9. listopadu 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2021

Listopadový Puntík je tu jako na zavolanou! Počasí se venku zhoršuje, zima přituhuje, nemoci dětí jsou jako bumerang a neustále se vrací, takže příliv časopisů je na místě víc, než kdy jindy!

V tomto čísle vás čekají svatomartinské rohlíčky, podzimní trh s Mylišáky, pizza Lízy a Pupíka, hledání nesmyslů, Mája a píp, poznávání obchodů, Dino a Saura s čepicemi, nákupní loto, průzkumník Žárovka na nákupech, myší peněženka, medvídek Vilda a šípkový čaj, Puntíkovy nápady a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY

Vždy, když mi něco připomene svatomartinské rohlíčky, musím se smát a vrátím se pár let zpátky ke svému pokusu o jejich upečení .. od té doby spíš holduji papírovým .. hahaha! Na této straně mohou děti dokončit posypku na rohlíčkách a roh strany mohou jako jeden takový zamotat.

 

 

2. NA TRŽIŠTI

Tato dvoustrana je plná stánků, u kterých můžete popisovat, co zrovna zvířata prodávají. Vaším úkolem zde je přiřadit správné věty ke správnému obrázku. Které zvíře chce měnit hříbek za lišku? A které potřebuje vyléčit rýmu?


 

3. MOJE PIZZA

Pizza, to je naše téma! Děti mají za úkol zakřížkovat, co mají na pizze nejraději. Klaudinka zakřížkovala úplně vše, kromě cibule a já bych naopak dala pryč žampion a přidala tu cibuli. Mňam!


 

4. TO JE ALE ZMATEK

Když mi hlavou problikne časopis Puntík, tato dvoustrana je jedna z prvních, na co si vzpomenu. Dá se u ní zastavit na pěkně dlouho. Můžete popisovat vše, co vidíte, co kdo dělá, hledat vše co máte za úkol a hlavně se pořádně zasmát na všemi nesmysly :-).


 

5. MÁJA A PÍP

Máju jsem si zamilovala od první chvíle a její příběhy nás s Klaudinkou moc baví. Tentokrát šla Mája do bankomatu vybrat peníze. Puntikatá čísla značí pin .. uhádnete je a zadáte na klávesnici správně?


 

6. NÁKUPNÍ LOTO

Loto s tématem nákupu je další super tip třeba na čekání u doktora, do vlaku nebo do auta k zabavení menších dětí. Stačí vše schovat do malé odolné kapsičky a aktivita na cesty jako dělaná.


 

Loto má celkem 4 základní desky (jsou oboustranné). Na každé jsou jiné druhy potravin/sortimentu a úkolem dítěte je přiřadit správný barevný obrázek k tomu černobílému.

 



7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka s Edisonem se chystají na nákup, a tak si připravili nákupní seznam. Když prosvítíte vedlejší stránku, zjistíte, co nakoupili ale jedna věc jim ze seznamu chybí .. která to je? Tyto prosvicovací stránky baví všechny děti bez ohledu na věk .. ale nejvíce frčí ve školkovém věku.


 

8. MYŠÍ PENĚŽENKA

Vystřihovánka v podobě krásné peněženky ve tvaru myšky a k tomu drobáky, bankovky i puntíková platební karta. Hmm, to jsem zrovna velmi ráda, že odebíráme časopis dvakrát, protože by se o to holky dle mého jinak pěkně popraly :-D.



 

Bankovky se musí do peněženky zahnout, aby se do ní vešly .. což někdo reálně buď dělá anebo nesnáší. Já bych neohnuté peníze do peněženky jiným způsobem nedala, ale mamka je má naopak vyžehlené. Manželovi je to úplně jedno, jak se vejdou tak se vejdou :-D. Z fotky se mi pár drobáků díky Olivce rozkutálelo, ale pak jsem měla už bankovky ohnuté a nechtěla jsem proto fotku přepracovat.




9. MÁME NAKOUPENO

Nákupní taška, na kterou děti nalepí obaly toho, co doma sní a zároveň si mohou s rodiči hezky popovídat, jaké potraviny nakupují domu nejčastěji a co by se dalo z nákupů ve vaší tašce připravit třeba k obědu? Jemná motorika a lepení "co dům dá" doslova :-).


 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou skvělou studnicí inspirace. Tentokrát se dozvíte, jakým způsobem vyrobíte parádní pokladnu z krabice od lázeňských oplatek a k tomu i čtečku karet a čtečku kodů. Prostě kompletní výbava prodavačky :-).


 

BONUS PRO PŘEDPLATITELE

Pro předplatitele byl v balení s časopisem Puntík ještě bonus s dalšími dětskými penězi, což je skvělý, protože můžou mít část ve své myší peněžence a část v pokladně :-).



 

ZÁVĚREM

Listopadové číslo časopisu Puntík mi přišlo poměrně našlapané různými druhy aktivit. Mnohem víc jsme se u něj zastavili a luštili jsme i to, co nás třeba v jiných číslech tolik nezaujalo. Je to vždy individuální - pravidelně třeba Mylišáci. Někdy Klaudinku zaujmou a pročítáme je do nekonečna a jindy je jen protočí a jede dál.

Nejspíš i proto mi přijde, že se Puntíkem nedá znudit ani po letech. Hrdinové z časopisu mají pokaždé jiný druh zájmu, akce a někdy zaujmou hodně, jindy méně a proto si myslím, že Klaudinku baví i v jejích 8 letech. Sofi je naopak jen prohlížecí. Podívá se a jde dál ale musí mít za každou cenu svůj!

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!


Cena: 45Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat