12. března 2021

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - leden/únor 2021

Kuchtící krabice jsem začala podporovat na podzim roku 2019. Od té doby prošly velkou změnou - můžete se mrknou na starší články, ať máte srovnání. Změnou prošly jak graficky, tak i obsahově. Nová grafika jim dala šmrnc, ale i přes to chystaly další změny. 

Tato krabice je úplně první z dvouměsíčních kuchtících krabic, které jsou doplněny o tvoření a více dárků pro radost. a aby toho nebylo málo, přidalo se i na počtu receptů, které jsou vymýšleny přímo pro kuchtící krabice.

Nově se v kuchtících krabicích budete setkávat i s kreativními dárky, pracovními listy a receptů bude jednou tolik. Stále si je můžete buď předplatit anebo si objednat jednu na zkoušku. Tak se na ni pojďme společně detailněji podívat.

 



Kuchtící krabice na měsíc leden/únor má název S LÁSKOU V OBLACÍCH.


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE 

  • Informační materiály
  • Nákupní seznam
  • Balení slunečnicových semínek
  • 6 receptů se slunečnicovými semínky
  • Návod na tvoření
  • Vzorky čajů od Sonnentoru
  • Vzorek koření od Sonnentoru
  • Červený krepák
  • Vykrajovátko srdíčko
  • Pytlíček s neloupanými slunečnicovými semínky

 

INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály vám představí slunečnicové semínko jako takové, abyste se s ní co nejvíce seznámili. Nesmí chybět ani nákupní seznam, který vám velmi usnadní přípravu všech receptů. Nově se přidaly informace o dárcích, které na vás v krabici čekají. Také zajímavosti o tom, jak to mají ptáčci v zimě. No poslední list je zaměřený na valentýnské zápichy do muffinů z krepového papíru. Je to fotonávod, takže přesně bod po bodu víte, co dělat. Všechny materiály jsou oboustranné.



 

RECEPTY SE SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY

Zařadit slunečnicová do receptu se může zdát náročné, ale zde máte rovnou 6 receptů se slunečnicovými semínky a pokud odebíráte pravidelně newsletter, tak ještě tři další recepty máte v emailu. Samotnou mě překvapilo, kam všude se dá zařadit a je to dobře, protože je velmi zdravé.

 


 

BALENÍ SLUNEČNICOVÝCH SEMÍNEK

Tradiční nákupy v bezobalovém obchodě, kde autorka potřebné suroviny nakupuje, už znáte. Pytlíky z kuchtících krabic nevyhazujte, ale schovávejte si je třeba na vaše vlastní bezobalové nákupy anebo na oříšky, které budete uzobávat na cestách.

 


 

DÁRKY PRO RADOST

V této zamilované kuchtící krabici jsme měli několik sáčků Usmrkánka, který je u nás základem dětskýh čajů a máme ho neustále v zásobě. No a také koření s názvem Polibek Slunce, opět od Sonnentoru - toto koření doporučuji šoupnout například do dýňové polévky. Dále červený krepový papír, srdíčkové vykrajovátko a látkový sáček plný neloupaných slunečnicových semínek pro ptáčky.

 


 

VYZKOUŠELI JSME RECEPTY

 

Křupavé domácí müsli

Tip na domácí müsli potěšil. Je to skvělý tip na snídani i svačinu. Můžete si je dát jen tak na zobačku, s mlékem, s jogurtem i tvarohem. A se zakysanou smetanou jsou taky výborné. Já miluju především čokoládovou verzi, ale holky jsou pro změnu na ovocné. My do tohoto receptu využili zbytky mrazem sušeného i klasicky sušeného ovoce, které jsme měli ještě od Mikuláše. Takže je to super tip i na to, jak využít poslední kousky v pytlíkách. Je výborné a moc mi chutná.

 


 

Banánovo-borůvkové ovesné muffiny

Mňáááááááám! Tohle se teda povedlo! Dlouho jsem neměla tak výborné muffiny, které se doslova rozplývají na jazyku a kterých chcete víc a víc a víc. Tento recept řadíme mezi naše nejoblíbenější a brzy je zase upečeme. Vytvoří se na nich jemná kůrka, která křupne a následně se doslova rozpustí v puse. Slast!

 


Tvarohové sušenky s arašídovým máslem

Velmi zajímavý tip na sušenky, které se tvoří z poměrně řídkého těsta. Já bych si je dokázala předsstavit k snídani také k jogurtu, tvarohu ři zakysané smetaně. Jsou dobré samy o sobě, ale raději bych si je do něčeho namáčela.

 


 

Kokosové sušenky na špejli

Mňáááááááááááááám! Tak tohle se taky povedlo. Původně měly být slepované a na špejli, ale copak se to dá? Jsou tak výborné, že jsme se na slepování prostě vyprdli a zaprášilo se po nich jen tak. No a razítka jsme využili naše nejoblíbenější z Tescomy. To jsou podle mě ty nejlepší razítka vůbec.

 


 

Semínkový chléb bez mouky

Upřímně řečeno, takové chleby nekupujeme. Na mě je to až moc zdravý říkám a když jsem držela přísnou protikvasinkovou dietu a zkoušela jsem něco podobného, raději jsem byla bez pečiva. Tady mě ale překvapila chuť. Normálně se to jíst dá a neni to vůbec špatný. Milovníci semínek budou určitě nadšení a opět je to skvělá vitamínová bomba. Jen musíte opravdu hodně, hodně, hodně kousat :-D.

 


 

Slunečnicové máslo s avokádem

V podstatě slaná pomazánka absolutně nefotitelná, protože má všelijakou barvu díky avokádu a slunečnicovým semínkům. Můžete si ji rovnou namazat na výše zmíněný semínkový chléb. Jen je potřeba nechat ji z lednice povolit. Ztuhne, že by se dala krájet. Chuťově mě vyloženě neoslovila ale kombinace avokáda a slunečnicových semínek je extra zdravá, tak se člověk hecne :-).

 


ZÁVĚREM

Kuchtící krabice jsou sice dvouměsíční, ale o to víc nadupanější a užijete si je intenzivněji. Vše je provázáno i s tvořením, zajímavými informacemi, děti se něco přiučí a u receptů nebudete vědět, který dřív vyzkoušet.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.  


Cena: 599Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat