27. června 2023

PEČUJEME: Mých TOP 7+1 produktů z eshopu Medarek.cz

S rodinnou firmou manželů Horákových mám voňavou SPOLUpráci už několik let. Pamatuju si, když teprve vybíhali do světa se svými produkty a já o nich poprvé četla na Modrém koníkovi. V té době jsme jsme dali hlavy dohromady a já mohla vyzkoušet jejich balzámy, které jsou doslova k sežrání!

Od té doby neskutečně vzrostli, přejmenovali se trvale na Medarek.cz a posunuli laťku do výšin. Kromě vlastních produktů prodávají také mnoho kvalitních a netoxických produktů jiných firem. Stále jsme v kontaktu a díky tomu pro vás mám pravidelně slevové kódy a ukazuji vám novinky.

Často se mě ptáte, co u nich pořídit a co je takový ten "must have" a já se spontánně rozhodla, že vám sepíšu článek s TOP produkty, které rozhodně musíte mít. Samozřejmě bych vám nejraději napsala "vykupte to všechno!" ale vím, že to někdy prostě nejde. Tak vám tímto článkem snad alespoň trochu pomůžu v rozhodování. Topky nejsou nijak zvlášť seřazeny a na konec článku přidám ještě další doporučení, tak určitě čtěte až do konce :-).


 

PROPOLISOVÁ TINKTURA

Propolisová tinktura je z mého pohledu nutnost každé lékárničky. Kvůli obsahu alkoholu denaturovaného mentolem by se neměla používat pro děti do 3 let. Je skvělá na bolest v krku nebo na postižená místa po zubním zákroku. Netradiční využití z vlastní zkušenosti doporučuji při piercingu jazyku - už tehdy, když mi bylo 17, jsem používala právě propolis na rychlejší hojení. Propolis je tekuté zlato, to se ví - s tím souvisí i například propolisová mast, kterou jsme používali na rány, škrábance apod. protože narozdíl od spreje nepálí.


 

ZÁZRAČNÉ SRDÉČKO

Zázračné srdéčko je základ každé domácnosti. Neustále o něm píšu, jakým je zázrakem, jak pomáhá, ulevuje, léčí, hojí. Je tak kouzelný, že bych tomu bez vlastních zkušeností těžko věřila. Nejlépe kdybyste měli malé neustále po ruce na cestách, jen se snažit držet v chladu (v rámci možností) a druhé velké doma v lékárničce. Voní jako marcipán, že byste si nejraději ho matlali pod nos, abyste nějakou dobu necítili nic jiného. Využijete ho na jakékoliv praskliny, strupy, odřeniny .. já si s ním mazala i ránu po hřebících na noze (i když jsem měla mnohem víc, ale vždycky jsem to někam utřela). Suché rty můžete také mazat, i když ho v cukuletu slíznete. Promazávala jsem si s ním i hojící se popáleninu na ruce, kterou byste u mě našli jen detailním pohledem (s letním opálením trochu vylezla).


 

MÝDLO PRO NEJMENŠÍ - MEDVÍDCI

Medvídci v podobě malých mýdélek jsou naprosto geniálním nápadem, který aktuálně sice není skladem, ale slibuje se, že přibližně za týden by měly být. Ale pozor! Pak další várka bude až na Vánoce, tak si udělejte zásoby. Medvídci s Klaudinkou cestují na tábory i školu v přírodě. Zabalím ji jednoho či dva do malého boxíku a vložím do kosmetické taštičky. Dokonalé cestovní balení přírodního mýdla, které mizí postupně. Vždy odeberete jednoho dva medvídky, které používáte do zmizení a další čekají, až na ně přijde řada.


 

LEVANDULOVÉ MÝDLO

Já jsem milovnice levandule, dlouhé roky .. levandulové svíčky, levandulové sušenky, levandule ve skříni, levandulové polštářky a samozřejmě levandulové mýdlo. Tohle mám zrovna otevřené ve skříni, ale měla jsem jich několik. Výhodou je, kromě skvělé pěnivosti, že ho vymydlíte až do posledního kousku a to doslova. Na praní používám (překvapivě) levandulovou Tierru ale občas k ní nastrouhám i toto levandulové mýdlo. Něměkne a svou tvrdost si drží až do samého konce. Pro každou milovnici levandule, jako jsem jááá. S ním ale souvisí také levandulový balzám, který už nemám, ale ten jsem používala jako odpuzovač hmyzu a mazala jsem s ním i štípance od komárů - dokonce se doporučuje i na štípance od včel. Já sice nemusím moc různá mazání ale pokud to voní po levanduli nebo čemkoliv, co bych snědla, to si nechám líbit!


 

KOKOSOVÉ MÝDLO

Kokosové mýdlo jsem ve velkém používala na praní. Někdy jsem ho přistrouhala k bezvoňavému pracímu gelu od Tierry, někdy jsem ho nastrouhala k ručnímu praní a využijete ho také na běžné mytí těla. Stejně jako levandulové a obecně všechna mýdla od Medarka - i tohle vydrží pevné až do posledního vymydlení. Už jsem jich měla několik a nejvíce ze všeho skončí právě v praní. I když je strouhání teda pěkný vopruz :-D. Je dobré je mít v záloze! Zrovna před pár měsíci stalo, že mi došel prací gel a nedostala jsem se do obchůdku k dotočení, tak jsem nastrouhala kokosové mýdlo a prala vesele dál. A dodám ještě vtipný příběh - když se s nimi myl poprvý Tom, tak celej v šoku tvrdil, že se ještě nikdy necítil tak čistý .. hahaha :-D.


 

ZINKOVÁ MAST

Se zinkovou mastí jsem si užila dost, když jsem řešila Sofinčin ekzém. To byla šílená jízda, na kterou nerada vzpomínám. Využila jsem jí také na opruzenou plenkovou část a když Tom vyměkne, namažu mu s tím problémové části na zádech. Nejlepší by bylo, kdyby si s ním mazal i ekzém na ruce, ale je odpůrce mastiček, takže ho člověk jen tak nedonutí. Proto bych mu spíš pořídila zinkové mýdlo, u kterýho by nemusel tolik brblat. Je skvělá pro citlivou pokožku se sklony k zarudnutí a ráda bych ji měla časem i v babyclubu jako "erární" mastičku pro děti na plenkách. Zinková mast dokonce vyhrála nádherné 2. místo v soutěži MAMAvolba 2023.


 

ROZMARÝNOVÉ MLŽENÍ

Nejlepší z nejlepších přírodních repelentů ever! Co mám děti, tak jsem zkoušela i různé náramky, ale nic nezabíralo tak, jako když jsem dostala pár let zpátky tento repelent, který budu muset pořídit znovu, protože jsme ho nestihli úplně dostříkat a už má po lhůtě. Tak dlouho vám totiž vydrží tato litrová lahev s trvanlivostí 24 měsíců. Voní pořád krásně, ale nejsem si jistá, jestli ještě bude plnit účel. Za málo peněz je opravdu hodně muziky. Co jsem holky stříkala, to neměly ani klíště ale jakmile jsem nenastříkala sebe, tak šup a bylo tam. Můžete ho přelít do jakékoliv malé lahvičky s rozprašovačem, kterou zrovna doma najdete anebo si koupit nějakou prázdnou. Aktuálně není dostupný, protože jste ho vyprodali, ale pohlídejte si ho :-).


 

MARCIPÁNOVÝ BALZÁM

No a jako +1 jsem zvolila novinku, která mi nedávno dorazila a tím je neuvěřitelně voňavý marcipánový balzám z mangového másla a švestkového oleje. Je vhodný jak pro miminka od narození, tak i pro ženy jako pleťový balzám. Zatím jsem ho zkoušela párkrát, stačí ho opravdu maličko a krásně se roztírá. S tím, jak voní, je velmi těžké trefit se prstem na obličej a ne rovnou do pusy! :-D



ZÁVĚREM

Když už budete projíždět eshopem, mrkněte se také na novinky, jako je například Mast pro maminku - vhodná nejen na promazávání bradavek či zjizvené pokožky, ale omrkněte také novinky v podobě několika druhů deodorantů, kvalitní doplňky stravy, opalovací krémy a nezapomeňte si pořádně zamlsat, protože i ty sladkosti mají dokonale vymazlené.

Se všemi produkty jsem byla zatím maximálně spokojená a nejvíce mě teď láká vyzkoušení jejich deodorantů, protože na něco takového jsem poměrně náročná - nebo teda mé tělo je trochu více náročnější, ale věřím, že se jim povedly jak nejlépe mohly. Na všem si dávají maximálně záležet a je neuvěřitelný, jak se ze dvou snílků stala opravdu skvělá firma.

Doufám, že vás moje tipy inspirovaly a hned poběžíte nakoupit nejen sobě, ale také vašim blízkým. A jakmile budete mít v blízkosti nastávající maminku, tak už víte, jakou kosmetikou ji podarovat :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat