5. června 2023

LUŠTÍME: Cestovní aktivity od Kvída

Jedny z nejvděčnějších aktivit (nejen) na cesty jsou kromě samolepkových sešitů či LCD tabulek také jakékoliv mazatelné sešity. V edici Kvído od Albi jich vzniklo hned několik a já bych vám v této recenzi představila rovnou tři, které jsme dostayi k vyzkoušení. 

Vybrala jsem si Hledej a najdi, Labyrinty a Prázdniny, které se mi pro holky líbily nejvíce. Sice je na nich věkové doporučení 3+, ale labyrinty jsem vybírala pro Klaudinku a líbí se jí, stejně jako ostatní aktivity. Od doporučeného věku se můžete odrazit, ale neznamená to, že by starší dětí nezabavily.

Tak se na ně pojďme podívat blíže :-).

 

 

CESTOVNÍ AKTIVITY - PRÁZDNINY

Prázdniny jsem vybrala čistě tématicky, protože se blíží rychlostí blesku a zalíbila se mi dvoustrana kempování, když jsem listovala na eshopu. Tento sešit je určen dětem 4+ ale přitom mi přijde jednoduší, než Labyrinty, které jsou určeny dětem 3+. 


 

Nejdříve spojíte ptáčky  na větvích se správnými vajíčky a zakroužkujete všechny rozdíly na dvou různých obrázcích. Čeká vás také počítání čtyř druhů zmrzlin, které musíte nejdříve všechny najít a následně je správně spočítat a zakroužkujete všechny věci, které nepatří do moře. Podíváte se do Japonska, kde vyhledáte všechny předměty dle legendy dole.


 

Doplníte větev abecedového stromu, vyzkoušíte si zvířecí sudoku, mezi souhvězdím se pokusíte najít cestu až na měsíc a také najdete ke konvici její šálek, naučíte se kreslit sovičku a spojíte předměty s jejich stíny.


 

Na kempingové dvoustraně najdete všechny zmíněné předměty. Dále najdete přesně vyobrazené řady jk svisle, tak vodorovně ale i šikmo. Doplníte tajuplnou řadu správným obrázkem a doplníte počet jednotlivých předmětů v hromadě sportovního náčinní. Pomůžete najít dívce cestu za fialovým klubíčkem a zakoužkujete všechny rozdíly na obrízcích vpravo.


 

Najdete také čtyřsměrku, ve které je potřeba najít slova podle obrázků, vyhledáte dvojníka berušek, doplníte číselné řady na zvířatech a nechybí ani jednoduchá matematická rovnice. Také najdete stejné dvojice, zakroužkujete 7 věcí, které na stranu nepatří a v neposlední řadě vyluštíte snadnou křížovku a spojíte páry bačkor.


 

CESTOVNÍ AKTIVITY - LABYRINTY

Labyrinty jsou pro děti ve věku 3+ ale přijdou mi náročnější a složitější, proto jsem je cíleně vybírala jako zabavení Klaudinky, která je ice zvládne levou zadní ale pořád jí to zabere nějaký ten čas.


 

Nejdříve najdete cestu k sarkofágovi, ale musíte se vyhnout hladovým broukům. V Dubaji se nachází největší mrakodrap na světě a vy máte za úkol pomoct ptáčkovi proletět mezi mraky a dostat se až na vrchol.


 

Pokusíte se najít nejlepší cestu saharou až na kopec, pomůžete dívce dostat se do chrámu Al-Khazneh, proplujete bludištěm s koberci a pomůžete myšce dostat se do děravého sýru. Na obrovskou palačinku dávají Etiopané spoustu lahodných dobrot, dokážete se dostat k vajíčkům? Nasedněte do terenního auta a dojeďte až k oáze, ale pozor na duny!


 

Dále se podíváme na exotickou pánev, na které je potřeba vyhnout se všem horkým ingrediencím.Na vedlejší straně pak narazíte na empress market, což je císařský trh v Karáči, kde se proderete kořením až k pultu s kari. Přesuneme se ke kávě, kterou se potřebujete trefit do červeného šálku se žutými puntíky a také neminete vtipnou stranu s dojnou kravou, kdy musíte následovat správný střik vemene až do šedé bandasky. Na ostrově Chiloé najdete domy na kůlech a máte za úkol doplout až do bílého domku. Pomůžete i cestovatelům projet savanou a vyhnout se zvířatům.


 

Jamajčance pomůžete najít žlutý obdélníkový korálek a rozhodnete, které ze dvou dětí pije kokosový džus. Peruánské holčičice pomůžete ostříhat lamu alpaku a následující strana vás zavede ke hvězdám, kde máte za úkol dostat se až k té velké a tam napsat své jméno. Také pomůžete lidem na moři najít cestu k jejich ubytování, ptáčkovi najdete cestu z hlavy losa, Bastienovi najdete provázek ke drakovi a jako poslední pomůžete želvě najít vejce, která právě snesla.


 

CESTOVNÍ AKTIVITY - HLEDEJ A NAJDI

Hledej a najdi mi přišly ze všech možností nejjednodušší a proto jsem je vybrala cíleně pro nejmenší Olivku, které byly tři roky v lednu. Jsou to tedy vždy celé dvoustrany s legendou plnou obrázků k vyhledávání.


 

Nejdříve se podíváte do parku, kde budete hledat například skateboard, sušenku či oranžový balon a pak přejdete na ulici, kde je potřeba najít dvě mince, čtyři pírka nebo například tři hvězdy.


 

Na nádraží najdete dva dvoubarevné kufry, tři kšiltovky nebo například čtyři loga. Z nádraží přejdete na stavbu, kde se zatoulalo šest pytlů cementu, pět kamenů a mimojiné takétři žluté rukavice.


 

U hasičů pomůžete najít tři vysílačky, čtyři baterky a taky píšťalku. Následně omrknete venkov, kde se poztrácely čtyři balíky slámy, pět ptáčků a osm jablek.


 

Neminete ani závodní formule, u který je nutno najít tři cílové vlajky, čtyři hasicí přístroje i tři skvrny od oleje. Přejdete přes monster trucky, kde najdete například oranžové dveře, šest zakopaných pneumatik nebo dva balonky. Podíváte se také na moře, kde si odškrtnete dva slaměné klobouky, sedm záchranných kruhů idva opalovací krémy. No a celý sešit končí ve vesmíru, kde objevíte pět šroubků, ufo i meteority.



 

ZÁVĚREM

U každého sešitu je v plastovém obalu (který si zachovejte ideálně) černá fixa ale bez houbičky. Nejsou to takové ty typické Kvído fixy s houbičkami ale ničemu to nevadí, jen dejte dítku k ruce třeba kapesníček, aby si mohlo své cestičky a luštění mazat. 

Vypíchla bych cestovní sešit s labyrinty, kde je i dost zajímavých naučných informací například kde se nachází nejvyšší mrakodrap, že se v Peru starají o lamy alpaky a mnoho se dá rzvést i mimo učení například druhy koření, potraviny na pánvi či palačince apod.

Cestovní aktivity prázdniny jsou takovou všehochutí, kde najdete opravdu od každého luštění něco ale tím,ž e obsahují křížovku i čtyřsměrku mi přijsou složitější pro děti 4+. Každopádne já je cílila na Sofinku, kterou baví a najde si v tom to, co zvládá, jinak jí radí Klaudinka.

No a Hledej a najdi je parádní sešit pro nejmenší, kde stačí hledat podle obrázků a nepotřebují nic následně číst nebo složitě luštit. 

Holky cestovní aktivity střídají společně s LCD tabulkami a dalšími hračkami, které mají v autě po ruce a které ani nebereme zpátky domu. Skvělé u těchto smazatelných sešitů je i to, že jsou v podstatě voděodolné, takže se hodí jako zábava k vodě, když si budete chtít odpočinout na dece. Tím, že se zabaví malé i větší děti je o zábavu postaráno.

Na eshopu Albi najdete ještě tři další témata - Cestování, Ochrana přírody a Vesmír. Kompletní nabídku všech cestovních aktivit najdete přímo ZDE.


Cena: 134Kč (původně 149Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat