8. března 2021

HRAJEME SI: Kuličková dráha se svítícími kuličkami

Kuličková dráha je u nás jednou z nejhranějších. První jsme pořídili asi před dvěma lety a rozhodli jsme se pro plastovou kuličkodráhu Lena. Dost jsem pročítala různé recenze a rozhodla jsem se pro plastovou především z důvodu, že drží pevně. Opravdu pevně. Když ji mladší sourozenec třeba shodí, tak se nerozpadne na spoustu dílků, ale třeba jen na tři. 

Letos k Vánocům holky dostaly průhlednou kuličkovou dráhu se svítícími kuličkami a já se rozhodla, ve spolupráci s 4kids.cz, ještě pro jednu další, abychom měly mnohem více možností stavění. Můžete totiž stavět vysoko do výšky a vše krásně drží.

V dnešní recenzi bych vám tedy ráda představila tuto kuličkovou dráhu Marble Run. Tak se na ni pojďme detailněji podívat.

 

 

BALENÍ KULIČKODRÁHY

Krabice kuličkodráhy je s klasickým otevíráním pomocí zobáčku. Kuličkodráha je uvnitř rozdělena do dvou sáčků a kuličky jsou zvlášť v malém pytlíčku. Na straně balení máte přímo seznam, kolik čeho kuličkodráha obsahuje.


 

OBSAH KULIČKODRÁHY

Kuličkodráha obsahuje celkem 62 dílků z toho je 30 kuliček.



 

DETAILY JEDNOTLIVÝCH DÍLKŮ

Jedna sada vám stačí na postavení všelijakých druhů staveb díky různorodým dílkům. Vše je z pevnějšího plastu, ale rozhodně to není nic, na co byste chtěli šlápnout. I přes pevnější plast můžou dílky pod tíhou prasknout. Barvy jsou syté, výrazné, ale zároveň dostatečně průhledné tak, aby v nich byly snadno vidět svítící kuličky.





 

Závěrečné "nožky" zachycující kuličku jsou celkem čtyři, takže můžete stavět jak do výšky na dvou nožkách, tak i pevnější stavbu na čtyřech.

 


 

NÁVOD

Balení obsahuje návod pouze na jednu základní stavbu, což je docela škoda. Ne každý má buňky na vymýšlení dalších staveb, třeba zrovna já, a inspirace na další stavění by se určitě hodila. I pro děti, které sice rádi staví podle vlastní fantazie, ale ne vždy je stavba stabilní a když už je stabilní, tak neni funkční. Řešení chyby je může demotivovat. I proto by bylo fajn pár návodů, které by postavily samy a byly jak stabilní, tak i funkční.


 

SVÍTÍCÍ KULIČKY

Do kuličkodráhy používáme nejčastěji skleněnky. Tyto kuličky jsou ale lehké, že je pomalu v ruce necítíte. Nekutálí se takovou silou, jako ty skleněnky, ale tady jde především o ten zážitek svítících kuliček.


 

Kuličky jsou ve třech barvách (zelená, růžová, modrá) a od každé barvy je deset kusů.


 

Nasvicovala jsem je přímo u žárovky lampičky v obýváku a neřekla bych, že svítí tak, jako třeba svítící karty Černý Petr. Kuličky svítí méně, ale v kuličkové dráze jsou i přes to dobře vidět. Takže účel je splněn, i když by mohly svítit trochu více.


 

PÁR STAVEB PRO PŘÍKLAD

První stavba je podle přiloženého návodu. Další dvě stavby jsou už podle fantazie manžela a Klaudinky, kteří spojili své síly. Já jsem přesně ten typ, který by nepostavil funkční stavbu ale podle návodů bych stavěla ráda.




 

DETAILY STAVBY

Poslední stavbu jsem nafotila ješté detailněji pro představu vzájemného propojení. Někdy je potřeba do sebe dílky více zatlačit, to děti samy nezvládnou. Jindy dílky sestaví samy bez problémů. Stavba je ale celkově opravdu pevná a dobře drží. Nic vachrlatého o co byste nemohli ani zavadit.






 

ZÁVĚREM

Pokud hledáte netradiční a zároveň funkční kuličkovou dráhu, u které se nemusíte bát, že každou chvíli spadne, věřím, že vás tato kuličková dráha Marble Run zaujme. Sázela jsem na jistotu bez dlouhého váhání a to díky zkušenosti s kuličkodráhou Lena, se kterou jsme opravdu velmi spokojení.

Tuto máme prakticky od Vánoc, takže je recenze v podstatě s několikaměsíčním odstupem a určitě nebude na škodu pořídit rovnou dvě nebo klidně i tři sady. Ať máte možností nespočet.

Pokud vás kuličková dráha se svítícími kuličkami zaujala a rádi byste jednu takovou měli doma, najdete ji na eshopu 4kids.cz přímo ZDE


Cena: 349Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat