8. listopadu 2021

HRAJEME SI: Zvukostrom - Kuličková dráha, která náš sluch pohladí

Zvukostrom z dílny Targe je doslova slast pro uši. Narozdíl od jiných zvukových hraček, u kterých po čase raději vyndáte baterky, tuto posloucháte vždy rádi. Jemné nerušivé tóny se jen tak nezprotiví a děti jsou jím dlouhodobě fascinovaní. V babyclubu, pro který jsme ho dostali, nám slouží už víc jak rok a nepřestává mě fascinovat, jak moc je bytelný a odolný.

Ke každému Zvukostromu je sada dřevěných ptáčků zdarma a nejlepší jsou do něj skleněné kuličky, které mám vždycky bokem doslova na příděl, kvůli nejmenším prckům. Olivka takhle jednou kuličku nesla půlku cesty domu v puse, pak ji vyplivla .. tak si dáváme větší pozor.

V dnešním článku bych vám ho chtěla blíže představit.

 

 

DETAILY ZVUKOSTROMU

Děti od mala milují různé kuličkové dráhy ať už plastové na velké koule, tak i autíčkové, ze kterých jim vyjíždějí autíčka. Zvukostrom je z mého pohledu sázka na jistotu jako dárek k 1. narozeninám nebo Vánocům kolem 1. roku dítěte ale zaručeně zabaví i starší děti v předškolním věku. I když jsou děti menší, kuličku dokáží dát až na horní okraj, ze kterého se bude sama kutálet až do podstavce. 


 

Když už, tak bych doporučila rovnou ten vysoký, protože je na nějakou dobu vyšší, než dítko, které k němu postupem času dorůstá a samozřejmě, že zní ze všech tří nejlíp a nejdýl. 

Co se týče odolnosti, přeci jen v babyclubu jsou kolikrát děti jako velká voda a Zvukostrom nejednou spadnul. Vždy ve mně hrklo, ale naštěstí je tak bytelný, že na něm není ani známka nějakého poškození.

Listy jsou dostatečně pevné a silné. V babyclubu máme koberec a dřevěnou podlahu, což si troufám říct, že pád taky docela tlumí.

 

 

Veškeré prvky jsou hladce opracované a listy jsou řazeny vzestupně od nejmenšího po největší. Dle toho se také mění hloubka tónů, tedy od nejvyššího po nejnižší. Tón se mění také růzností kuliček - my používáme pouze skleněnky.


 

Podstavec Zvukostromu je ohraničen, aby kuličky neutíkaly nikam okolo a přední strana má vypálený název dílny Targe. Kuličky se většinou opravdu zachytí a neodskakují kolem, pokud jich nepustíte až příliš na to, aby se všechny vešly.


 

DŘEVĚNÍ PTÁČCI

Dřevění ptáčci jsou součástí zvukostromu. Primárně je na něm v babyclubu nasazeny nemáme, protože nedrží úplně pevně a děti by je mohly poztrácet ale pokud je menší počet dětí a vidím, že si s nimi hrají, tak je venku nechám. Ptáčky můžete využít také na přiřazování barev, protože přesně odpovídají barevné škále Zvukostromu.


 

Ptáčci se na Zvukostrom nasadí jednoduše. Není potřeba žádné větší síly a zvládnou to s přehledem i děti. Ne teda ty roční prckové, ale krapet starší. Roční děti mohou ptáčky na listy Zvukostromu dle stejné barvy přikládat. 





 

PÉČE O ZVUKOSTROM

Co si budeme povídat, práší se na něj úplně stejně jako na všechno ostatní. Na oprášení ale stačí jemná prachovka, taková ta huňatá. Mně osobně se s ní pracuje mnohem líp, než s takovou tou klasickou s držadlem. Lépe se drží a lépe se s ní Zvukostrom očistí.


VIDEO PRO PŘEDSTAVU

U takového článku je mnohem lepší Zvukostrom slyšet a tak tu vkládám krátké video s jednou kuličkou, s více kuličkami a s Olivkou :-).



ZÁVĚREM

Nejen v babyclubu, ale i doma se už několik let snažím preferovat více dřevěné, bytelné hračky, které vydrží spoustu let a jen tak děti nepřestanou bavit. Vůně dřeva je kouzelná a i když jde v tomto případě v podstatě jen o pouštění kuliček, děti to baví způsobem, že bych tomu snad sama ani nevěřila, nevidět to na vlastní oči. 

Zvukostrom je jednou z nejoblíbenějších hraček u nás v babyclubu a já jsem moc vděčná za to, že ho tam můžeme mít a mám velkou radost, že děti baví. Navíc tak krásně vypadá a slušelo by mu to v každé herničce pro děti i dětském pokojíčku.

Pokud se vám líbí a chtěli byste ho dětem pořídit, najdete ho na eshopu www.targe.cz přímo ZDE a můžete si vybrat ze třech různých velikostí.


Cena: 1220Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat