15. listopadu 2021

HRAJEME SI: První Duha 9 dílů - Yggrastil od Targe s nájezdem

Moc bych nevěřila tomu, že existuje někdo, kdo ještě nezná barevnou dřevěnou duhu - ať už od Grimms nebo Targe. My máme duhu od Grimms už skoro 6 let a duhu od Targe víc jak rok (recenze na ní bude také brzy). Cena je ale poměrně vysoká a ne každý si může dovolit risknout, jestli dítě zaujme a bude se mu líbit.

I z toho důvodu vznikla menší verze klasické duhy, která má navíc nájezd vhodný pro autíčka. Cena je nižší a je obecně vhodnější pro děti okolo 1 roku, protože má oblouky užší a lépe se s ní těmi malými ručkami manipuluje. Také je kompatibilní s dalšími prvky jako jsou půlkruhy, prkénka, špalíky apod.

Tak se na ni pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

PROČ YGGRASTIL?

Tento název odkazuje k původu dřeva, ze kterého je tato duha vyrobena - k Jasanu. Je to upravený název nezjnámějšího Jasanu ze severské mytologie Yggrasilu. 

Byl vybrán pro krásu své kresby a užitnými vlastnostmi. Je pevný a porézní, proto po sobě oblouky nekloužou. 

Je možné ho pořídit i lokálně v lese, což je ekologické .. není potřeba dřevo odnikud dovážet a vybírá se u lesníka. Jedná se o stromy z řízené těžby při udržitelné péči o krajinu.


BALENÍ OBSAHUJE

  • První Duhu
  • Zalaminované předlohy
  • Stojánek na předlohy
  • Dřevěné koule
  • Dřevěné klínky
  • Autíčko

ZALAMINOVANÉ STAVBY

Předlohy můžete využít jako prvotní zkoušení a seznámení se s duhou a následně stavět dle své fantazie. Některé jsou náročnější a potřebují vzájemnou kooperaci a jiné zvládnou starší děti stavět bez pomoci dospělého.


 

DŘEVĚNÉ KLÍNKY

Dřevěné klínky vám dopomohou stavět náročnější stavby, které by jinak nemohly držet. Zároveň je můžete využít také jako překážkovou dráhu pro autíčko nebo stavět nějaké vzory i přímo z nich. Jsou hladce opracované a v balení jich je celkem 10.



 

DŘEVĚNÉ KOULE

Dřevěné koule mohou být ozdobou staveb jakožto třešničkou na dortu anebo je dítě může po duze pouštět - ať už z kopce anebo obráceně jako na houpačce.


 

DROBNÝ DOPLNĚK

Nejdříve jsem si říkala, co to je za prasátko ale nakonec jsme zjistili, že se ta malá "kolečka" dají využít jako podstavce na koule, kterými chcete zpestřit duhu.


 

AUTÍČKO

Autíčko velikostně tak akorát do dětské ručky. Můžete s ním sjíždět nájezd na duze, jezdit skrze překážkovou dráhu z klínků a cokoliv dalšího vás napadne.


 

STOJÁNEK NA PŘEDLOHY

Stojánek na předlohy můžete také využít jako stavební díl různých staveb. Podpořit anebo zpestřit jím náročné stavby z duhy.



 

STAVÍME DLE PŘEDLOH

Moc se mi líbí využití doplňků ke stavbám, které by jinak takové nemohly být a jelikož děti většinou jakákoliv zvířata baví, takto jsou krásně vymazlené. Z klínků vytvoříte tykadla, ocas, fousky, zuby ale také jimi podpoříte náročnější stavby. Z kuliček máte pro změnu oči.






 

DETAILY DUHY

Duha je vyrobena z jednoho kusu jasanového dřeva. Celkévá délka je 44cm, výška je 14cm, šířka je 5cm a síla stěny jednoho oblouku je 1,5cm. Nabízí i jiné možnosti, než u klasického půlkruhu, a to díky elipsovitému tvaru a plynulému nájezdu.


 

Děti se na ní mohou učit barvy, řadit jí dle velikosti, osvojovat si slova jako například větší/menší nebo vyšší/nižší i třeba tmavý/světlý apod. Mohou k barvám přiřazovat předměty z domácnosti ve stejných barvách. Stavět tunely, hady, městečko, bludiště apod.



 

ZÁVĚREM

Pokud si nejste jistí velkou duhou s 13 díly, je tohle ideální alternativa, ke které následně velkou duhu můžete dokoupit a vzájemně obě kombinovat spolu s dalšími doplňky, které najdete u Targe.

Je fakt, že je pro ty malé děti kolem 1 roku opravdu lepší, co se týče manipulace. Všímám si v babyclubu, že se skládáním i rozkládáním velké duhy ty drobnější děti kolikrát bojují a tato první duha je pro ně doslova na míru.

Já osobně jsem velkým fandou dřevěné duhy ať už této první, tak i klasicky velké. U nás je v akci opravdu spoustu let. I když jsme začínali na Grimms duze, Targe má taky něco do sebe ale to si probereme v jiné recenzi, kde je obě srovnám. 

S duhou se dá pracovat různými způsoby ať už s ní můžete vytvářet krajiny, města, farmy, bludiště, tunely nebo stavbami doslova kosit zákony gravitace. Nejlepší ze všeho je ale stejně dát ji dětem a nechat čistě na nich a jejich fantazii, jakým způsobem si s ní budou hrát.

Pokud vás tato První Duha zaujala a chtěli byste si ji pořídit k Vánocům či prvním narozeninám, najdete ji na eshopu www.targe.cz a to přímo ZDE.

 

Cena: 890Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat