepřejíte :-).




SUROVINY

  • 2 střední cukety (cca 700g)
  • 2 střední brambory (cca 160g)
  • 150g tvrdého sýru
  • 150g libové šunky
  • 3 vejce (velikost M)
  • 2 lžíce hladké mouky (cca 30g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celý kypřící prášek
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • Olej/máslo na vymazání
  • Strouhanka na vysypání


POSTUP

Nejdříve si rozpálíme troubu na 180°C.

Cukety nastrouháme na hrubo, brambory na jemno. Lehce posolíme, aby pustily vodu, kterou následně vymačkáme. Prolisujeme česnek a přidáme šunku a sýr. Ty buď můžete nakrájet na kostičky, ale já sýr nastrouhala nahrubo a nakrájela jsem jen šunku.

Dále jsem přidala mouku, žloutky, kypřící prášek a majoránku. To celé jsem řádně promíchala, aby se propojily všechny chutě a nakonec jsem vyšlehala sníh z bílků, které jsem do směsi postupně pomalu vmíchala. Se sněhem je potřeba pracovat pomalu a opatrně, aby nespadnul. Takže míchat co nejméně a do těst už nezašlehávat šlehačem.

Zvolíme si pekáč přibližně 20x20, já velikost nevychytala ale myslim, že i tak dobrý :-D. Ten vymažeme máslem (olej doma moc často nemíváme) a vysypeme strouhankou. Pak už jen stačí přemístit směs a šup s tím do trouby.

Pečeme hezky dozlatova přibližně 30-40 minut. Každá trouba peče jinak a nám aktuálně úplně odchází, takže si hlídejte zhruba tu půl hodinku, ale kontrolujte si ho průběžně.




Ukázku velké svačinkové bichle si můžete stáhnout ZDE a rozhodně už neváhejte. Mně samotné se tak ulevilo, že nebudu už muset neustále vymýšlet něco nového, zajímavého nebo hledat recepty na internetu. Stačí jen mrknout do bichle a je to. Mnohdy se dají recepty upravit i podle vašich chutí, takže můžete vymýšlet i různé obměny.




Přeji dobrou chuť a krásný víkend :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat