8. června 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červen 2023

Jakmile začne být venku krásně, čas v tu ránu letí rychlostí blesku a schránka už zase přivítala časopis Puntík, tentokrát již červnový, který vám v tomto článku více představím.

Puntíkovi prasknete všechny bubliny, najdet všechny číslice 6, zažijete dobrodrůžo s pandou Švandou, proklouznete bludištěm s mravenečky, pobavíte se nad nesmysly, popřejete Dinovi všechno nejlepší, přečtete si malovanou básničku, naporcujete dortíky, zhoupnete se s Májou a Pipem, vydáte se do pohádkového lesa, seznámíte se s kastelánem, sestavíte druhý díl hradu a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat blíž.

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PUNTÍK VYRÁBÍ BUBLINY

Jako první máte za úkol dokreslit další bubliny, aby jich tam bylo co nejvíce a postupně je prasknout tak, že do nich píchnete prstíkem. Pochytejte i ty nahoře, aby neuletěly až do oblak. Úvodní aktivity se mi mo líbí, je to skvělé nalákání a namotivování, které zvedne chuť pokračovat dál.

 

 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

Zase ty Puntíkovy číslice, kdy tentokrát hledáte vše, co se podobá číslo 6 a také nezapomeňte najít to, co je na straně celkem šestkrát.


 

3. PANDA ŠVANDA

Dnes je v ZOO dětský den a pro malá zvířátka je připraveno spousty soutěží. Švanda se do všech cílevědomě pustil, jenže pak se stalo něco, co nečekal. Zaskočil mu bonbon, protože ho měl v puse, když skákal v pytli. Jak to celé dopadlo a jaké je ponaučení, to se dočtete na konci příběhu.


 

4. BLUDIŠTĚ S MRAVENCI

Mravenečci se potřebují dostat do spodní komůrky, pomůžete jim najít cestu? Bludiště jsou vděčnou aktivitou, která baví zatím pořád jen Klaudinku i když už některé s přehledem zvládá.


 

5. HLEDÁME NESMYSLY

V tomto čísle je nesmysly zaměřená jen jedna strana, kde kromě všech vtipných nesmyslů musíte najít ještě tři nafukovací míče. Poradíte si jako vždy bez problémů?


 

6. MALOVANÁ BÁSNIČKA

Malované čtení začínáme konečně i s Olivkou. Začalo to úplnou náhodou, kdy sama ukazovala na obrázky u textů a pojmenovávala je, tak jsem k tomu přidala text a doplňujeme se navzájem. Tak snad jí to vydrží co nejdéle :-).


 

7. KRÁJENÍ DORTŮ

Na této straně máte za úkol, dle nápovědy nahoře, rozkrájet správně dorty. připravte si na to ostrou tužku a dejte si záležet. Čeká vás taky omalovánka jednoho rozkrojeného dortíku, který si vybarvíte a můžete si i vymyslet jakou bude mít příchuť.


 

8. MÁJA A PIP

Mája zatoužila po korunce a Pip ji ukázal, jak se dá jedna taková vyrobit. Také si vyrábíte korunky z pampelišek? Za úkol zde máte rozhoupat Máju, dokreslit duhu a obtáhnout obrázky z Májina snu. Tihle dva nás moc baví a doufám, že je v Puntíkovi budeme potkávat ještě dlouho :-).


 

9. POHÁDKOVÝ LES

Desková hra s pohádkovým lesem, ve které můžete narazit na čarodejnici, klíč, lesní vílu, truhlu, potok a mnoho dalších. Každý takový obrázek vám dá nějaký úkol, který musíte splnit - jedno kolo stát, vyjmenovat něco jedlého v lese, předvést vílí taneček apod. Jednoduchá hra s kostkou a figurkami :-).


 

10. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Hradní kastelán provází Žárovku s Edisonem po hradě. Má u sebe ale několik klíčů a vaším úkolem je najít a označit ten správný klíč. Poznáte ho tak, že prosvítíte vedlejší stranu, kde vám ho Bílá paní ukáže. Prosvěcovací strany jsou vděčné a baví neustále všechny. Chtělo by to možná další díl knižní podoby průzkumníka Žárovky :-).


 

11. STAVÍME HRAD - 2. ČÁST

V předchozím čísle jsme začali stavět parádní hrad, který můžeme s tímto dílem dokončit. Podobně už máme sestavený domek průzkumníka Žárovky, tak se obě stavby budou vedle sebe krásně vyjímat. Já jsem pořád dost překvapená, že domek drží a není poničen. Tak snad bude držet i tento hrad, do kterého se brzy s holkama pustíme :-).

 


 

12. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Skvělé tvoření pro celou rodinu s podobě sestavení piknikového koše. Dobroty do koše můžete také vytřihnout z letáku, novin nebo časopisů a vlepit je do koše společně s těmito. Piknik je parádní aktivita, na kterou se každoročně těšíme. Holky si na piknik často hrají uprostřed pokoje :-). 


 

13. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady v tomto čísle opět parádně inspirují. Naučíte se totiž nejen jak vesele zabalit dětskou svačinku v podobě motýlích kapsiček ale také si připravíte květinové piškvorky.



 

ZÁVĚREM

Červnový časopis Puntík nás nalákal především na piknikový čas, tak musíme co nejdříve něco vymyslet. Hned jak se počasí zase umoudří a bude krásně slunečno bez přeháněk.

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat