7. června 2023

ZA VÝLETEM: Zážitkový deník Karlovarský kraj

Zážitkové deníky máme doma už dva a to díky akci v Albertu, kde se daly získat za body. Jenže máme obecně Čechy a pak Moravu a Slezko, takže pro nás nic moc, ale řekli jsme si, že se to neztratí a postupně je budeme zaplňovat.

Albi má v nabídce aktuálně 13 zážitkových deníků rozdělených na kraje. Deníky jsou všechny na stejný způsob, takže lepíte turistické vizitky, plnít úkoly a zapisujete si zážitky. Jsou odlišeny barevně a v polici vedle sebe vypadají perfektně!

My se pomalu ale jistě pouštíme do plnění našeho zážitkového deníku z Karlovarského kraje, který bych vám chtěla, ve spolupráci s Albi, v této recenzi ukázat blíže. Tak se na něj pojďme podívat a společně ho prolistovat :-).

 

 

 

O ZÁŽITKOVÉM DENÍKU

Zážitkový deník nabízí 30 zajímavých míst, kam vyrazit na výlet v Karlovarském kraji. Vždy si na místě zakoupíte turistickou vizitku a splníte několik úkolů, abyste si ji mohli nalepit. Součástí deníku je také originální cesta za pokladem, kterou už jsme jednou podstoupili a je skvělá. Pokud neznáte turistické vizitky, dočtete se také o nich a seznámíte se s celým zážitkovým deníkem.


 

ABECEDNÍ SEZNAM MÍST V DENÍKU

Abecední seznam je takovým přehledem, jaké výlety vás čekají. My už na několika byli, dokonce i několikrát, protože jsou naše oblíbené, ale zdaleka jsme nebyli na všech. Tohle nás alespoň víc namotivuje a hlavně inspiruje, když budeme plánovat další (nejen) víkendové výlety.



 

LISTUJEME DENÍKEM

Výlety jsou po dvoustranách, takže co dvoustrana to jeden výlet. Na levé straně najdete prostor na nalepení turistické vizitky a informace o konkrétním místě společně s Kvídovo tipem. Řádky využijete k popsání toho, co se vám nejvíce líbilo a na pravé straně splníte úkoly, které jsou rozděleny na lehčí a těžší - což je skvělý, protože se zabaví jak malé děti, tak i starší školáci.

Líbí se mi, že jsou zařazeny výlety v přírodě i ve městě a doslova najdete většinu zajímavostí našeho kraje na jednom místě. Chybí mi zde ale Údolí Mlýnků, které by sem zapadlo jako zadek na hrnec a taky má svoji turistickou vizitku anebo bych ho s přehledem vyměnila za Skalky skřítků, kde jsme byli a už tam znovu nechci - což o to, že byla náročná cesta celkově ale ty mini schůdky cestičky o průměru půl metru hned u srázu dolu mi nepřišly moc bezpečné pro dospělýho natož pro děti - takže za mě v tomhle velký mínus a nejsem si jistá, jestli tam znovu půjdeme kvůli splnění úkolu v tomto zážitkovém sešitě.

Jinak jsou výlety vybrány krásně a pestře, to bezpochyb :-).






 

SAMOLEPKY PRO ZPESTŘENÍ DENÍKU

Samolepky v levé části využijete hned ze začátku deníku, podle toho, jak jste ve výletech pokročili a dalšími si můžete deník jen tak zpestřit jak se vám zachce.


 

MAPA MÍST V KARLOVARSKÉM KRAJI

V malé přihrádce na konci deníku najdete také složenou přehlednou mapu všech mmíst, které vás čekají a které si můžete postupně třeba vybarvit, jakmile je splníte.



 

KAPSA NA POKLADY Z VÝLETU

Nechybí ani kapsa na poklady z výletu, což může být pohled, razítko na papírku (doporučuju si kapsu vyplnit malými papírky právě na razítka apod.). Vše tak budete mít na jednom místě na památku schované.


 

ZÁVĚREM

Zážitkový deník je z pevného kartonu o velikost A5, takže se vejde opravdu do jakéhokoliv batůžku na cesty a dokonce i do kabelky. Tomovi se vejde doslova do vnitřní kapsy u riflové bundy. 

Zábava na celé léto jako dělaná a nemusíte se zabývat žádným plánováním a vymýšlením různých výletů. Tady máte vše jako na zlatém podnose a ještě můžete najít poklad :-).

Až na výlet na Skalky skřítků, který mě pár let zpátky pěkně nakrknul, je výběr parádní a těšíme se, až se nám začnou hromadit vizitky i vzpomínky na naše společné výlety. Za málo peněz opravdu mnoho muziky na několik měsíců.



 

Pokud vás zážitkový deník od Kvída zaujal a chtěli byste si ho (nejen) na léto pořídit, výběr ze všech krajů v republice najdete přímo ZDE.

 

Cena: 179Kč (původně 199Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat