13. října 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - říjen 2020

Říjnový časopis Tečka měl tetokrát malé spoždění, ale my jsme v posledních týdnech tak moc zaneprázdnění, že nám to ani nepřišlo.

Na titulce je krásná panda červená, na kterou se jezdíme koukat do chomutovského zooparku. Mně osobně se jako zvíře moc líbí a Klaudinka je už ve věku, kdy ji přijde vtipné, proč je to panda když jako panda vůbec nevypadá :-D.

Zažijete říjen všemi smysly, v hledačce se vrhnete na dýně, procvičíte si počty u oříšků, otestujete své kuchařské znalosti, vyzkoušíte si připravit šnečí závitky, rozluštíte zmizíkov, vytvoříte si lesní strážce, zařádíte si s dubánky, přečtete si pověst o orloji, vytvoříte listohrátky, vyzkoušíte magnetickou sílu, seznámíte se s (ne)známými tvory, dozvíte se zase pár zajímavostí, vyluštíte křížovku, uniknete z půdy a ještě mnohem víc :-).

 

 

A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?

 

1. HURÁ NA DÝNE

Hned v úvodu hledačka, kde máte za úkol najít ještěrku, šneka, ztracený klíč a tužku. Dále je potřeba spojit čísla a vybarvit vzniklý obrázek černou barvou. Klaudinka ještě čísla nespojuje ale hledání ji baví víc a víc .. a dýně, to je něco pro ni.


 

2. KDO SI DÁ OŘÍŠKY

Početně náročnější aktivita týkající se sčítání a odčítání. Je tedy určena spíše starším dětem, které již počítají, ale i s mladšími se určitě bez problémů doberete konce. Nezapomeňte vyznačovat cestu, ať veverka ví, kudy jít. 


 

3. VAŘÍM, VAŘÍŠ, VAŘÍME!

Dozvíte se v jaký den slaví svátek všichni kuchaři, kuchařky, kuchtíci i kuchtičky. Zkuste otestovat své znalosti a odpovědět na otázky v kvízu na pravé straně. Určitě víte, co je to kabanos, kebab laskonka, feta apod .. nebo ne?


 

4. KLASÁČKŮV RECEPT

Zase jeden ze skvelých tipů od Klasáčka. Recept, který určitě vyzkoušíme co nejdříve to půjde a třeba to vyjde rovnou na víkendovou rodinnou oslavu narozenin našich cácorek. Takových tipů není nikdy dost a jedná se o fofr recept, který připravíte cobydup.


 

5. ZMIZÍKOV

Zmizíkov je u Klaudinky tak nějak podle nálady. Někdy do toho doslova vejrá půl hodiny a jindy ho třeba úplně přejde. Mě ale baví moc. Kolikrát si říkám, že tam musí být asi nějaký chyták že třeba vůbec nic nezmizelo - aneb, když si rodič užívá dětské luštění. 


 

6. LESNÍ STRÁŽCI

Aneb další aktivita, která baví mnohem víc mě, než holky. I když Klaudinka v kreslení a malování udělala za poslední rok velké pokroky a už neřiká pořád dokola, že to neumí a že nechce - bohužel to hodila na Sofinku a teď to řiká Sofi :-D. Podle hodu kostkou si vytvoříte postupně svého lesního strážce, kterého můžete následně pojmenovat.


 

7. DUBÁNCI

Dubánci a jejich bezkonkurenční výrazy a k tomu navíc osmisměrka, ve které se dozvíte koho Dubánci pozvali na strašidelnou podzimní oslavu. Dubánky určitě doporučuji sledovat i na Instagramu. Je to skvělé pobavení a zároveň neustálá fascinace nad všemi těmi nápady, co s nimi jejich autor vymýšlí.


 

8. LISTOHRÁTKY

Listohrátky jsou aktivitou, na kterou v poslední době víc narážím, ale tohle je zase o kus jiná inspirace a hned, jak u nás přestane pršet (snad budou ještě použitelné listy) a počasí se trochu umoudří, ráda bych něco takového vyzkoušela nejen doma, ale třeba i v babyclubu. Stačí opravdu málo a tak krásná dekorace je na světě.


 

9. (NE)ZNÁMÍ TVOROVÉ

Na zemi žije mnoho živočichů, nad jejich jménem nebo podobou zůstává rozum stát. Zjistíte kdo je kapybara, moloch atlas velký nebo panda červená. Já se přiznám, že neznám jen molocha, který na mě působí jako název nějakého záporňáka z akčního filmu :-D.

 

 

10. ÚNIK Z PŮDY

Další díl pravidelné únikovky, která vás tentokrát zavede na půdu. Tobíkův starší bráška Tonda si často chodí hrát se svými kamarády na půdu. Tobík by rád chodil s nimi, ale nechtějí ho tam, protože je prý malý a bál by se. Tobík využil toho, když byl jeho bráška u babičky a vydal se na půdu sám, ale dveře se zabouchly. Navíc nikdo neví, že tam je.


 

Časopis Tečka! je časopis pro malé školáky ve věku 6+. Pravidelně se v něm setkáte s příběhy s porozuměním, luštěním, malováním a tvořením, záhadami a zajímavostmi, komixy, přírodou, únikovkou a spoustou dalších aktivit.  

V trafice stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 36Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-). Můžete využít i sourozenecké předplatné s Puntíkem

Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat