29. října 2020

LUŠTÍME: Bludiště 3 - Zámek v oblacích

První díl této knižní série bludišť s názvem Bludiště - Staň se soukromým detektivem mě nadchnul a moc jsem se těšila na díl druhý, na který jsem psala recenzi před několika měsíci s názvem Bludiště 2 - Záhada zlaté věže. No a po objevení dílu třetího jsem jásala radostí, protože mě tyto knihy moc baví. 

Ano, píšu o sobě především, protože jsem na podobných knihách vyrostla a četla jsem si v nich neustále dokola. Ale Klaudinka si je kolikrát taky vezme anebo si přisedne ke mně a luštíme spolu, protože ve dvou se to lépe táhne. Na samotnou Klaudinku je to ještě v 7 letech náročný.

V dnešní recenzi bych vám tedy, ve spolupráci s nakladatelstvím Grada, ráda představila třetí díl s názvem Bludiště 3 - Zámekv oblacích.



"Ve třetím díle oblíbené série se nacházíme v Ostovním městě, kde se má vystavovat drahocenné vejce, které je veřejnosti ukázáno vždy jen jednou za padesát let. Nejsou tu jen naši přátelé - bludišťový detektiv Pierre a jeho kamarádka Carmen -, ale také dva záhadní muži se železnými maskami. Ochrání Pierre vzácné Kouzelné vejce, nebo se mu ztratí v bludištích? Projdi si všechna ďábelsky složitá bludiště, najdi ukryté předměty, vyřeš zvláštní úkoly a další drobné záhady na každé stránce této fantasticky ilustrované knihy."

 


ÚVOD A OBSAH

Představte si ...

Ostrovní město, město ležící u moře. Ne na pobřeží, ale na malém ostrůvku vyrostl silný a vysoký strom, zvaný Velký strom, jehož větve dosahují až k nebi a koruna se skrývá v mracích. Na samém vrcholu stromu je tajemný zámek v oblacích a v něm jeden z nejvzácnějších pokladů - Kouzelné vejce.

Na prvních stranách knihy najdete návod, jakým způsobem hrát a luštit. A také vlevo dole mrkněte na obsah dvoustran, které Vás čekají. Já vás provedu jen několika dvoustranami z celé knihy.

 


HOTELOVÁ HALA

Pierre dostal zvláštní dopis od dvojice mužů, která sama sebe nazývala "Železné masky". Pierre se soustředěně zadíval na stěnu protějšího domu. Zdá se, že jeho tušení bylo správné. Kouzelné vejce je v ohrožení a želené masky v tom mají asi prsty.


 

PŘES KANÁLY

Protože všichni míří na Měsíční náměstí, jsou vodní kanály úplně ucpané. Pierre zastavil místního gondoliéra a zeptal se, zda někde viděl podezřelé muže se železnou maskou. Odpověděl, že ano a jestli je nechtějí dohnat na jeho gondole. Rychle, než se ztratí v davu!



MAŠKARNÍ BÁL

Každý, kdo chce vstoupit do tanečního sálu, musí mít masku. Rychle se musíte protančit k dvojici se železnými maskami, splnit naléhavou výzvu, najít deset ukrytých předmětů a najít tak důležitého hosta celého maškarního bálu.



PRUHOVANÉ SÍDLO

Uvnitř pruhovaného sídla je nádherná šatna plná lidí, kteří se připravují na slavnostní odhalení kouzelného vejce. Komorník ale vypadá nespokojeně, protože tudy proběhly Železné masky a nechaly po sobě spoustu špinavých stop. Rychle, nenechte je utéct!



VODNÍ PŘEHLÍDKA

Ve městě zatím začala vodní přehlídka a kanály se naplnily gondolami. Podívejte se pozorně a uvidíte divné plakáty a spoustu postav v černém s kapucemi. Zdá se, že to jsou členové organizace zvané "Řád výtržníků", kteří se chystají ukrást jedinečné Kouzelné vejce.



STÍHÁNÍ NA GONDOLÁCH

Dvojice Železných masek spěchá po kanálech a míří k Motorové hoře. Musíte najít puntíkované vejce, které vám schovali. Za úkol máte také najít trumpetistu, deset ukrytých předmětů a ztracenou přítelkyni, která má žlutý klobouk - trochu mi to připomíná seriál Jak jsem poznal vaši matku :-D.


 

ZÁVOD NA MOTOROVÉ HOŘE 

Dokázali jste se dostat až k trati automobilového závodu na Motorové hoře. Ale podívejte, Železné masky právě prchají v horkovzdušném balonu. Nejrychleji se k nim dostanete, když se účastníte závodu, ale jak to udělat?

 


BALONEM DO ZÁPADU SLUNCE

Motorovou horu jsme nechali daleko pod sebou a na nebi je velmi rušno, jak se lidé snaží dostat do Ostrovního města na oslavu dlouho očekávaného odhalení Kouzelného vejce. Železné masky právě přistály ve městě na úpatí Velkého stromu.



KOŘENOVÝ OSTROV

Vystupte z balonu na Kořenový ostrov, to je město, které se nachází pod Velkým stromem. Restaurace a hotely jsou plné návštěvníků, ale ne každý si sem přijel jen užívat a odpočívat. Šíří se zvěsti, že Kouzelné vejce již není bezpečně posazené na svém podstavci. Návštěvníci ostrova by navíc měli ochutnat vaječné mléko - za úkol máte najít místa, kde se prodává.



NAWONA

Vítejte v království Nawona, živé vesnici, která leží v kmeni Velkého stromu. Lidé se tu chystají na oslavy odhalení Kouzelného vejce, ale nervozita stoupá, protože vejce se ještě nedostalo na svůj podstavec. Ve vesnici je navíc ukryto 5 kusů zvláštního ovoce, které uklidní neklidná zvířata.



DRAČÍ HNÍZDO

Zpátky na vnější stranu stromů a směrem k oblakům. Není čas obdivovat výhled, obzvlášť když procházíte dračím hnízdem. Zámek v oblacích je už na dohled, tak pokračujte ve šplhání. Ve všem tom zmatku se navíc ztratili řezníci, které je potřeba najít a samozřejmě vás čeká ještě několik dalších úkolů.



ZÁMEK V OBLACÍCH

Dokázali jste se dostat až na vrchol Velkého stromu a do Zámku v oblacích - raději se nedívejte dolu! Ale ještě nejste v bezpečí. Teď musíte vyřešit poslední bludiště, abyste porazili Řád výtržníků a umístili Kouzelné vejce na podstavec.

 



ZÁVĚR + ŘEŠENÍ

Na konci knihy je zakončení celého příběhu společně s dalšími informacemi, malým testem a ještě několika drobnými úkoly. A v pravé části máte řešení správných cest bludišti.Zjistíte tak, jestli jste byli v pronásledování úspěšní.


 

ZÁVĚREM

Třetí díl skvělého a napínavého dobrodružství. Všichni milovníci bludišť a podobného luštění budou určitě jásat a ponoří se do příběhu i do třetice. Zvlášť v aktuálním období je to skvělý tip na knihu, se kterou se děti zavrtají do postele a budou si luštit.

Dospělí si ji budou půjčovat po nocích anebo se do luštění vrhnou společně s dětmi - a o tom to je, o vzájemné kooperaci a rodinné pohodě :-).

Pokud Vás kniha Bludiště 3 - Zámek v oblacích zaujala natolik, že byste ji chtěli sobě (ano sobě především :-D) a svým dětem pořídit a ponořit se do detektivního světa plného dobrodružství, najdete ji na eshopu nakladatelství Grada přímo ZDE.


Cena: 187Kč (původně 249Kč)
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat