12. srpna 2020

HRAJEME SI: Post Box Game - Poštovní schránky

Miluju hry značky Orchard Toys. Moc se mi líbí kvalita těch her, jsou pevné a bytelné. Také se mi líbí, jakým způsobem jsou ilustrované. Jsou originální a zábavným způsobem u dětí rozšiřují slovní zásobu nejen českých, ale také anglických slovíček

Post Box Game mám ve spolupráci s eshopem Booksforjoy.cz, kde najdete i mnoho dalších her této značky, stejně jako značku Usborne. Hra mě zaujala především proto, že obsahuje poměrně velké poštovní schránky ve čtyřech základních barvách a já v ní vidím mnohem větší využití, než na co je prvotně vyrobena.

Tak se na ni pojďme detailně podívat :-).




HRA OBSAHUJE

  • 4 poštovní schránky s podpěrami
  • 16 kartiček s dopisy
  • Návod



POŠTOVNÍ SCHRÁNKY

Poštovní schránky jsou z pevného kartonu ve čtyřech různých barvách. Nasadíte je na podpěry, které z nich ale vyklouzávají, takže se nedají vkuse přenášet. Jsou krásně veliké a děti hned zaujmou.





DOPISY

Dopisů je celkem 16 - 4x každá z barev. Také jsou z pevného kartonu, který je bytelný a troufám si říct, že zvládne s přehledem i polití.

Jen tak se neohnou, jsou opravdu pevné a oboustranné.

Na každém dopisu je vyobrazeno zvíře, které můžete do hry zapojit a pokud dítě správně uhádne barvu, může zkusit pojmenovat ještě zvíře.






ZPŮSOB HRY

Způsobů hry je hned několik. Také si můžete hru přizpůsobit konkrétní potřebě anebo si vymyslet úplně nové způsoby hraní.

Hrát můžete buď, že:

  • se hráči střídají v otáčení a vhazování dopisů do schránek podle barvy
  • si hráči vyberou každý svou schránku a vhazují do schránky pouze svou barvu a hra končí v době, kdy jsou do schránek vhozeny všechny dopisy
  • si opět hráči vyberou každý svou schránku, ale hra končí už když jeden z hráčů najde všechny čtyři dopisy ve své barvě




DOPORUČENÝ VĚK

Hra se oficiálně doporučuje pro děti od 2 let a výše, ale já bych ji viděla už v době, kdy dítko začíná bavit různé vhazování. Může s hrou pracovat ještě dříve, než se začne zajímat o barvy. Trefovat se do cíle a prohazovat dopisy je pro děti zajímavou činností.


ZÁVĚREM

Tipů, jakým způsobem učit barvy je mnoho, ale hra, jako je tato, mi u holek dříve chyběla a je to zároveň skvělá inspirace, jak trénovat barvy a zároveň i jemnou motoriku.

A pokud děti barvy už umí, můžete zapojit i názvy zvířat - každý dopis má na sobě obrázek zvířete, tak si je můžete zkusit pojmenovat a případně zapojit u některých i zvuky.

No a když ze hry dítko vyroste, můžete ji zapojit jako schránku na dopisy v dětském pokoji a posílat dětem pohledy nebo psát dopisy a tak různě - fantazie nemá hranice :-).

Hra je určena pro 1-4 hráče. Takže můžete zapojit i sourozence anebo hrát jen s jedním dítkem.

Post Box Game aneb Poštovní schránky najdete na eshopu Booksforjoy.cz přímo ZDE.


Cena: 350Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat