6. června 2023

ZA VÝLETEM/HRAJEME SI: Bingo na výlety - Postřehovka v přírodě

Kvído cestovatel ví jak zpestřit cestování s dětmi v různém věku. Praktická kovová krabička, kterou snadno schováte do kapsy, kabelky či jakéhokoliv batůžku, v sobě skrývá hru Bingo, skvělou aktivitu na výlety i procházky po okolí. Ve spolupráci s eshopem Albi bych vám ji v této recenzi ráda představila blíž.

Hra, která je v podstatě jednoduchou postřehovkou, je určena dětem ve věku od 4 let a zabaví se s ní minimálně 4 děti, ale pokud cestujete se skupinkou, můžete je jednoduše rozdělit do dvojic.

Tak se na ni pojďme podívat :-).

 

 

OBSAH HRY BINGO NA VÝLETY
  • Pravidla
  • 4 malé karabiny
  • 6 větších karet
  • 72 kartiček s obrázky



BROŽURKA S INFORMACEMI

V brožurce se dočtete, jaký má postřehová hra cíl, jakým způsobem celou hru připravit, jaký je průběh hry, pravidla hlášení dle konkrétního obrázku, konec hry a další herní varianty.

 

 

HRACÍ KARTY

Na výběr máte celkem 6 hracích karet, které nejsou oboustranné. Karty jsou z odolného plastu, takže jsou ideální na tůry, delší pobyty v přírodě a nebála bych se ani toho, kdyby zmokly nebo jste je namočili. Najdete na nich obrázky, které musíte nasbírat.


 

KARTIČKY S OBRÁZKY

Kartičky obsahují předměty, které můžete snadno potkat, když jste někde v přírodě. Je jich celkem 72 a z druhé strany mají napsaný název konkrétního objektu, kdybyste si náhodou z ilustrace nebyli jistí, o co se přesně jedná.

Jsou také z odolného plastu, takže stejně jako hlavní karty se jen tak neohnou, nezlomí a neviděla bych problém, kdyby se smočily nebo polily.

Tématicky jsou rozděleny dle barev, ale na hru jako takovou to nemá žádný vliv, protože hlavní karty jsou různorodé a ne dle barev.


 

Tématické rozdělení ale můžete využít k rozvoji slovní zásoby, pokud zrovna nehrajete a máte hru kompletně po ruce. Můžete si povídat o tom, co konkrétně tu stejnou barvu spojuje. Někde jsou vodní toky s počasím, jinde zase hromadná doprava s lidmi.


 

Rozeberete si třeba i konkrétní zvířata ve smyslu, které z nich potkáte přímo v přírodě, které někde ve vesnici a které například na farmě.


 

Další téma vypadá na stromy a lesní plody - takové věci můžete objevit i v běžném parku.


 

Tohle už je tématicky doslova les.


 

Turistické značení je skvělé pro starší děti, které se tak mohou naučit orientaci.


 

No a poslední je téma spíše vesnické nebo někde poblíž rozhledny či zříceniny.


 

Tady vidíte, jak vypadá druhá strana malých kartiček.



KARABINKY

Hra je až pro 4 osoby a tak obsahuje celkem 4 malé karabinky, na které si zavěsíte základní kartu a následně se snažíte co nejrychleji nasbírat vše, co na základní kartě je. Manipuluje se s nimi dobře, jen se při zavírání lehce zasekávají ale není to nic, co by vyloženě manipulaci vadilo. Jednoduše se dá zaseknout za poutko batohu nebo u kalhot.

 

 

A takto vypadá hotová kartička se všemi objevenými předměty.



 

ZÁVĚREM

Jedno BINGO už máme z loňského roku a pořád jsem nadšená z prakticky nezničitelných karet a  skvěle vymyšlené jsou i karabiny, které si děti mohou připnout někam k ruce a nemusí nic neustále držet. Mám pocit, že i je samotné baví, že hledají a nemusí u toho karty držet.

Hra je určena dětem od 4 let a přijde mi perefektní i pro školky, pionýrskou skupinu či dětské tábory, kde by se mohla perfektně ujmout. Já se pro ni nadchla a věřím, že bude pravidelnou součástí naších výletů. Jen tedy to focení při západu slunce mi moc nevyšlo, protože byla během chvilky skoro tma :-D.

Pokud vás Bingo na cesty z edice Kvído zaujalo a chtěli byste ho pořídit na vaše pravidelné výlety, najdete ho na eshopu Albi.cz přímo ZDE.


Cena: 224Kč (původně 249Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat