30. listopadu 2021

HRAJEME SI: Puzzle s motivem Betlému od Little Bears

Rodinnou firmu Little Bears ode mě znáte už několik let. Pro mě jako blogerku, je důležité, když si s druhou stranou sedneme a s malými medvědy je to skvělé přátelství. Proto je velmi ráda podpořím kdykoliv potřebují.

V této recenzi bych chtěla připomenout jejich krásně vymyšlené betlémské puzzle. Každý rok si na jejich eshopu můžete zakoupit nový obrázek, který jim kreslí ilustrátorka. Navíc je v každých puzzlích přesně 24 dílků. Pokud si tedy nevíte, co dát dětem do adventních kalendářů, můžete využít právě tyto obrázky anebo je můžete přibali třeba k mikulášské nadílce.

Kromě starších verzí, které doma již nějakou dobu máme a které se dají většinou koupit i zpětně (pokud se vám některý starší obrázek líbí), vám v tomto článku ukážu i ty nejnovější puzzle pro letošní rok. Tak se na ně pojďme podívat blíž :-).

 

 

DRUHY BETLÉMSKÝCH PUZZLÍ

  • Poutníci (2016)
  • Zvířátka (2017)
  • Betlémská cesta (2018)
  • Orient (2019)
  • Noční zázrak (2020)
  • Andělské volání (2021)


POUTNÍCI 2016

Abych pravdu řekla, právě tito Poutníci se mi líbí ze všech dostupných puzzlí nejvíce a když bych si měla vybrat jen jedny, byly by to právě tyto. Líbí se mi ilustrace jako taková i rozložení všech postav na obrázku. S dětmi si můžete detailně každý kousek obrázku rozebrat. Ptát se dětí, kde co je a oni ukazují anebo naopak sami povídají.



 

ZVÍŘÁTKA 2017

Pro milovníky zvířat jsou tu puzzle, kde převažují zvířata nad lidmi. Je to v podstatě zvířecí Betlém, protože jako lidské postavy vidíme pouze Marii, Josefa a Ježíška. Opět si s dětmi můžete detailně obrázek rozebrat. Může vyjmenovat všechna zvířata, která vidí. Může hledat konkrétní zvíře, jako například šneka - ano, i ten tam je.



 

NOČNÍ ZÁZRAK 2020

Chybělo vám na předchozích puzzlích něco? Co třeba sníh? Tyto puzzle jsou krásně zasněžené a jsou zase jinak rozložené. Můžete je s ostatními porovnávat. Co je na nich jinak, kdo na nich třeba i chybí anebo naopak přebývá. Co kdo přinesl za dary nebo co zrovna zpívají tři králové apod.



 

ANDĚLSKÉ VOLÁNÍ 2021

Letošní novinkou jsou puzzle s názvem Andělské volání, které jsou zase jinak ilustrované a jinak barevně laděné. Místo sněhu či zeleně se na nich objevuje spíše barevnost, písek a palmy. Líbí se mi, jak jsou od sebe každoročně puzzle odlišné a každý rok se můžeme těšit na něco nového.




ZÁVĚREM

Betlémské puzzle mohou být krásnou vánoční tradicí, kdy si každý rok pořídíte nový obrázek a buď je využijete do adventního kalendáře, mikulášského balíčku anebo je dáte dětem jen tak pro radost a pro nasávání vánoční atmosféry.

Já je holkám většinou připravím na tématickou poličku s tácy, kterou průběžně měním s ročním obdobím nebo různými svátky či aktivitami v Montessori duchu. Jsou pevné a poměrně veliké, že se dobře chytají i menším dětem. Dobře do sebe zapadají a tím se snadno skládají.

Pokud vás betlémské puzzle od Little Bears zaujaly a chtěli byste je dětem pořídit, najdete je na eshop.littlebears.cz přímo ZDE.


Cena: 150Kč/kus

 

Žádné komentáře:

Okomentovat